I5 Hangi işlemcisi alınır.

BYBO

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
8000

Anakartım bu şu anda kullandığım işlemcide i3-12100F ekran kartımda 3060 Ti i3 yetmediği için i5 ya da i7 geçmek istiyorum ama i7 de bu anakart beslemez diyorlar sizce alırsam hangi işlemciyi almalıyım.

Sıvı soğutma olarakda bunu düşünüyorum.

anakart besleyemez yanlış bir tabir anakart uyumlu değildir eğer problem o ise, soket sıcaklığı düşündüğünüzden hızlı anakartın mosfetlerini yıpratmaz kaliteli bir hava veya sıvı soğutucu ile uzun kullanırsınız

anakartı da b serisi yükselt bi işe yaramaz ne takarsan tak
hangi marka model önerirsiniz hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anakart besleyemez yanlış bir tabir anakart uyumlu değildir eğer problem o ise, soket sıcaklığı düşündüğünüzden hızlı anakartın mosfetlerini yıpratmaz kaliteli bir hava veya sıvı soğutucu ile uzun kullanırsınız
uyumlu ama beslemez istediğin performansı almazsın demişlerdi de

İşlemci ve anakartı değiştir desem Ram masrafıda çıkar ama DDR5'e geçmek çok daha iyi olur. 7500F almak şuan en mantıklısı ama bütçe uyarmı bilemem.

İşlemci ve anakartı değiştir desem Ram masrafıda çıkar ama DDR5'e geçmek çok daha iyi olur. 7500F almak şuan en mantıklısı ama bütçe uyarmı bilemem.
hocam vallahi yeni 32 gb ram aldım bütçede 8000-9000 tl

arkadaşım anakartın intel anakart. yorumlara bakarak 7500F alırsan işlemciyle ancak taso oynayabilirsin😀 aynı sisteme geçen hafta 12400F söküp 14600KF taktım. cs2 oynuyorum. 150-200 fps alıyordum. şu an 350-400 arası fps alıyorum. sevgiler.

not: bahsettiğim işlemciyi alırsan iyi bir kule tipi hava soğutma takmalısın.

örn: https://www.gaming.gen.tr/urun/3849...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

arkadaşım anakartın intel anakart. yorumlara bakarak 7500F alırsan işlemciyle ancak taso oynayabilirsin😀 aynı sisteme geçen hafta 12400F söküp 14600KF taktım. cs2 oynuyorum. 150-200 fps alıyordum. şu an 350-400 arası fps alıyorum. sevgiler.

not: bahsettiğim işlemciyi alırsan iyi bir kule tipi hava soğutma takmalısın.

örn: https://www.gaming.gen.tr/urun/3849...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
tamamdır hocam bence bende bunu alayım sıvı soğutma abartı mı olur

tamamdır hocam bence bende bunu alayım sıvı soğutma abartı mı olur
gereksiz olur. önerdiğimi bende kullanıyorum. İzmir’de yaşıyorum. bu en sıcak havalarda bile değerler gayet iyi. ben memnunum. forumdada araştırabilirsin bilindik popüler hava soğutmalardan biridir.

Geri