Çözüldü✓ Anakartıma uygun TPM 2.0 Modülü yardım..

pramo

80+
Reaksiyon skoru
0
merhaba arkadaşlar uzun zaman önce kendi bütcem ile bir pc topladım benim için yeterli ve makul seviye de şuan ufak bir problemle karşı karşıyayım bildiğiniz üzere windows 10 ekim ayında güncelleme almayı bırakacak ve benim de windows 11 e bilgisayarı yükseltmem gerekecek şöyle bir sorunum var topladığım bilgisayar tpm 2.0 desteklemiyor desteklemediği için windows 11 e geçemiyorum internetten bir tane modül alıp takmam gerekecek pc nın donanımlarının resimlerini ve anakartta bulunan tpm modülünün resmini buraya bırakacağım bana uygun tpm modülü önerir misiniz?
anakart model msi b450 m2 v2
benim bulduğum budur ama emin olamadım açıklamalar kısmında b 450 ibaresi göremedim b460 yazıyor bana
benim bulduğum modül link olarak buraya bırakacağım umarım bunun için ceza yemem

TPM 2.0 Modülü önerebilecek biri var mı anakartıma uyggun 14 pin sanırım resim bıraktım

Ekler

• anakart  tpm soketi.webp
    anakart tpm soketi.webp
    409.7 KB · Hit: 37
  • anakart.webp
    anakart.webp
    33.9 KB · Hit: 32
  • cpu.webp
    cpu.webp
    43 KB · Hit: 25
  • ekran kartı.webp
    ekran kartı.webp
    29.2 KB · Hit: 24
  • ram.webp
    ram.webp
    24.5 KB · Hit: 24
  • ram2.webp
    ram2.webp
    35.6 KB · Hit: 31
merhaba arkadaşlar uzun zaman önce kendi bütcem ile bir pc topladım benim için yeterli ve makul seviye de şuan ufak bir problemle karşı karşıyayım bildiğiniz üzere windows 10 ekim ayında güncelleme almayı bırakacak ve benim de windows 11 e bilgisayarı yükseltmem gerekecek şöyle bir sorunum var topladığım bilgisayar tpm 2.0 desteklemiyor desteklemediği için windows 11 e geçemiyorum internetten bir tane modül alıp takmam gerekecek pc nın donanımlarının resimlerini ve anakartta bulunan tpm modülünün resmini buraya bırakacağım bana uygun tpm modülü önerir misiniz?
benim bulduğum budur ama emin olamadım açıklamalar kısmında b 450 ibaresi göremedim b460 yazıyor bana

TPM 2.0 Modülü önerebilecek biri var mı anakartıma uyggun 14 pin sanırım resim bıraktım

Tpm 2.0 modülü olmadan da kullanılabiliniyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kurmadan önce cmdyi açıp bir şeyler yazınca oluyordu.

İstersen bakıp atayım

Tpm 2.0 modülü olmadan da kullanılabiliniyor

Kurmadan önce cmdyi açıp bir şeyler yazınca oluyordu.

İstersen bakıp atayım
sorun teşkil etmez mi ilerde modülü de arasanız fiyat sorun değil alabilirim yada sizin yöntem uygunsa cmd den kurulum yaparım her 2 yolda mübah sorun olmasın yeterki

sorun teşkil etmez mi ilerde modülü de arasanız fiyat sorun değil alabilirim yada sizin yöntem uygunsa cmd den kurulum yaparım her 2 yolda mübah sorun olmasın yeterki
rufus'tan flaşlamayı başlatırken önünüze tpm zorunluluğunu kaldırma seçeneği çıkacaktır cmd'ye gerek yok

birisi yardım etsin ya allah rızası için rufus ile format atılıyormuş denedim olmadı çalışmıyor microsoft engellemiş bunu

tpm ile ilgili bilgisi olan yok mu parçayı alayım bir an önce

Oyunlar istemeye başladı.

Bunu al görünüşü hoş daha.

Ryzen 5 3600 kullanıyorsun. İşlemcide TPM 2.0 olması lazım. BIOS dan açarsan sorun kalmaz. Ayrıca bir modül almana gerek yok.

BIOS' a gir
Settings\Security\Trusted Computing
Security Device Support Enable
AMD CPU fTPM

Teyit için Çalıştıra tpm.msc (Windows 11 de arama yerine de yazabilirsiniz. Windows 10 da da olur muhtemelen)

benim bulduğum modül link olarak buraya bırakacağım umarım bunun için ceza yemem

anakartında işlemcinde destekliyor olması lazım biostan açmayı dene

evet destekliyor

Ekler

• 1755955151129.webp
    1755955151129.webp
    17.8 KB · Hit: 18
Ryzen 5 3600 kullanıyorsun. İşlemcide TPM 2.0 olması lazım. BIOS dan açarsan sorun kalmaz. Ayrıca bir modül almana gerek yok.

BIOS' a gir
Settings\Security\Trusted Computing
Security Device Support Enable
AMD CPU fTPM

Teyit için Çalıştıra tpm.msc (Windows 11 de arama yerine de yazabilirsiniz. Windows 10 da da olur muhtemelen)
Ayrıca @pramo XMP' yi aktifleştirin.
RAM leriniz 2133 MHz de çalışıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,127
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri