Darboğaz nasıl tespit edilir?

Sisteminizi yazın bir parca değiştirdiginizde ne kadar fark edeceğini söyleyelim. Ayrıca hangi oyunda, hangi ayarlarda oluyor bu dalgalanma durumu?
Oynadığım her oyunda oluyor neredeyse, 4K en yüksek ayarlarda oynuyorum çoğu oyunu ama bazı oyunlarda FSR Ultra Performans ayarını da açıyorum performans artışı için.

İ3 8. Nesil işlemci RX 6800XT ekran kartı var sistemde bir de 16GB DDR4 RAM var. Darboğaz olduğunu biliyorum forumda sormuştum sadece oranı ne kadar ona da bakmak istiyorum böyle kullanacağım mecbur biraz.

Sistemde darboğaz var diye biliyorum zaten forumda da öyle dediler ama tam olarak ne kadar darboğaz var nasıl öğrenirim bunu ölçen bir test falan var mı?
Hocam çok rahat tespit edebilirsiniz;
Bende yeni öğrendim.
Detaylı detaylı anlatıyorlar ve sadece karışıklığa yol açıyor bu durum!

yüksek CPU kullanımı %80-100 + düşük GPU kullanımı = işlemci darboğazı demektir. Bu kadar gerçekten.

Oynadığım her oyunda oluyor neredeyse, 4K en yüksek ayarlarda oynuyorum çoğu oyunu ama bazı oyunlarda FSR Ultra Performans ayarını da açıyorum performans artışı için.

İ3 8. Nesil işlemci RX 6800XT ekran kartı var sistemde bir de 16GB DDR4 RAM var. Darboğaz olduğunu biliyorum forumda sormuştum sadece oranı ne kadar ona da bakmak istiyorum böyle kullanacağım mecbur biraz.
4k yüksek ayarlarda upscale, framegen afmf tarzı şeyler açmıyorsan darboğaz bile yapmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çok rahat tespit edebilirsiniz;
Bende yeni öğrendim.
Detaylı detaylı anlatıyorlar ve sadece karışıklığa yol açıyor bu durum!

yüksek CPU kullanımı %80-100 + düşük GPU kullanımı = işlemci darboğazı demektir. Bu kadar gerçekten.
O pek öyle olmuyor. Ayarları ve çözünürlüğünü ne kadar arttırırsan yük ekran kartına biner işlemci kullanımları azalır. Ayarlari ve çözünürlüğü ne kadar düşünürsen yük işlemciye biner ekran kartı kullanımları düşer. En dengeli sistemi bile ayarlarla darboğaza sokabilirsin.

4k yüksek ayarlarda upscale, framegen afmf tarzı şeyler açmıyorsan darboğaz bile yapmaz.

O pek öyle olmuyor. Ayarları ve çözünürlüğünü ne kadar arttırırsan yük ekran kartına biner işlemci kullanımları azalır. Ayarlari ve çözünürlüğü ne kadar düşünürsen yük işlemciye biner ekran kartı kullanımları düşer. En dengeli sistemi bile ayarlarla darboğaza sokabilirsin.
Olan oyunlarda FSR köklüyorum performansı biraz arttırıyor ama olmayan oyunlarda normal oynuyorum.

Hocam ben yükü bir tarafa vermekten bahsetmiyorum.

CPU %90–100, GPU %60–80 = CPU darboğazı
Yük CPU'da olmasa bile mesela 2K'da ultra ayarlarda
GPU %100 çalışacak zaten
CPU kalkıp %75-90'lara çıkıyorsa bu daCPU darboğaza giriyor demektir.

Sistemde darboğaz var diye biliyorum zaten forumda da öyle dediler ama tam olarak ne kadar darboğaz var nasıl öğrenirim bunu ölçen bir test falan var mı?
Böyle sitelere güvenip iş yapma
Sistemin nedir hangi oyunlar hangi ayarlar ?

Böyle sitelere güvenip iş yapma
Sistemin nedir hangi oyunlar hangi ayarlar ?
Bu şekilde. Tam darboğaz öğrenme yöntemi varsa yapabilirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bu şekilde. Tam darboğaz öğrenme yöntemi varsa yapabilirim.
Oyunlarda ekran kartı ram işlemci kullanım değerlerini aç. Mesela rdr,god of war gibi oyunlarda ultra ayarlara al gpu kullanımı %80-85 altında ise darboğaz vardır. Veya sürekli anlık olarak 90'dan 50'ye düşme vs

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,505
Üyeler
184,174
Son üye
nisa353535353
Geri