Çözüldü✓ PC ANIDEN KAPANIYOR YARDIMCI OLUN PLS

Hocam ramleri kontrol ettiniz mi?

oyunlarda anlık spike olabilir benim işlemcim testlerde 75'i geçmiyor ama oyunlarda anlık sıcaklık artışları ile 83-85'leri görebiliyor e hali hazırda 83 te çalışan bir işlemci anlık spikeler ile 90-100 görebilir bu yüzden kapanıyor olabilir veya dediğim gibi kablolarda sorun var.
evet test ettim
OCCT overkill testler dahi yapmış ama sistem kapanmamış. Donanımsal değil gibi sorun.
DDU ile driver temiz kurulum tavsiye ettim,
Windows Güç ayarlarını düzenlemesini,
EXPO-XMP ayarlarını sıfırlamasını,
BIOS ayarlarını da defaulta getirmek faydalı olabilir.
Son çözüm format belki de.

Hatta şimdi aklıma geldi, eğer 2 farklı SSD varsa, oyunun kurulu olduğu dizini diğer SSD'ye taşınabilir.
Epic üzerinden oynanıyorsa R6'da, Epic baştan kurulabilir ama önce oyun dosyaları doğrulatılabilir.

OCCT overkill testler dahi yapmış ama sistem kapanmamış. Donanımsal değil gibi sorun.
DDU ile driver temiz kurulum tavsiye ettim,
Windows Güç ayarlarını düzenlemesini,
EXPO-XMP ayarlarını sıfırlamasını,
BIOS ayarlarını da defaulta getirmek faydalı olabilir.
Son çözüm format belki de.

Hatta şimdi aklıma geldi, eğer 2 farklı SSD varsa, oyunun kurulu olduğu dizini diğer SSD'ye taşınabilir.
Epic üzerinden oynanıyorsa R6'da, Epic baştan kurulabilir ama önce oyun dosyaları doğrulatılabilir.
bios a giris yapamiyorum ekran gelmiyor bu yuzden ddu ile temiz kurulum yaptim 2 saat ekran gelmedi sonra arkadas bi sekil halletti windows guc ayarlarini degistridim birsey degismedi formati deneyecegim +olarakta 2 farkli ssd yok oyunu dogruladigim halde gene duzelmemisti

nasil bi kontrol ama sadece oyundayken oluyor bu durum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

evet olctum 75 maks
Fiziki olarak dokunun kapanıyor mu. bende benzer bir durum yaşamıştım sürekli kapanıyordu bilgisayarım meğersem ram sağlam oturmamış en küçük masa sallantısında vs. gidiyordu

bios a giris yapamiyorum ekran gelmiyor bu yuzden ddu ile temiz kurulum yaptim 2 saat ekran gelmedi sonra arkadas bi sekil halletti windows guc ayarlarini degistridim birsey degismedi formati deneyecegim +olarakta 2 farkli ssd yok oyunu dogruladigim halde gene duzelmemisti
Ekran niye gelmedi hocam? ve nasıl geldi daha sonra?

Bios'a girilir anakart modelinizin girme tuşuna basmıyorsunuzdur.
F2, F10, Del tuşlarından birisi mutlaka Bios'a girmenizi sağlar.
Bunlara rağmen girmiyorsa BIOS pilini çıkartın 1dk sonra geri takın girmesi gerekir.
Hatta BIOS pilini çıkartıp takmak bile sorunu belki çözebilir bu arada.

Son düzenleme:

Bunlara rağmen girmiyorsa BIOS pilini çıkartın 1dk sonra geri takın girmesi gerekir.
Hatta BIOS pilini çıkartmak bile sorunu belki çözebilir bu arada.
girdigine eminim cunku donuyor hocam suan ramperi kontrol ettim tak cikar yaptim atarsa bios pilini cikarticam tekrar takip deneyecegim hocam

nasil bi kontrol ama sadece oyundayken oluyor bu durum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

evet olctum 75 maks
ikisi de mi 75? O zaman sıcaklıklarda problem yok. PSU değişti Ram'leri XMP'den çıkartıp öyle dene. Defauktta kalsın bakalım öyle nasıl olacak. Dön bana geri.

Hatta BIOS pilini çıkartıp takmak bile sorunu belki çözebilir bu arada.
hocam bios ekranida aciliyor fakat bana goruntu gelmiyor esc enter yaptigimda windowsa geri donuyor

İngilizce arattığımda böyle bir konu var sizinkiyle aynı. Şuan vaktim yok maalesef, bir bakın sorunu çözmüşler çünkü.
MSI forumunda birde bu çözümü buldum.

Display portu GPU'dan çıkartıp CPU'nun dahili grafik kartı üzerinden bios'a girebilmiş.
Destek ekibiyle görüşmüş ve nvidia'nın eski bir display port sürücüsü kullandığını yenisini indirmesini tavsiye etmişler fotoğraftaki linkteki bağlantıyı kast ediyor. aşağıya bırakacağım o linki eğer nvidia kullanıyorsanız.
İndirip kurmuş düzelmiş.
Sizin ekran kartınız ne bilmiyorum ama ben ikisini de atayım;

AMD İçin bulduğum link bu;

Resimdeki linkteki bu;
1758732150183.webp

Geri