Ryzen 7 7800X3D için anakart

Reaksiyon skoru
22
sevgili forumdaşlarım 7800x3d için anakart konusunda karasız kaldım (ekran kartım gtx 1650 eski ileride değiştiricem).
bir ton fiyata anakart var lakin 3lük 5lik 8lik ve 10luk anakartlar içindeki farkları pek anlayamadım. biraz araştırdığımda bu 4 farklı fiyattan anakartlar buldum.
sizlere sorum bu işlemci ve ileride alacağım min 3070-3080 ekran kartı için hangisini almamı önerirsiniz. mesela 3.5luk biostarı alsam bana yeter mi?

Eger ki sistemini 7800x3d den sonra bidaha guncellemiceksen b650mk alabilirsin.

Guncelleyeceksen 3 4 sene sonra guncelleyecegni ve o islemxileri destekeleyecek anakartlari dusunerek alman gerekirse 13k bandindaki msi mag yada asus tuf modellerine yonelmen gereklii

sevgili forumdaşlarım 7800x3d için anakart konusunda karasız kaldım (ekran kartım gtx 1650 eski ileride değiştiricem).
bir ton fiyata anakart var lakin 3lük 5lik 8lik ve 10luk anakartlar içindeki farkları pek anlayamadım. biraz araştırdığımda bu 4 farklı fiyattan anakartlar buldum.
sizlere sorum bu işlemci ve ileride alacağım min 3070-3080 ekran kartı için hangisini almamı önerirsiniz. mesela 3.5luk biostarı alsam bana yeter mi?

Asus B650M-K uygundur.

Eger ki sistemini 7800x3d den sonra bidaha guncellemiceksen b650mk alabilirsin.

Guncelleyeceksen 3 4 sene sonra guncelleyecegni ve o islemxileri destekeleyecek anakartlari dusunerek alman gerekirse 13k bandindaki msi mag yada asus tuf modellerine yonelmen gereklii
En kötü modelleri önermişsin hocam

Asus alacaksanız rog dışı almayın eğer ileride 10.000 (çıkarsa 11.000) geçmeyi düşünüyorsanız attığım modellerin hepsi işinizi görür hepsi 12 faz vrm li eğer 7800x3d kalacaksanız m K veya m R iyidir

Asus tuflar plus değilse alınmaz
10-11k bütçelere sırf beyaz diye içi boş 8 faz vrm anakart almayın
upgrade etmeyi düşünüyorsanız 12 faz veya yukarı vrm şart
Alabiliyorsanız vrmlerinde soğutucu block olsun (8 faz vrm alacaksanızda geçerli soğutucu şart)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu anakart yeterli olur.

6.5k ya soğutucu bloksuz anakart alınmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu anakart yeterli olur.

Bunlar varken çöp o model

Son düzenleme:
Geri