Motosiklet aldım, H.O mu G.O mu?

2024 de 2500 iyiymiş trafikte 50 liği 125 lik yapıldığında krank dayanmıyor alt motor değişmeden üst le anca 80 destekler sağlıklı olarak iyiki 80 yaptırmışsınız 125 50 liğe fazla
Hocam peki 80 lik yaptırmak kötü müdür? Peder tutturdu 80 lik yapalım yarın götürüp yaptıracağım diyor. Motor daha 50 km'de. 80'lik yaptıracakmış. Rodaj bitmeden yaptırmak zararlı olur mu?

Hocam peki 80 lik yaptırmak kötü müdür? Peder tutturdu 80 lik yapalım yarın götürüp yaptıracağım diyor. Motor daha 50 km'de. 80'lik yaptıracakmış. Rodaj bitmeden yaptırmak zararlı olur mu?
Yaptırınca rodaj baştan olcak erken yapmak daha mantıklı :) daha iyi olur traktör hızında gitmek tehlikeli yapmanız daha iyi olur

Yaptırınca rodaj baştan olcak erken yapmak daha mantıklı :) daha iyi olur traktör hızında gitmek tehlikeli yapmanız daha iyi olur
Motorun ömrünün hızlı tükenmesi, ileride problemler açmasından korkuyorum yalnızca. Çalışan motora işlem yaptıracağız şimdi. Bana kalsa kullanırım böyle.

Motorun ömrünün hızlı tükenmesi, ileride problemler açmasından korkuyorum yalnızca. Çalışan motora işlem yaptıracağız şimdi. Bana kalsa kullanırım böyle.
Tapılacak işlem basit sadece piston ve üst kapak değişcek motorun ömrü 50 likle farkı olmaz 50 zaten zorlandığından ömrü kısa 80 lik olunca rahatlar motor krank sağlamsa sorun olmaz

Beyin vb pek bilniyorum arkadaşım cg almışdı 50 liği 100 k
Lük üçün sadece silindir ve üst kapak değisirydi
Hocam eski parçaları geri iste demiştim bunları alıp getirmiş eve, adam bunları değiştirmiş sanırım sadece. Normal midir? Değiştirmesi gereken başka parçalar da var mıydı? Bir de beyine yazılım atmış sanırım.

Ekler

• 8b95e8bd-7c8c-4653-a761-742dd6b1c7df.webp
    8b95e8bd-7c8c-4653-a761-742dd6b1c7df.webp
    94.9 KB · Hit: 9
Hocam eski parçaları geri iste demiştim bunları alıp getirmiş eve, adam bunları değiştirmiş sanırım sadece. Normal midir? Değiştirmesi gereken başka parçalar da var mıydı? Bir de beyine yazılım atmış sanırım.
Dediğim gibi sadece piston üst kapak değişmiş bide o siyah ince şey conta sorun olmaz olması gereken bu zaten :)

Dediğim gibi sadece piston üst kapak değişmiş bide o siyah ince şey conta sorun olmaz olması gereken bu zaten :)
Parçalar hakkında hiçbir şey bilmiyorum, ondan sorayım dedim teşekkür ederim. :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Silindirin de değişmesi gerekir miydi arkadaşınızın silindiri de değişmiş.

Parçalar hakkında hiçbir şey bilmiyorum, ondan sorayım dedim teşekkür ederim. :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Silindirin de değişmesi gerekir miydi arkadaşınızın silindiri de değişmiş.
o yuvarlak boru zaten silindir :D büyük parça üst kapak siyah kağıt gibi olanda contası yağ kaçmaması için sorun yok dikkatli sür :)

o yuvarlak boru zaten silindir :D büyük parça üst kapak siyah kağıt gibi olanda contası yağ kaçmaması için sorun yok dikkatli sür :)
Çok teşekkür ederim hocam. Peki simsiyah olan parça nedir? Öyle olması normal midir? Değilse neyi yanlış yapmış olabilirim acaba..

Çok teşekkür ederim hocam. Peki simsiyah olan parça nedir? Öyle olması normal midir? Değilse neyi yanlış yapmış olabilirim acaba..
O piston işte siyah olma nedeni benzin yanarken oda siyahlaşır gayet normal dert etmene gerek yok sonuçta dakikada 7000 kere yakıt yakıyor kolanya ve peçeteyle silip temizleyebilirsin bir yeri kirletmemesi için

50cc bir motor alacaktım ama seçeneklerim çok kısıtlıydı. Peder illa yaşadığımız şehirden alacağız dedi. 50-125 Cup'lara baktım, onlar yarı otomatik de olsa vitesli diye kabul ettiremedim. Ara sıra o da kullanacak motoru çünkü. 53 bine Mondial Wing buldum ama 2024 modeldi, 2 ay sonra 2 yıllık olmuş olacak diye ona da ben burun kıvırdım. Geriye 2 tane seçeneğim kaldı. Revolt RS4 ve Apec PS3. İkisi de 2025 model.

PS3 43.000 TL, Revolt RS4 ise 53.000 TL idi. Arada 10 bin TL fark vardı yani. PS3'ü internetten biraz araştırdım ama çok şikayet gördüm. Hem tip olarak da RS4 daha tatlı duruyordu, RS4'ü aldım ben de. Aradaki 10.000 TL fark hala acaba gerekli miydi diye düşünüyorum. RS4 yeni bir model sanırım, internette 1-2 tanıtım videosu dışında hiçbir bilgi-video göremedim. İncelemesi hiç yok. Sizce hayırlı mı olsun, geçmiş mi? İkisinden birini almasam hiç motor alamayacaktım, öyle söyleyeyim.
bence g.o dün 55.000tlye 10.000km activa 125 aldık 2023 model mis gibi motor

Geri