Çözüldü✓ 2) Nasıl Pc El atın bi

Uygunsuz davranış
İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X

Anakart: MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI / ASUS ROG Crosshair X670E Hero

Ekran Kartı: asus RTX 5070

Bellek: G.Skill Ripjaws S5 2x16GB 6000MHz CL30/CL32 (veya benzeri 6000MHz CL30/CL32 RAM)

Depolama: Samsung 990 EVO 1TB

Güç Kaynağı: High Power Performance FS HP1-S21000 F12S Gen5 1000W

İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 420 ARGB

Kasa: Lian Li Lancool III ARGB E-ATX

Monitör: MSI Optix MAG274QRF-QD 27 inç 2K 1ms IPS 165Hz

Klavye: Royal Kludge RK71 BlackBerry Mousse RGB Kablolu

Fare: SteelSeries Rival 3 RGB

Termal Macun: Arctic MX-5 20gr

Sizce nasıl intel'den vazcaydım tavsiyeleriniz önemli (daha iyisi olabilir, aga nasıl sistem **, gibi cevaplar istemiyom bu böyle biline)
ben bu parayla götümü silerim daha yararlı

Yanlış hatırlamıyosam 108k falandı. Bugğn başka birine toplamıştım. Düşün derseniz ayar çekerim.

ben bu parayla götümü silerim daha yararlı
beklediğim kişi geldi kljesglkjselkfjseljkfs
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış hatırlamıyosam 108k falandı. Bugğn başka birine toplamıştım. Düşün derseniz ayar çekerim.
100kya ekipmanlar dahil istiyor

A dur lan monitör klavye mouse varmış.

Al. Kalan parayla da monitör müdür klavye midir ne istiyosan al. Fare scyroxv8, klavye mchose jet75 öneririm. Monitörü başkası söyler.

Yazılım ve 3d modelleme ile uğraşacaksan intel işlemci kullanman gerekmez mi?

Çekirdek sayısı daha çok
evet biliyorum aynı sisitemin i(şlemci ve ekran kartı değişik) hali ile yine çöp dediler bende intel almayı düşünüyordum amd dizeyim dedim sordum amad'lin sistemde 3d modelleme yapılır mı yapılır dendi bende amd ye geçtim

tamam 5080 alma 5070ti al gene dengesiz yani x serisi anakart bir de en tepe modelleri gereksiz bence 7900x vereceğin paraya oyun oynayacaksan daha ucuza 7800x3d var yada 9700x var yani saçma geldi bana biraz açıkcası keza 1000w da öyle bu sistem o kadar güç istemiyor herşeyin en tepesi tutulsun üst tutulsun diye denge kurulamamış
niye kötü sorusunua böyle cevap gelsin gelsin canımı yesin dayı
1- Ekseriyetle 3D modelleme ve yazılım için topluyorum arada tabii ki oyunada girerim
2-1000w biliyorum fazla geldiğini psu ya en son baktığımda ucuz diye hatırlıyorum bakarım şimdi niye 850w olanı alıp daha fazla vereyim 1000w daha ucuz(du en son baktığımda)
3- m2 ssd 1tb yazdım ama ondan 2 tane alıcam oraya eklememişim
4- anladığım kadarıyla bu sistem'e şu sebepten dolayı kötü eleştiri geliyor (100bin ile böyle bir sistem ekran kartı daha iyi olabilir vb. zaten diğer parçalar olmak üzere f/p olan muadillerine bende yönelicem
5-Chat GPT ye dedim ki( intel muadilini yazıp ben bunu yazılım için topladım bana aynı performansı verecek amd'li bir sistem diz sadece ram,ana kart, işlemciyi değiştirdi geri kalan parçalar aynı) soru şu bu sistem hiç bir işe yaramaz mı ? yoksa bu paraya daha f/p sistem dizilebilir diyemi "POK GİBİ SİSTEM" yazıyorlar?

