Kafayı yemek üzereyim yardım

Can066

80+
Reaksiyon skoru
0
Bana çok acil iç aydınlatıcı mesajlar fikirler bilgiler lazım kafam cok karısık sistem topladım butun parçalarım geldi ama kutularını açmadım ama aklıma takılan büyük takıntılar var bunları öncelikle anlatayım box işlemci aldım işlemciye zarar gelmesin ve çok fiyat farkı olmadığı için bütün aldığım ürünler amazondan ve satıcılarıda amazon bunu da belirteyim amazon işlemciyi zarfın içine koyup göndermiş kargocu arkadaşta gözümün önünde çat diye fayansa düşürdü canım sıkıldı bir şey olcagını zannetmıyorum ama değişim yapmalımıyım sizce değişim istediğimde amazonun kendisinin satması gerekiyormuş diğer 2-sorum asus x870e-e anakart aldım videolarına baktım ve genel olarak araştırdıgımda kutunun dışındada güvenlik bandrolü yok statik poşette de açtım inceledim foruma sonradan yüklerim şimdi kutusuna kaldırdım değişim isteyebilirim diye onuda vrm sogutma blogunda 3 adet kalem ucu tarzı darbeler var sıyrık veya çizik değil yuvarlak göçük şeklinde minimal ama bu bandrol veya bant ne diye geçiyosa ne kutuda ne statik poşette bide onu görünce aklımda şüpheler oluşmaya başladı 3-sorumda am5 secure frame anakartı garanti dışı ediyormu veya bundan kaynaklı başka parçalarda garanti dışı vb ediyormu 4-ve son sorumda bu ramleri cl26 yapabilirmiyim sk hynix ama a die vb bilmiyorum okadar arastırmadım öbür kafamı kurcalayan konular yüzünden.kurulumu yapıcam hepsinin ama başıma böyle olalylar geldi ve biraz pintiriğim okadar para verdim 0 diye aldım uygunda almadım alıcam diye kafaya koydugum ıcın anlık olarak beni aydınlatıcak içime su serpicek öneri ve yorumları bekliyorum şimdiden teşekkürler.
ASUS ROG X870E-E
R7 9800X3D BOX
ASUS ROG RTX5080 OC
ASUS ROG 1000W Platinium
ASUS ROG RYUJİNIII 360 EXTREME
CORSAİR VENGEANCE RGB 6000Mhz CL28
KİNGSTON RENEGADE 1 TB M2

Bana çok acil iç aydınlatıcı mesajlar fikirler bilgiler lazım kafam cok karısık sistem topladım butun parçalarım geldi ama kutularını açmadım ama aklıma takılan büyük takıntılar var bunları öncelikle anlatayım box işlemci aldım işlemciye zarar gelmesin ve çok fiyat farkı olmadığı için bütün aldığım ürünler amazondan ve satıcılarıda amazon bunu da belirteyim amazon işlemciyi zarfın içine koyup göndermiş kargocu arkadaşta gözümün önünde çat diye fayansa düşürdü canım sıkıldı bir şey olcagını zannetmıyorum ama değişim yapmalımıyım sizce değişim istediğimde amazonun kendisinin satması gerekiyormuş diğer 2-sorum asus x870e-e anakart aldım videolarına baktım ve genel olarak araştırdıgımda kutunun dışındada güvenlik bandrolü yok statik poşette de açtım inceledim foruma sonradan yüklerim şimdi kutusuna kaldırdım değişim isteyebilirim diye onuda vrm sogutma blogunda 3- adet kalem ucu tarzı darbeler var sıyrık veya çizik değil yuvarlak göçük şeklinde minimal ama bu bandrol veya bant ne diye geçiyosa ne kutuda ne statik poşette bide onu görünce aklımda şüpheler oluşmaya başladı 3. sorumda am5 secure frame anakartı garanti dışı ediyormu veya bundan kaynaklı başka parçalarda garanti dışı vb ediyormu 4-ve son sorumda bu ramleri cl26 yapabilirmiyim sk hynix ama a die vb bilmiyorum okadar arastırmadım öbür kafamı kurcalayan konular yüzünden.kurulumu yapıcam hepsinin ama başıma böyle olalylar geldi ve biraz pintiriğim okadar para verdim 0 diye aldım uygunda almadım alıcam diye kafaya koydugum ıcın anlık olarak beni aydınlatıcak içime su serpicek öneri ve yorumları bekliyorum şimdiden teşekkürler.
ASUS ROG X870E-E
R7 9800X3D BOX
ASUS ROG RTX5080 OC
ASUS ROG 1000W Platinium
ASUS ROG RYUJİNIII 360 EXTREME
CORSAİR VENGEANCE RGB 6000Mhz CL28
KİNGSTON RENEGADE 1 TB M2
Anakartı iade et başka siteden alırsın işlemcide pin olmadığı için bende bir şey olacağnı sanmıyorum ve diğer parçaların sağlam olduğuna eminmisin ram konusu hakkında bilgim yok

