Sosyal Anksiyete ve Kızlarla Konuşamamak

Reaksiyon skoru
48
Merhaba arkadaşlar,

Arkadaş çevrem olmadığı için yazacak birini bulmak zor oluyor. Birkaç kez sanaldan, uzak mesafeden flörtleştiğim oldu. Onun haricinde, yakın zamanda İstanbul’dan geldim; yaklaşık 10 gün kadar kursum vardı. Kurstan tanıştığım arkadaşlarla olsun, tek başıma olsun, elimden geldiğince gezmeye çalıştım.

Mesela arkadaşlar ya da herhangi birileri, “Sana ne kızlar yazıyordur, yürüyordur” diyor ama öyle bir durum yok. Bunun genel olarak geri planda durmamdan kaynaklandığını düşünüyorum; suç benim yani. Belki potansiyeli yüksek biriyim ama artık kendimi suçlamıyorum.

Düzenli bir sosyal hayatım olmadan, evde oturarak bir şeylerin değişmesini beklemek bana saçma geliyor. Bunun farkındayım ve kendimi nasıl geliştirebileceğimi, anksiyetemden nasıl kurtulabileceğimi araştırmaya başladım.

Son zamanlarda anksiyetem olduğunu düşünüyorum. İstanbul’da bir arkadaşım, kızlardan Instagram’larını istemem için ısrar etti ama ben kızların yüzüne bile bakamayıp “Yapamam” dedim. O an anksiyetem tavan yapmıştı. İnsanlarla tanışırken ilk adımı atmakta zorlananlar nasıl motive olur? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Küçükten başlayarak ileriye gitmek işe yarayabilir mesela illa direkt instagram istemektense "Pardon, buraya en yakın otobüs durağı nerede?" diyerek başlayın bunu demek bile zor olabilir ama üstüne gitmeden ilerleyemeyiz. Direkt instagram'da isteyebilirsiniz bu bundan sonrası için daha rahat olmanızı sağlar ama en zoru da bu olur. Aceleniz yoksa alıştıra alıştıra gidersiniz.

Küçükten başlayarak ileriye gitmek işe yarayabilir mesela illa direkt instagram istemektense "Pardon, buraya en yakın otobüs durağı nerede?" diyerek başlayın bunu demek bile zor olabilir ama üstüne gitmeden ilerleyemeyiz. Direkt instagram'da isteyebilirsiniz bu bundan sonrası için daha rahat olmanızı sağlar ama en zoru da bu olur. Aceleniz yoksa alıştıra alıştıra gidersiniz.
Adres sormayı falan denedim, bunda sıkıntı olmuyor; ama sonra gerçekten adres sormuş gibi yapıp sohbeti ilerletemeyip ayrılıyorum.

İkisini de almayayım hocam o zaman. LoL öğrenip kanser olamam.
kardom illa konuşacağım diyorsan da yabancılarla konuşmaya uğraş instadan falan sonra size davet et kardom inan daha çok şey başarırsın (pasaport gibi)

Mantıklı hocam. En kötü ihtimal ingilizcemi geliştirmiş olurum.
kardom bende de başladı galiba sosyal anksikitiye kimseylen konuşamıodum sonra bi ara açıldım sonra şimdi tekrar bişiler oluyor anlamadım ama yabancı kadın bulsam takır takır giderim (pasaport için)

Adres sormayı falan denedim, bunda sıkıntı olmuyor; ama sonra gerçekten adres sormuş gibi yapıp sohbeti ilerletemeyip ayrılıyorum.
Buna benzer bir şeyi başka bir forumda da okumuştum. Birisi bu duruma "Saçmalasan bile devam et." demişti. Bunu şöyle diyelim ne de olsa o insanla belki hayatımız boyunca hiç karşılaşmayacağız o yüzden saçmalayalım gitsin maksimum bir haftaya unutur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gerçi otobüs durağının nerede olduğunu sorduktan sonra nasıl sohbet devam etsin. İşte beklemeli bir yerde konu açın öyle konuşun daha iyi örnek olarak yine otobüsten vereyim: Otobüsün gelmesini beklerken.

Geri