Hava akışını en iyi nasıl sağlayabilirim lütfen yardım görsel bıraktım HALA NETLEŞTİREMEDİM🙏

ulash0

80+
Reaksiyon skoru
14
Bütçe
9999
HAVA.webp

Elimde 10 adet fan var sıfırdan bilgisayar topladım ama hava akışını tam nasıl yapacağımı bilmiyorum sağdaki görseldeki gibi olmalı değil mi birde bu elimdeki 3 ekstra fanı nasıl değerlendirebilirim aklıma gelenler radyatörü 6 fanla araya almak veya bir şekilde kasanın üst camına monte etmek
Not: kasanın üst kısmı tamamen cam ve fanları vidayla monte etmek mümkün değil

EKSTRA 3 FAN https://www.hepsiburada.com/thermal...-p-HBCV00007G95AS?magaza=BETA PLUS TEKNOLOJİ&
SIVI SOGUTUCU https://www.incehesap.com/gamepower...b-borulu-360mm-cpu-sivi-sogutma-fiyati-76311/
KASA BU 3+1 FAN https://www.incehesap.com/gamepower...perli-cam-atx-beyaz-gaming-kasa-fiyati-77219/

Son düzenleme:
Alttan ve yan taraftan içeriye hava üflesin, radyatör üstte dışarıya hava üflesin. Egzoz fan da malum zaten akvaryum kasalardaki en iyi kurulum bu.

Üst kısım tamamen cam bir bağlantı yapılamıyor ekstra 3 fan boşta kalıyor
Pardon şimdi gördüm :D O zaman alttan hava alsın yanlardan tahliye edecek radyatör mecburen. Ama üstü cam olan kasadan iyi bir hava akışı bekleme.

Pardon şimdi gördüm :D O zaman alttan hava alsın yanlardan tahliye edecek radyatör mecburen. Ama üstü cam olan kasadan iyi bir hava akışı bekleme.
1753715955357.webp

Yani bu şekilde mi abi peki ekstra 3 fan ne olacak hepsiburada linkli yukardıda radyatörü 6 fanla kapatmayı düşündüm

Altlar içeri hava verecek şekilde, AIO dışarı hava atacak şekilde olması lazım. Belki arka egzozu intake yaparsan ekran kartından çıkan havayı da radyatör tarafından atılmasını sağlarsın. Bu kasaların hava sirkülasyonu hiç iyi değil.

Altlar içeri hava verecek şekilde, AIO dışarı hava atacak şekilde olması lazım. Belki arka egzozu intake yaparsan ekran kartından çıkan havayı da radyatör tarafından atılmasını sağlarsın. Bu kasaların hava sirkülasyonu hiç iyi değil.
Resimdeki gibimi yani ve ekstra 3 fanı nasıl değerlendirebilirim

Resimdeki gibimi yani ve ekstra 3 fanı nasıl değerlendirebilirim
İki alternatifin var. Birisi AIO'yu push-pull şeklinde kullanabilirsin. Diğeri elmas ile kasasının üst camını kesip 3 fanlık yer açabilirsin.

Muhtemelen uzun ekran kartı takınca push-pull yapamazsın o kadar büyük bir kasaya benzemiyor.

Muhtemelen uzun ekran kartı takınca push-pull yapamazsın o kadar büyük bir kasaya benzemiyor.

Abi kasa bu ekran kartı oldukça küçük ve kasada nispeten büyük yani ben sığacağını düşünüyorum radyatöre 6 fan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1753716537417.webp

Yani eğer sığarsa bu şekilde yapacağım değilmi radyatörü 6 fanla kapatıp içeriye hava verdirilecek alltaki 3 fanda içeriye doğru verecek sadece egzoz fan olarak arka taraftan tek fan ile çıkış yapacak doğru mu anlamışım kusura bakmayın ilk defa pc topluyorum bu konularda çok cahilim @Mehmet Yılmaz @TechGuy

Abi kasa bu ekran kartı oldukça küçük ve kasada nispeten büyük yani ben sığacağını düşünüyorum radyatöre 6 fan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Yani eğer sığarsa bu şekilde yapacağım değilmi radyatörü 6 fanla kapatıp içeriye hava verdirilecek alltaki 3 fanda içeriye doğru verecek sadece egzoz fan olarak arka taraftan tek fan ile çıkış yapacak doğru mu anlamışım kusura bakmayın ilk defa pc topluyorum bu konularda çok cahilim @Mehmet Yılmaz @TechGuy
Öne taktığın fanlar dışarıya üfleyecek, arkaya eğer takabilirsen o da dışarıya üfleyecek. Ama gereksiz bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,674
Üyeler
183,155
Son üye
Nagii
Geri