Atatürk Kur'an-ı Kerim'e safsatamı dedi?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Atatürk müslüman değildi daha çok deist veya panteist olduğunu düşünüyorum ama hiçbir şekilde başkalarının inancına saygısızlık yapacak zeka da biri de değil. Safsata yerine daha uygun kelimelerle dini reddetti, yanlışlığını ileri sürdü.
Yanlışlığını öne falan süremez kardeşim düşmeyin bu kadar

Gerçek kemalist müslüman olamaz çünkü.Atatürkün dinlerin gerçek olmadığını anlayabilecek kapasitede zeki bir adamdı.Bunuda halka öğretmek istedi ama başaramadı.Şimdi ise hem şeriatçi müslüman aynı anda kemalist olan ne olduğu belirsiz kesimler ortaya çıktı.
Şeriatçi müslüman ayrı müslüman ayrı. Aynı şeyi mustafa kemale saygı duyan hristiyanlar, museviler, şintoistler hakkında diyebiliyor musun? Diyemiyorsan islam karşıtlığına dönmüş senin düşünce biraz.

Atatürkün tüm kahramanlıkları ve halk sevdası müslüman olduğu dönemdedir o yüzden Atatürkün o dönemini severim bir müslüman olarak.Fakat daha sonra batılılaşma adımları atmak onu fransız ateistlerinin din anlayışına yöneltmiş olabilir.Genelde bu tarz insanlar hristiyanlık ile islamın din anlayışını eşit sanarlar ama İslam'da din adamları günah silmez,vaftiz etmez,cennetten tarla satmaz.En sahtesi gider kefen falan satar.Hatta İslam'da din adamı bile yoktur diyanet öncesinde.Sadece dini öğretecek kadar bilen sivil insanlar vardır

Ellerinde net bir kaynak yok benimde yok. Beni aydınlatacak varmı?
@Carlo doğru kaynağı atmış ilk sayfada. Atatürk'ün Zakir Kadiri Ugan'ı sertçe eleştirdiği bir mektupta geçiyor. Uzun zaman sansürlenmişti, sonradan kamuoyuna açıklandı.

Altı çizili kısımda "İkra, bismi, rabbi safsatasını esas tutmuş Araplar" olarak geçiyor:
1752916574791.webp

"İkra, bismi, rabbi" kısmı Alak suresinin ilk ayetinde altını çizdiğim yerde geçiyor. "Rabb'inin adıyla oku." demek.
1752916820929.webp

Atatürk bu ayete atıfta bulunuyor, bu ayete safsata diyor. "İlkel ve cahiliyet devrinin simgesi olan bu ayete dayanarak Arapların uygar dünyada yapmadığı tahrifat kalmamıştır." diyor kısaca. Onlarca yıl sansürlenme sebebi de bu zaten. Atatürk'ün böyle çokça sözü var dini sertçe eleştiren. Dönemin toplumunun buna hazır olmadığını düşünerek yıllar boyu erişime açmamışlar. Maalesef, insanlarımızın çoğu yobaz. En sekülerinden en dindarına kadar. Her dönemde, farklı hükümetler eliyle, farklı amaçlar doğrultusunda az ya da çok sansür görüyoruz. Gerçek sümen altı ediliyor.

Atatürk,meclisi açarken dua ile açtığı fotoğraflar mevcuttur.Fakat bu tamamen gücü eline alana kadardır.Daha sonradan fikirlerini açıkça beyan etmiştir.Kuranı kerime safsata demesi,beyni sulanmış hafızlara döndüler demesi,gökten indiği sanılan kitaplar demesi bunlara örnektir.Ben atesistim ve atatürkü seviyorum.Müslüman olup atatürkü sevmeyen insanıda severim.Ama hem atatürkçü hem müslüman insanı sevmem.
Ben müslümanım ve Atatürkü de çok seviyorum ne alaka ?

Atatürk'ün din ile ilgili ne dediğinin onun hakkında yapacağımiz yorumlarla bir alakası yok. Atatürk birçok kaynakta Müslüman gibi ateist gibi deist gibi tam olarak dini ne bilinmiyor. Safsata olayı galiba belgeliydi yanlış hatirlamiyorsam. Ama dediğim gibi Atatürk'ün din görüşü ondan nefret etmenize sebep olmamalı. Yaptıkları ortada imkansızı başarmış bir adam. Devlet vatanı satarken o özgürlük savaşı veriyordu vatanı kurtardı. Ataturkun dini yönünü tamamen magazinsel bir mesele merak ettiğimizden sorguluyoruz. Onun dışında Atatürk'ün asker yani diktatör yani ağır bassa da aslında iyi siyaset yapabilen biri. Yani dini de halifeliği de milliyetçiliğide kullandı ama bunları şahsi çıkarı için değil tamamen vatanın özgürlüğü için yaptı. Atatürk bence mucize gibi bir adam o dönemde tamda ihtiyaca uykun imkansızı başaracak bir lider. İyi siyasetçi demişken Rtede cidden iyi bir siyasetçi ama onun yaptığı siyaseti ne amaçla yaptığını sanirim yüzde 48 lik dilim olarak biliyoruz

Ben müslümanım ve Atatürkü de çok seviyorum ne alaka ?
Alakayı nasıl kuramıyorsun anlamıyorum.Atatürk zamanında lise meb onaylı tarih kitaplarına Hz muhammed için yoldan geçen kervanlara saldırıp yağmalıyordu diyor mağarasına çekilip ayet uyduruyor sonra halka allahtan geldiğine ikna ediyor gibi söylemleri var.Sen simdi peygamberine böyle sözler söyleyen adamı nasıl seversin.

Atatürk müslüman değildi daha çok deist veya panteist olduğunu düşünüyorum ama hiçbir şekilde başkalarının inancına saygısızlık yapacak zeka da biri de değil. Safsata yerine daha uygun kelimelerle dini reddetti, yanlışlığını ileri sürdü.
Dinimizin imansız düşmanlarının vaatlerine kanmayınız.

Din ve Laiklik üzerine Mustafa Kemal Atatürk

Kendisi müslümandı.

Dinimizin imansız düşmanlarının vaatlerine kanmayınız.

Din ve Laiklik üzerine Mustafa Kemal Atatürk

Kendisi müslümandı.
ÇÖSTÇÖGASÇÖTGAÇÖGAÇÖAÇÖ Anlıyorum hocam. Bin tane kaynak atıp rezil etmek istemiyorum. Lütfen iyice araştırın ondan sonra gelin yanıma. İyi günler.

ÇÖSTÇÖGASÇÖTGAÇÖGAÇÖAÇÖ Anlıyorum hocam. Bin tane kaynak atıp rezil etmek istemiyorum. Lütfen iyice araştırın ondan sonra gelin yanıma. İyi günler.
Ne kaynağı atacaksın Bardakçının da kılavuz edindiği an english woman in ankara kitabını mı ? 😂 Sen de mi yorum yapmayacaksın yoksa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bin tane kaynak atıp rezil etme gibi lüksünüz varsa buyrun atın tek tek incelerim. Ben okumayı seven biriyim diğer forum üyeleriyle beni karıştırma :)

Son düzenleme:
Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,838
Üyeler
187,254
Son üye
fr0stb1t06