8GB VRAM'in 2025'te yetersiz oluşu

sanırsam doğru söylüyor. cs2'de bir baktım VRAM 7600 mb

Ben bunun tartışmasını çok yaptım burda dostum, insanlar çok inatçı, 10 yıl önce çıkan gtx 1070 8gb vramli iken günümüzde tablo senin paylaştığın gibiyken bile hala 8gb vramli kartları savunup öneriyolar. Diyecek bişey bulamıyorum.
Yine böyle bir mesaj gördüm dayanamadım konu açayım dedim, tartışmak yerine direk konuyu atıcam.

2 ayar kısmak zor geliyorsa gidin orada duruyor yüksek VRAM. İstiyor yüksek VRAM verecek dolar.
Sen ayar kısmaya devam et :D

50 Giriş
60 Giriş- Orta
70 Orta
80 Orta - Yüksek
90 Yüksek

Karta $320 veya 15-17bin tl para veriyorsun. 1080p zaten çözünürlük için bare minimum. Giriş-Orta seviye bir kart 1080p high-ultra'yı oynatmalı. 70 serisi 1440p için zaten.
60 serisi kartlar sizin için giriş seviye olmayabilir ama globalde giriş seviyedir. Trde ekonomi olmayışı kartı orta seviye yapmıyor. X50 serisi de her seride yok zaten. 50 serisi direkt vasat seviye 60 giriş seviyedir.

60 serisi kartlar sizin için giriş seviye olmayabilir ama globalde giriş seviyedir. Trde ekonomi olmayışı kartı orta seviye yapmıyor. X50 serisi de her seride yok zaten. 50 serisi direkt vasat seviye 60 giriş seviyedir.
Yurt dışında yaşadınız galiba, attığım videolardan birkaçını izleseniz şu lafları söylemezdiniz. Ben sadece yabancı kaynak takip ediyorum. Dediğim olay tamamen nesnel. Kart güç olarak 1080p ultra kaldırabilecek güçte, olay VRAM yetersizliği.

1754600436791.webp

karşıt fikirlere saygı falanda yok galiba 2025 yılında 8 gb hala gayet yeterlidir herşeyin en iyisini koysan 24 te yetmez 32 de

Alıntıyı görüntüle
karşıt fikirlere saygı falanda yok galiba 2025 yılında 8 gb hala gayet yeterlidir herşeyin en iyisini koysan 24 te yetmez 32 de
Azcık attıklarıma bak la. Olayın saygı ile de alakası yok, ben söylemeye geldim duyup duymamazlıktan gelmek tamamen senin seçimin. "Yeterli" kelimesi tamamen öznel. Sen sadece CS oynuyorsan sana yetebilir. Burada kartın çıkışındaki hataları tartışıyoruz. O zaman ben de 1060 benim için "yeterli" diyebilirim. Kıstası kim belirliyor? 1060 bana yetiyor diye 6GB VRAM koysunlar o zaman.

Israrla 8GB 1080p high-ultra'ya yeter diyenlere birkaç oyun göstereyim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu saydıklarım oyunlardan bi o kadar daha sayılabilir uğraşılsa. 1080p high-ultra gaming hedefleyenler için, günümüzde bile sınır değer olan 8GB VRAM'i önermenin bir mantığı yok. Güzel bir fiyata alınmadığı sürece tavsiye edilmemeli. Sıfır kanadında yüzüne bakılmamalı. 2025 çıkan bir kart alıp sıfır futureproofing düşüncesiyle alıp kullanmanın bir mantığı yok. Yeni oyunlar UE5 motorunu kullanıyor ve optimize olmadan çıkıyor, kullanıcıyı önemsemiyor üretici. Texture kısmadan bir çok AAA oyunda VRAM bottleneck yiyorsunuz. Bunun savunulacak bir tarafı yok.

