Merhaba,
Bu konuyu açmamın sebebi, yeteri kadar yorum olmadığını fark ettim ve olanlarda da bu laptop hakkında çok fazla olumsuz yorum görmemdi. Ben de kendi deneyimlerimi paylaşarak daha şeffaf bir fikir sunmak istedim.
Kurulum Süreci
Laptop elime geçeli 1 gün oldu ve gün boyu aktif olarak kullandım. Kurulum süreci oldukça kolaydı:- Cihaz FreeDOS olarak geliyor. Öncelikle USB ile Windows kurulumunu yaptım.
- Kutudan çıkan USB sayesinde tüm sürücü ve güncellemeler tek seferde kuruldu. Yaklaşık 5–10 dakika sürdü.
- Açıkçası karmaşık bir işlem değil, gayet hızlı ve basitti bunla alakalı da negatif yorumlar almıştım ama şans işi de diyebiliriz
Eğer bu süreçte deneyimsizseniz şu videoyu özellikle tavsiye ediyorum: YouTube rehberi.
Performans ve Testler
Şikayet edilen aşırı ısınma sorunlarına rastlamadım. Çok yüksek grafik isteyen oyunlarda test yapmadım ama Cinebench ve 3DMark testlerini gerçekleştirdim. Sonuçlar gayet tatmin ediciydi.Oyun testlerinde Valorant’ı düşük ayarlarda, 240 Hz monitör üzerinden oynadım:
- FPS değerleri: 350–500 arası
- İşlemci sıcaklığı: 75–80°C aralarında gezdi
- Ekran kartı sıcaklığı: 60–65°C aralarında gezdi hep
PC Hocasının yaptığı incelemedeki değerlerle hemen hemen aynı diyebilirim
Neden 5070 Modelini Tercih Ettim?
5060 modeli yerine 5–6 bin TL daha fazla verip 5070 aldım. Laptoplarda yükseltme şansı masaüstü bilgisayarlar kadar esnek olmadığı için bu farkı vermeyi mantıklı diye düşünüyorum. Bence fiyat farkını hak eden bir model.Artılar
- Yeterli sayıda USB portu var
- Hoparlör performansı, Nahimic yazılımı sayesinde oldukça iyi hissettirdi
- 2K ekran, özellikle iş ve render için büyük avantaj, benim gibi kullanıcılar için mantıklı olduğunu düşünüyorum
- HDMI bağlantısı ile 240 Hz monitörde sorunsuz oyun deneyimi gerçekleştirdim valoranttaki değerleri de fhd 240 hz monitordeyken aldım
- genel olarak performans beklentilerimi karşıladı, güçlü ve stabil
Eksiler
- Batarya hızlı tükeniyor. Ancak bu işlemci gücüyle normal ve zaten en iyi performansı prizde alıyorsunuz
- Kamera kalitesi düşük. Benim için önemli değil ama sık görüntülü görüşme yapanlar için eksik sayılabilir
Genel İzlenim
İlk gün deneyimlerime göre cihazdan oldukça memnunum. Ne aşırı ısınma ne de performans problemi yaşadım. İncelemelerde anlatılanlarla birebir örtüşen sonuçlar elde ettim diyebilirimBenim amacım, bu kadar negatif fanatiklerin yorumları arasında tarafsız bir deneyim paylaşmak. ilerleyen günlerde cihazı daha yoğun test ettikçe bu yazıyı güncellemeyi planlıyorum.