SGK ım var mı yok mu nerden öğrenebilirim?

Kadınlarda evlenene kadar, erkeklerde 25 yaşa kadar babanın sigortasından yararlanabiliyorsun diye biliyorum eğer kanun değişmediyse.
öh bunu yeni duydum erkeklere fazla adaletsizlik var ya

lisede isen 20 yaşına kadar ünide isen 25 yaşına kadar sgk olur eğer okumuyorsan 18 yaşında sonra erer sgk zımbırtısı prim yazmaya başlar

lisede isen 20 yaşına kadar ünide isen 25 yaşına kadar sgk olur eğer okumuyorsan 18 yaşında sonra erer sgk zımbırtısı prim yazmaya başlar
liseyi 2 ay önce bitirdim 18 yaşındayım. kendi adıma sgk kaydı yaptırmadım fakat müstehaktır provizyon alabilir yazıyor. Bu durumda sgk vardır diye düşünüyorum prim olayı cart curt bi sıkıntı olmaz degil mi ?

fakat bende şuan müstehaktır, provizyon alabilir yazıyor. yani şuan sgk var diye düşünüyorum sonradan para birikme durumu olmaz degil mi sizinki gibi?
Ben hiç bilmiyorum hiç de aklım ermez bu resmi şeylere herkes ayrı bir şey diyor. Ben sadece yaşadığımı söylüyorum fikir olsun diye.

liseyi 2 ay önce bitirdim 18 yaşındayım. kendi adıma sgk kaydı yaptırmadım fakat müstehaktır provizyon alabilir yazıyor. Bu durumda sgk vardır diye düşünüyorum prim olayı cart curt bi sıkıntı olmaz degil mi ?
20 yaşına kadar devam eder sgk

mezun olduktan sonra 2 yıl devam eder ondan sonrasında üniye gitmezsen prim yazmaya başlar
kusura bakmayın başınızı şişirdiysem.
yani şu 2 yıl boyunca bu sgkdan yararlansamda sonradan prim olarak yazmaz degil mi?

Yaşadığımı anlatıyım ;

18'e girdikten sonra düşüyorsun. Üniye gidersen otomatik yine geçiyor. Ya da direkt askere gidersen. Yok üniye gitmiyecem, askere de sonra giderim dersen düşmüş olabilirsin. GSS Birikiyor ve faiz biniyor. Bende 18k ödeme gözüküyordu üni okuduğum halde, sgk'ya gittim yanlışlık olmuştur dediler, üniversitem sistemde gözüktü, kaydımı babamın üzerine aldılar ve gss borcu da silindi.

Doğru bilgiyi SGK'yı arayarak veya SGK'ya giderek öğrenirsin.

Yaşadığımı anlatıyım ;

18'e girdikten sonra düşüyorsun. Üniye gidersen otomatik yine geçiyor. Ya da direkt askere gidersen. Yok üniye gitmiyecem, askere de sonra giderim dersen düşmüş olabilirsin. GSS Birikiyor ve faiz biniyor. Bende 18k ödeme gözüküyordu üni okuduğum halde, sgk'ya gittim yanlışlık olmuştur dediler, üniversitem sistemde gözüktü, kaydımı babamın üzerine aldılar ve gss borcu da silindi.

Doğru bilgiyi SGK'yı arayarak veya SGK'ya giderek öğrenirsin.
ama e devlette müstehaktır provizyon alabilir yazıyor yinede sıkıntı olur mu yani?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,296
Üyeler
184,138
Son üye
user3
Geri