Anakarttan gelen cızırtı sesi

Jumyyy

80+
Reaksiyon skoru
13
Arkadaşlar oyuna girdiğim zaman anakarttan fena bir cızırtı geliyor alt tab atınca gidiyor yükte olan bir şey yani bir ayar varmış biosta onu da kapattım düzelmedi. yavaşça ekran kartının fanı olsun diğer fanlari durdurdum sesin geldiği yer sabit anakarttan geliyor ses bu şekilde kart daha bugün geldi direkt geri mi göndereyim

Ses kaydını yollayamadım ama net bir şekilde anakarttan geliyor

Ekran kartından geliyordur CW sesi yüksek ihtimalle. Yüksek FPS geçince ses başlar boşta kaybolur.

Fanlardan gelen bir ses değil o zaten. CW sesi bobin ağlaması diye geçer performansa etkisi yok.
Anakart yeni ya hocam ordan mi geliyor diye emin olamıyorum işlemciyi teste soksam belli olur mu ordan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fanlardan gelen bir ses değil o zaten. CW sesi bobin ağlaması diye geçer performansa etkisi yok.
Aida ile teste soktum sistemi gpu hariç diğerleri bir cızırtı vs gelmedi dediğiniz gibi ekran kartı ile alakalıdır dimi sorun anakartla ilgili bir sıkıntı yoktur

Son düzenleme:
Bazı anakartlarda cw olduğunu okumuştum ama yüksek ihtimal ekran kartıdır o değilse de güç kaynağıdır

Ekran kartı ya da PSU başka bir şeye bakmaya gerek yok yüksek ihtimalle ekran kartı zaten.

Ekran kartıdır hocam, elinizdeki ekran kartı nedir?

Bende aynı durumdan müzdaribim, iki ayar ile biraz toparladım gibi.
- Ekran kartının güç yönetimini Performanstaysa, Normal'e çek
- Ekran kartının Maksimum Kare hızını monitörün ne kadar destekliyorsa ona sabitle, elimde 144Hz monitör var, 144 FPS'e sabitledim.

Bu ayarlardan sonra CW azaldı, ha gitti mi, hayır, ama en azından çok tiz bir ses gelmiyor artık

Ekran kartıdır hocam, elinizdeki ekran kartı nedir?

Bende aynı durumdan müzdaribim, iki ayar ile biraz toparladım gibi.
- Ekran kartının güç yönetimini Performanstaysa, Normal'e çek
- Ekran kartının Maksimum Kare hızını monitörün ne kadar destekliyorsa ona sabitle, elimde 144Hz monitör var, 144 FPS'e sabitledim.

Bu ayarlardan sonra CW azaldı, ha gitti mi, hayır, ama en azından çok tiz bir ses gelmiyor artık
Hocam ekran kartim rx 6700 3 4 yıldır kullanıyorum eski kasada yoktu yeni kasaya takınca başladi o yüzden şüphenmemiştim ama yüksek ihtimalle ekran kartından aida64 de ekran kartı hariç stress testi yaptığım da ses gelmiyor gpu testinde biraz geliyor ama asıl ses cs girince gelmeye başlıyor ya da herhangi bir oyun

Ekran kartı ya da PSU başka bir şeye bakmaya gerek yok yüksek ihtimalle ekran kartı zaten.
Başka bir şeye bakmaya gerek var, SSD'den de olabilir.

Parçaları tek tek deneme yoluyla tespit yapılabilir.

Başka bir şeye bakmaya gerek var, SSD'den de olabilir.

Parçaları tek tek deneme yoluyla tespit yapılabilir.
Hocam aidanın stress testinde gpu hariç bütün şeyleri tikleyip deniyorum ses yok orda ssd yi de test ediyor sanırım doğru muyum seçeneklerde vardı çünkü

Geri