ABD'den alışveriş hakkında yardıma ihtiyacım var

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,394
Daha önce konusunu açmıştım ama emin olmak için soruyorum. Yurt dışında (spesifik olmak gerekirse ABD'de) tanıdıklarım var. Biliyorsunuz orada fiyatlar buraya göre çok daha iyi. Onlara istediğim bazı bilgisayar parçalarını aldırsam, onlar da bana kargoyla gönderseler sorun olur mu? Yani mesela bir ekran kartı, bir işlemciyi kendi adreslerine satın alıyorlar. Bana hediye gönderiyormuş gibi kargoyla Türkiye'ye paketliyorlar. Sizce bunda bir sorun çıkar mı? Gümrükte falan kalma durumu olmayacağını düşünüyorum çünkü üstünde fiş falan olmayacak ama emin de olamıyorum

Yapay zekaya sorduğumda vergi çıkar dedi biraz daha araştırdım ekşi sözlükte bunu yaşayanlar olmuş ürünleri gümrükte kalmış
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sınır 150 iken paylaşılmış

Kargo masrafını unutmamalı. Mesafe uzak. Gümrük ödenir ve alınır. Orası sorun değil. Ama tüm masrafları yakınına yıkacaksan, bunların hiç biri sorun değil. Gümrük hariç tabi. O sana patlar.

Yapay zekaya sorduğumda vergi çıkar dedi biraz daha araştırdım ekşi sözlükte bunu yaşayanlar olmuş ürünleri gümrükte kalmış
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sınır 150 iken paylaşılmış
Kargo masrafını unutmamalı. Mesafe uzak. Gümrük ödenir ve alınır. Orası sorun değil. Ama tüm masrafları yakınına yıkacaksan, bunların hiç biri sorun değil. Gümrük hariç tabi. O sana patlar.
Peki onlar kargolamak yerine kendileri gelirken getirse? Sonuçta kendi eşyaları gibi getirirlerse bir şey diyemezler gümrükte dimi? Atıyorum adamın cebinde telefonu var kullandığı ona karışamazlar onun gibi düşününce olabilir sanki. Kutularından çıkarsalar falan

Peki onlar kargolamak yerine kendileri gelirken getirse? Sonuçta kendi eşyaları gibi getirirlerse bir şey diyemezler gümrükte dimi? Atıyorum adamın cebinde telefonu var kullandığı ona karışamazlar onun gibi düşününce olabilir sanki. Kutularından çıkarsalar falan
Öyle olabilir

Geri