niye kötü sorusunua böyle cevap gelsin gelsin canımı yesin dayı
1- Ekseriyetle 3D modelleme ve yazılım için topluyorum arada tabii ki oyunada girerim
2-1000w biliyorum fazla geldiğini psu ya en son baktığımda ucuz diye hatırlıyorum bakarım şimdi niye 850w olanı alıp daha fazla vereyim 1000w daha ucuz(du en son baktığımda)
3- m2 ssd 1tb yazdım ama ondan 2 tane alıcam oraya eklememişim
4- anladığım kadarıyla bu sistem'e şu sebepten dolayı kötü eleştiri geliyor (100bin ile böyle bir sistem ekran kartı daha iyi olabilir vb. zaten diğer parçalar olmak üzere f/p olan muadillerine bende yönelicem
5-Chat GPT ye dedim ki( intel muadilini yazıp ben bunu yazılım için topladım bana aynı performansı verecek amd'li bir sistem diz sadece ram,ana kart, işlemciyi değiştirdi geri kalan parçalar aynı) soru şu bu sistem hiç bir işe yaramaz mı ? yoksa bu paraya daha f/p sistem dizilebilir diyemi "POK GİBİ SİSTEM" yazıyorlar?
sistem bok gibi değil sadece dengesiz yani şöyle diyeyim örnek vermek gerekirse çok ekstrem bir anakart kullanıyorsunuz ne kadar iyi bir anakartta olsa x serisinin en tepe modeli yerine b serisi tepe modellerle fiyattan kar elde edebilirsiniz örnek vermek gerekirse Asus ROG Strix B850-E Gaming WiFi alabilirsiniz ve usb girişleri ekran kartı slotu harici bir şey kaybetmisiniz üstündeki usb giriş çıkışları size yetecektir ve yarı fiyatında yani 2 tane 1 tb alacağın 1 tane 2 tb al gene fiyattan kar edersin psuda fiyata bakmadım ama o konuda hak verebilirim dediğin gibiyse 3d modelleme yapacağın programa göre önem değişir çünkü yerine cpu ve gpu önceliği değişiyor diye biliyorum hangi programı kullanıyorsan

sistem bok gibi değil sadece dengesiz yani şöyle diyeyim örnek vermek gerekirse çok ekstrem bir anakart kullanıyorsunuz ne kadar iyi bir anakartta olsa x serisinin en tepe modeli yerine b serisi tepe modellerle fiyattan kar elde edebilirsiniz örnek vermek gerekirse Asus ROG Strix B850-E Gaming WiFi alabilirsiniz ve usb girişleri ekran kartı slotu harici bir şey kaybetmisiniz üstündeki usb giriş çıkışları size yetecektir ve yarı fiyatında yani 2 tane 1 tb alacağın 1 tane 2 tb al gene fiyattan kar edersin psuda fiyata bakmadım ama o konuda hak verebilirim dediğin gibiyse 3d modelleme yapacağın programa göre önem değişir çünkü yerine cpu ve gpu önceliği değişiyor diye biliyorum hangi programı kullanıyorsan

benim MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI ,Asus ROG Strix B850-E Oyun WiFi'dan bin lira daha ucuz birde X ve E serisindeki farklar ne?(araştırmaya üşendim yazarsan mük)
bu haliyle toplasam yine iyi değil mi

diyelim ki amd işlemciyi geç intele döndüm ana kart MSI PRO Z790-A MAX işlemci i7 13700k geri kalanlar aynı peki bu sistem nasıl olur? (hatta yeni konu açayım daha iyi)

benim MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI ,Asus ROG Strix B850-E Oyun WiFi'dan bin lira daha ucuz birde X ve E serisindeki farklar ne?(araştırmaya üşendim yazarsan mük)
bu haliyle toplasam yine iyi değil mi

diyelim ki amd işlemciyi geç intele döndüm ana kart MSI PRO Z790-A MAX işlemci i7 13700k geri kalanlar aynı peki bu sistem nasıl olur? (hatta yeni konu açayım daha iyi)
Fps oyunu oynuyorsun hic bulaşma bence alacağın en güzel islemci 9800x3d 5070ti gibi kart güzel yüksek hz 2k monitor senin için çok iyi seçimler olur.

Fps oyunları için dandirik de yeter zaten.5070 li sistem 100kya çok kazık.Okadar birini kötü diğerlerini prof. Seçmen önemli değil.Bir de intel al yazılım ve 3d için çekirdek önemli

Amd de yapar demişsin ama ona bakarsan benim thinkpad de yapar.Ama nasıl yapar sorun bu olmalı çekirdek önemli!

Son düzenleme:
Geri