Atatürk Kur'an-ı Kerim'e safsatamı dedi?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

ege1881

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,978
Arkadaşlar benim çalıştığım yer sofi. Mahallede tesisatçı dükkanı. Babamın arkadaşları olduğu için bir şey demiyorum duymazdan geliyorum ama bu lafı çok kullanıyorlar Atatürk Kur'an'a safsata dedi diye. Ellerinde net bir kaynak yok benimde yok. Beni aydınlatacak varmı?

Arkadaşlar benim çalıştığım yer sofi. Mahallede tesisatçı dükkanı. Babamın arkadaşları olduğu için bir şey demiyorum duymazdan geliyorum ama bu lafı çok kullanıyorlar Atatürk Kur'an'a safsata dedi diye. Ellerinde net bir kaynak yok benimde yok. Beni aydınlatacak varmı?
konu takip siz diyince bende merak ettim ama atam dediyse bir bildigi vardir diye dusunmekteyim.

Özetle, Türk Tarih Tezi çalışmalarında kibarca uyarılmalarına rağmen inatla Araplaşma üzerine bir yol çizenlere tepki olarak böyle bir sinir patlaması yaşamıştır. 15 sene önce falan olsa bizim sözde dindar oksijen israfları için daha detaylı bir kaynak ve açıklama yapma gereği duyulabilirdi ama ayet sallayanın Prag'a elçi atandığı ve "Çalıyor ama yapıyor" denilerek kitaba güncelleme getirildiği bir dönemde artık buna gerek kalmadı. Yani daha açık bir ifade ile, din üzerinden Atatürk'e saldırmaya çalışan yaşam formları en başta kendi dinlerine düşman.

Kaynak kitabı yine de ekleyeyim. Merak eden olursa alabilir.

Son düzenleme:
Özetle, Türk Tarih Tezi çalışmalarında kibarca uyarılmalarına rağmen inatla Araplaşma üzerine bir yol çizenlere tepki olarak böyle bir sinir patlaması yaşamıştır. 15 sene önce falan olsa bizim sözde dindar oksijen israfları için daha detaylı bir kaynak ve açıklama yapma gereği duyulabilirdi ama ayet sallayanın Prag'a elçi atandığı ve "Çalıyor ama yapıyor" denilerek kitaba güncelleme getirildiği bir dönemde artık buna gerek kalmadı. Yani daha açık bir ifade ile, din üzerinden Atatürk'e saldırmaya çalışan yaşam formları en başta kendi dinlerine düşman.

Kaynak kitabı yine de ekleyeyim. Merak eden olursa alabilir.

Sağolun hocam ama bunların kafası değişik basıyor hiç bir koşulda Atatürk ü desteklemiyor. Geçenlerde biraz konuştuk da akp ne derse o yani onlara göre her şey doğru yanlış bir şey yok. Böyle insanlarla uğraşmak çok can sıkıcı

kul hakkına giriyorlar, başka yaptıkları bir şey yok...

20211228_224254.webp

Sağolun hocam ama bunların kafası değişik basıyor hiç bir koşulda Atatürk ü desteklemiyor. Geçenlerde biraz konuştuk da akp ne derse o yani onlara göre her şey doğru yanlış bir şey yok. Böyle insanlarla uğraşmak çok can sıkıcı

Uğraşmayın. Bilişim çağında bu kadar geri zekalı olmalarına artık yapılabilecek bir şey yok. Bilgiye erişememek diye bir durum artık söz konusu değil. 25-30 sene önce falan olsa az çok açıklama yapmaya değerdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Atatürk müslüman değildi daha çok deist veya panteist olduğunu düşünüyorum ama hiçbir şekilde başkalarının inancına saygısızlık yapacak zeka da biri de değil. Safsata yerine daha uygun kelimelerle dini reddetti, yanlışlığını ileri sürdü.

Atatürk dine mesafeli ve yeri geldiğinde eleştirdiği noktalar da olmuştur. Bununla beraber Atatürk'ün Kur'an-ı Kerim dinlendiği bilinen bir gerçek. O dönem için sadece Atatürk'e değil herhangi biri için "dinsiz" ifadesini kullanmak doğru değil. Çünkü dinlerdeki çelişkileri kesin olarak ortaya dökecek bir veri, akademik alanda bile yok. Paleontolojik verilerin Tekvin'e uydurulmak isteniyordu örneğin.