En popüler olan 5060'dan biraz bahsedeyim. 5060 eğer en azından 10GB VRAM'e sahip olsaydı 4060'e göre çok güzel bir gelişme olurdu ve kesinlikle tavsiye ederdim. 60 serisi bu adamların entry seviyesi değil, kartın hedefi zaten 1080p ultra gaming. Mesela 5050'ye 8GB koymalarına laf edemem asla. Giriş seviye bir kart için 8GB gayet yeterli. Ancak 1080p ultra'da rahat oynatabilecek güçte bir karta VRAM sınırı koymanın bir mantığı olamaz. 5060ti ve 9060xt 8gb saçmalığını konuşmaya bile gerek yok zaten.

Umarım 6060 8GB VRAM ile çıkmaz :cry:
Bazı teyzeler vardı ropörtajlarda fln şu pahalı yemeyin diyolardı 4060 la aynı o şekil takılıyom aslında valo için sıkıntı değil de rust yoruyo oyun vrami pahalı oynamıyom

Ben bunun tartışmasını çok yaptım burda dostum, insanlar çok inatçı, 10 yıl önce çıkan gtx 1070 8gb vramli iken günümüzde tablo senin paylaştığın gibiyken bile hala 8gb vramli kartları savunup öneriyolar. Diyecek bişey bulamıyorum.
VRAM teknolojisinde son yıllarda ciddi bir gelişim yok ki, ilk defa GTX 1000 serisinde 1GB/32bit bellek kullanıldı, günümüzde ise 2GB/32bit bellekler var 9 senede VRAM çipleri 2 katına çıkmış yani. Büyük ihtimalle önümüzdeki sene 3GB/32bit çipler gelecek o zaman bir sıçrama görebiliriz.

Şuan asıl tartışılması gereken şey VRAM değil kart segmentleri bence. Şuan 5060 diye satılan kartın ismi 5050 olmalı, 5070 denen kart da 5060 mesela. Ortada 5080 diye bir kart yok orada büyük bir boşluk var. Üreticiler karta 50 serisi diyip 200 dolara satmak yerine biraz çakallık yapıp segmentleri yüksek gibi gösterip 300 dolara giriş seviye kart satıyorlar. Bunun Nvidiası AMD si yok ikisi de böyle şuan.

Azcık attıklarıma bak la. Olayın saygı ile de alakası yok, ben söylemeye geldim duyup duymamazlıktan gelmek tamamen senin seçimin. "Yeterli" kelimesi tamamen öznel. Sen sadece CS oynuyorsan sana yetebilir. Burada kartın çıkışındaki hataları tartışıyoruz. O zaman ben de 1060 benim için "yeterli" diyebilirim. Kıstası kim belirliyor? 1060 bana yetiyor diye 6GB VRAM koysunlar o zaman.
attıklarına degil profil resmine bile bakasım gelmiyor

VRAM teknolojisinde son yıllarda ciddi bir gelişim yok ki, ilk defa GTX 1000 serisinde 1GB/32bit bellek kullanıldı, günümüzde ise 2GB/32bit bellekler var 9 senede VRAM çipleri 2 katına çıkmış yani. Büyük ihtimalle önümüzdeki sene 3GB/32bit çipler gelecek o zaman bir sıçrama görebiliriz.

Şuan asıl tartışılması gereken şey VRAM değil kart segmentleri bence. Şuan 5060 diye satılan kartın ismi 5050 olmalı, 5070 denen kart da 5060 mesela. Ortada 5080 diye bir kart yok orada büyük bir boşluk var. Üreticiler karta 50 serisi diyip 200 dolara satmak yerine biraz çakallık yapıp segmentleri yüksek gibi gösterip 300 dolara giriş seviye kart satıyorlar. Bunun Nvidiası AMD si yok ikisi de böyle şuan.
Her harfine kadar aynı fikirdeyim.

Aynı şey 5070 için de geçerli. COD'da 5070 150 fps alırken rakibi rx 9070 vram avantajından dolayı 180-190 fps alıyor. VRAM kullanımı da 14gb
Alakası yok cod amd kartlara optimize 6800xt 3090a saplıyor

• Hahaha
Reaksiyonlar: Che_
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,179
Üyeler
189,985