Ortaöğretim KPSS ile atanıp aynı zamanda üniversite okumak

Reaksiyon skoru
18
Geçen sene ortaöğretim KPSS'den 89.7 puan aldım. Şu an hukuk fakültesi 2.sınıfa geçtim aile evinde yaşıyorum üniversitede burada, evimizin çok yakınında gardiyan eğitim merkezi var adalet bakanlığı buraya 3 kişi destek personeli alacak. Okurken başvurabiliyor muyum nasıl olur derslere gidebilir miyim çevrenizde böyle insanlar varsa bilgi verirseniz çok iyi olur.

Örgün eğitim okurken çoğu yere başvuru yapamıyorsun

Geçen sene ortaöğretim KPSS'den 89.7 puan aldım. Şu an hukuk fakültesi 2.sınıfa geçtim aile evinde yaşıyorum üniversitede burada, evimizin çok yakınında gardiyan eğitim merkezi var adalet bakanlığı buraya 3 kişi destek personeli alacak. Okurken başvurabiliyor muyum nasıl olur derslere gidebilir miyim çevrenizde böyle insanlar varsa bilgi verirseniz çok iyi olur.
Konuyu rastgele gördüm, başvuru yapmanın hiçbir sakıncası yok atanırsan ister başlarsın ister okumaya devam edersin ama memur olduktan sonra bir daha okumaya devam etmeye pek gerek olmayacak şahsen ben de başvuru yaptım ortaöğretimden son sınıfım bitti ama mezun olmadım. Benim birkaç arkadaşım da okulun ortasında atandı bıraktı sıkıntı olmuyor yani en son mezun olduğun okul neyse ona göre değerlendiriliyorsun

Yapan arkadaşım var ama kendi okulunda memur başka türlü de olmaz zaten. Gardiyanlıkta hiç olmaz. Açık öğretim anca. Hukuk fakültesinden devam et gardiyanlığa hiç bulaşma

Bence başvuru yapılabilir. Okurken sana kolaylık sağlarlar muhtemelen. Doğrumu bilmiyorum ama arkadaşım (hukuk okuyor ve senin gibi düşünüyor) kurum içi geçiş ile de mezun olunca avukatlığa geçebilirim demişti. Biraz daha araştırıp başvuru yapılabilir.

Konuyu rastgele gördüm, başvuru yapmanın hiçbir sakıncası yok atanırsan ister başlarsın ister okumaya devam edersin ama memur olduktan sonra bir daha okumaya devam etmeye pek gerek olmayacak şahsen ben de başvuru yaptım ortaöğretimden son sınıfım bitti ama mezun olmadım. Benim birkaç arkadaşım da okulun ortasında atandı bıraktı sıkıntı olmuyor yani en son mezun olduğun okul neyse ona göre değerlendiriliyorsun
Gidip alım yapan kurumlarla konuştum sınav dışı izin veremeyceklerini söyledi amirler ondan başvuru yapmadım kurum içi geçişte baya zor oluyo kadro açılması

Dostum kac sıralama ile hukuk kazandın yardımcı olursan sevinirim.

Geri