Son düzenleme:
Uğraşmayın. Bilişim çağında bu kadar geri zekalı olmalarına artık yapılabilecek bir şey yok. Bilgiye erişememek diye bir durum artık söz konusu değil. 25-30 sene önce falan olsa az çok açıklama yapmaya değerdi.
İşine gelmiyor. Bir insan bu ülkede adaleti ekonomiyi savunurmu ya. Ahmet minguzziyi söyledim diyor ki Atatürk zamanında değişti diyor cezalar. Yav bu kadar cahil olunmaz ya. Kendi çocukların başına bir şey gelince anlicaklar adaleti

Atatürk,meclisi açarken dua ile açtığı fotoğraflar mevcuttur.Fakat bu tamamen gücü eline alana kadardır.Daha sonradan fikirlerini açıkça beyan etmiştir.Kuranı kerime safsata demesi,beyni sulanmış hafızlara döndüler demesi,gökten indiği sanılan kitaplar demesi bunlara örnektir.Ben atesistim ve atatürkü seviyorum.Müslüman olup atatürkü sevmeyen insanıda severim.Ama hem atatürkçü hem müslüman insanı sevmem.

Atatürk dine mesafeli ve yeri geldiğinde eleştirdiği noktalar da olmuştur. Bununla beraber Atatürk'ün Kur'an-ı Kerim dinlendiği bilinen bir gerçek. O dönem için sadece Atatürk'e değil herhangi biri için "dinsiz" ifadesini kullanmak doğru değil. Çünkü dinlerdeki çelişkileri kesin olarak ortaya dökecek bir veri, akademik alanda bile yok. Paleontolojik verilerin Tekvin'e uydurulmak isteniyordu örneğin.
Kendisi zaten yeri gelince el açıp dua etmiştir, yeri geldiğinde mevlid de okutmuştur. Kuran'ı okuması tamamen sorgulama üzerine yaptığı bir davranış. ''dinsiz'' demek de hakaret olmuyor, olanı söylemek oluyor. İnsan eliyle yazıldığı aşikar olan bir kitapların akademik alanda çelişkileri olup olmaması da ne kadar önemli? Bir insan dini kitapları okuduğu zaman eski çağ insanına göre yazılmış demiyorsa zaten aklen ciddi sıkıntıları vardır. (Akademik alanda da veri bulunamaması müslümanların ''ya orada öyle yazmıyor, böyle yazıyor diyip işi yokuşa sürmeleri yüzünden. :D''

Atatürk,meclisi açarken dua ile açtığı fotoğraflar mevcuttur.Fakat bu tamamen gücü eline alana kadardır.Daha sonradan fikirlerini açıkça beyan etmiştir.Kuranı kerime safsata demesi,beyni sulanmış hafızlara döndüler demesi,gökten indiği sanılan kitaplar demesi bunlara örnektir.Ben atesistim ve atatürkü seviyorum.Müslüman olup atatürkü sevmeyen insanıda severim.Ama hem atatürkçü hem müslüman insanı sevmem.
Güç ile ne alakası var? etrafında bile 5 6 tane hacı, hoca vardı. Onlara ve topluma saygısından sembolik de olsa elini açıp dua eder gibi yapabilir. Safsata veya beyin sulama olayı boş. Gökten indiği sanılan kitaplar herhangi bir hakaret içermiyor kendi bakış açısını dile getiriyor. Sanki Atatürk dine düşmandı da müslüman olan sevmeyebilir diyorsunuz. Komik gerçekten.

Son düzenleme:
Senin açtığın konuları göz önüne alarak boş yaptığını öne sürüyorum

Kendisi zaten yeri gelince el açıp dua etmiştir, yeri geldiğinde mevlid de okutmuştur. Kuran'ı okuması tamamen sorgulama üzerine yaptığı bir davranış. ''dinsiz'' demek de hakaret olmuyor, olanı söylemek oluyor. İnsan eliyle yazıldığı aşikar olan bir kitapların akademik alanda çelişkileri olup olmaması da ne kadar önemli? Bir insan dini kitapları okuduğu zaman eski çağ insanına göre yazılmış demiyorsa zaten aklen ciddi sıkıntıları vardır.

Hakaret olduğu için demedim zaten. O dönemde böyle bir şey olması pek mümkün değil. Kur'an-ı Kerim'in doğru düzgün tercümesi yok. Olsa bile o zamanlar için normal. Yukarıda da belirttim. Batı'daki paleontolojik veriler Tekvin'e (dine) uydurulmaya çalışıyor. Hem de bizzat akademik alandaki insanlar tarafından. 1920'deki bir insanın kafa yapısıyla 2020'deki bir olmuyor.

İşine gelmiyor. Bir insan bu ülkede adaleti ekonomiyi savunurmu ya. Ahmet minguzziyi söyledim diyor ki Atatürk zamanında değişti diyor cezalar. Yav bu kadar cahil olunmaz ya. Kendi çocukların başına bir şey gelince anlicaklar adaleti

Olunur olunur. Bak mesela biz burada neyi konuşuyoruz. Dedeleri padişah fermanını ayet kabul eden biri, hâlâ haklı olduklarını zannedip yukarıda ne paylaşmış. Şimdi bunların Adam olma ihtimali var mı?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,507
Üyeler
187,522
Son üye
Hamza ozgulmez
Geri