topla calısmazsa anlat amazon iadenin kralıdır

Anakartı iade et başka siteden alırsın işlemcide pin olmadığı için bende bir şey olacağnı sanmıyorum ve diğer parçaların sağlam olduğuna eminmisin ram konusu hakkında bilgim yok
Başka sitede de bandrol süz gelicek modelde ve asus genel olarak böyleymiş iadeyide almakta vb uğrasırım diye amazon dışı almamaya çalışıyorum ama sizcede haklı ıdeğil miyim kutu aşşa bile gelmiş olsa oraya hasar gelme gibi bi durum yok.

Başka sitede de bandrol süz gelicek modelde ve asus genel olarak böyleymiş iadeyide almakta vb uğrasırım diye amazon dışı almamaya çalışıyorum ama sizcede haklı ıdeğil miyim kutu aşşa bile gelmiş olsa oraya hasar gelme gibi bi durum yok.
Hasar var diyorsan iade et başka marka al yine amazondan

Fena bi marka takıntısı sandım.
ekosistem yapıyorum garanti durumunada tek bi markaya gitsin satacak olursamda alıcısı olur ve asus dan genel olarak memnunum hali hazırda kullanıyorum kotu bir şey yaşamadım üstad marka ile alakalı bi durum anlatmadım farkındaysan :/

daha once deneyimin varsa nasıl bir ayar yapmam lazım veya ornek olarak iyi bi yt kanalı varmı
Performans için en mantıklısı önce fclk ve frekans arttırmak 6200mhz/cl28 görür çok zorlanmadan birde internette hynix sub timingleri var onlarda iyi artış getirir yeterli olur x3d işlemciler ramin hızını ve gecikmesi daha az umursuyor zaten

şu işlemci ve anakarta ne yapacağım belli olsa sistemi kurup onlarla uğraşmak istiyorum ama işte malum kafaya taktım anakartda asus olsun dıyorum artık okadar parçası geldi asusun sağlamda ama anakart işte ortada muhtemelen bı problem teşkil etmiyicekler ama görmüşken hiç kurmayıp değişim yapmak daha rahatlatıcı geliyor bılmıyorum artık 1 ay surem varmıs fotoğrafınıu atabilirsem anakartı atayım birazdan

topla calısmazsa anlat amazon iadenin kralıdır
Eski Amazon yok. Ucuz ürünlerde sorun yokta. Pahalı ürünlerde doa al, servise yolla falan. Depo 2 hafta inceler sansliysa. Sonuçta 0 diye almış. Kullanılmış, veya iade ürüne niye 0 fiyatı ödesin. Ben kasa aldım. Vidaları yalama olmuş. Müşteri hizmetleri modeli öyledir diyor müşteri hizmetleri. Eski Amazon yok malesef

1- İşlemciye bir şey olmamıştır.Pin yok, hareketli parça yok.Dert etme.
2- O gördüğün nokta göçükler sıfır cihazlarda olağan bir şey.Bende bir kaç kez denk geldim.Fabrikadan öyle çıkabiliyor.
3- Etmez öyle bir şey söz konusu bile değil.İntelde herkes kullanıyor.Servise verecekken tekrar vidalar yollarsın anlamazlar bile.
4- DDR5 de gecikme değerleri çok fark oluşturmuyor.Hatta o kadar az ki değmez.Ama amd gecikme değerini baz alır, intel hızı.Senin ramler zaten cl 28 ne gerek var cl 26 düşmeye anlamazsın bile.Boşuna masraf olur.İnsanlar cl 30 6000 mhz kullanıyor genelde.Takıntı etme.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,240
Üyeler
183,964
Son üye
Davut Öztürk
Geri