6 Aylık Bir Sorun Sonsuz Denemeler Çözülmeyen sorunlar

arcan

80+
Reaksiyon skoru
12
Herkese hayırlı geceler
6-7 Aylık bir sorundan bahsedicem sizlere fikri olan daha önce böyle bir sorun yaşayan varsa yardım edebilirse sevinirim ne oyun oynamaya hevesim kaldı ne de bilgisayarı açmaya .

Öncelikle sistem bilgilerimden Bahsedeyim kısaca
Ryzen 7 7800x3d
RTX 3070Ti GPU
16x2 GB 6000 Mhz Ram
700W Psu
B650M II Asus Prime Anakart
Windows 11 İşletim Sistemi

Özelliklerden bahsettiklerime göre ana sıkıntımıza gelelim , Herhangi bir oyuna girince bilgisayar kapanıyor No signal hatası veriyor , bazen de oyuna girmesem chrome da dolaşsam da bu hatayı veriyor .
Sayısız Format , driverları güncelledikten sorun devam edince tek çözüm PSU veya Ram değiştirmek olarak düşündüm . PSU dan başladım valorantta sıkıntı çıkmadı ama ekran kartımın yük altına gireceği bir oyunda ( GTA 5 RAGE MP , Apex) kendini kapatıyor. Ve bazen de

“Your device just ran into a problem and needs to restart”

hatası veriyor ve bilgisayar donup kapanıyor . Hiç bir şekilde çözüm bulamadım . Sorun RAM de mi onuda anlamadım ne yapmam lazım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

occt testi yapın belli olur donanımda sıkıntı olup olmadığı

Yazılımsal ya da donanımsal olabilir bu sorun GPU driver BİOS driver gibi eğer bunlar değil ise CPU haddinden fazla ısınıyor mu eğer ısınıyor ise ondan kapatıyor olabilir ya da ssd de bir sıkıntı var ise ondan olabilir ya da psu kaynaklı olabilir eleye eleye bakmak lazım eğer bunlar dahilinde değil ise bir destek almak lazım

Eğer direkt mavi ekran vermeden kapanıyorsa sorun PSU. Eğer mavi ekran ile çöküyorsa büyük ihtimalle RAM. MemTest5 ve MemTest86 testlerini yapın sorun var mı kontrol edin.

Eğer direkt mavi ekran vermeden kapanıyorsa sorun PSU. Eğer mavi ekran ile çöküyorsa büyük ihtimalle RAM. MemTest5 ve MemTest86 testlerini yapın sorun var mı kontrol edin.
Mavi ekran yemiyorum direkt kapanıyor. PSU değiştirdim yine aynı problem var. 750W Psu bu sisteme yeter diye düşünüyorum ayrıca da haksız mıyım ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazılımsal ya da donanımsal olabilir bu sorun GPU driver BİOS driver gibi eğer bunlar değil ise CPU haddinden fazla ısınıyor mu eğer ısınıyor ise ondan kapatıyor olabilir ya da ssd de bir sıkıntı var ise ondan olabilir ya da psu kaynaklı olabilir eleye eleye bakmak lazım eğer bunlar dahilinde değil ise bir destek almak lazım
360MM Sıvı soğutma var herhangi bir ısınma sorunu yaşamadım

Mavi ekran yemiyorum direkt kapanıyor. PSU değiştirdim yine aynı problem var. 750W Psu bu sisteme yeter diye düşünüyorum ayrıca da haksız mıyım ?

psu da tek etken watt değeri değil sertifika değeri eğer aldığınız PSU bronze sertifika ise ondan kaynaklı olabilir gold vs daah güvenilir olacaktır eğer imkanınız var ise farklı bir psu ile deneyin eğer sorun olmazsa psunuzun sertifikasını yükseltmenizi öneririm

Denerim Tabi ki ama ben bu sistem 1.5 yıl önce topladım , 1 Yıldır herhangi bir sıkıntım yoktu 6 aydır başladı bence psudan değil gibi.

Şu an kullandığınız PSU marka modeli nedir?

Denerim Tabi ki ama ben bu sistem 1.5 yıl önce topladım , 1 Yıldır herhangi bir sıkıntım yoktu 6 aydır başladı bence psudan değil gibi.
PSU üstüne gitmemin sebebi sonradan çıkabiliyor bu şeyler eğerki sorun PSU ise sistemin geneline zarar gelmesin önceliğiniz PSU deneyip sorun varmı yokmu onu ölçmek olsun sorun yoksa diğer saydıklarıma yönelebilirsiniz ama dediğim gibi PSU arızalı ise sıkıntı

Şu an kullandığınız PSU marka modeli nedir?
Thermaltake Smart BX1 750W 80 Plus Bronze

Hali hazırda değiştirdim zaten PSU yu . 2 Hafta önce aldım.

Thermaltake Smart BX1 750W 80 Plus Bronze

Hali hazırda değiştirdim zaten PSU yu . 2 Hafta önce aldım.
O kadar kötü bir bir PSU değil. Ramler için söylediğim testleri yapın.

Vay be bu sistem toplamda 700watt çekiyor mu ki?
Kabaca 300watt ekran kartına gitti
170 watt işlemciye gitti
anakart + m2 ssd 50 watt diyelim.
Kasa Fanları komple 100 watt diyelim
cpu cooler 30 watt diyelim, svıysa 80 watt

Güç kaynağı Sınırda kalıyor zannimce.
Tam bileşenlerin marka modeli olursa arkadaşlarda hesaplar.

Biostan Xpm veya Oc profilleriyle oynadıysan resetle standart kullan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,108
Üyeler
183,064
Son üye
bugra34
Geri