furkankong
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 338
manuel ehliyet için kursa başvurucam bu ay kurs seçerken dikkat etmem gereken şeyler var mı ve direksiyon ve yazılı sınav için dikkat etmem gereken şeyler var mı.
yani büyükşehirde sayılırım tanıdık bi kurs var sanırım babam sahiplerini tanıyor oraya gitmek mantıklı mı tanıdık diye daha ilgili davranırlar mı araçları sanırım Renault clio iyi mi onu sorucaktım ve kaç ders veriliyor yazılı ve direksiyon olarak sizce ne kadar verilmesi gerekiyor?Hocalarını tanıyabilmen zor. Eğer büyükşehirdeysen bilemem. Ama küçük bir şehirdeysen sağdan soldan duyarsın. Benim aldığım hoca tanıdığım yaklaşık 10kişiye daha ehliyet aldırdı. Bunun gibi örneğin. Aklıma şimdilik gelen dikkat edebileceğin tek şey araçları diyebilirim. Güncel ve kullanması rahat araçlara sahip kurslara başvurabilirsin. Doğan SLX kullanan bir sürücü kursu videosu görmüştüm. Yazılı sınav için ise benim zamanımda belli bir havuzdan sorular soruluyordu. Sistem değişti mi bilmiyorum. İnternette birçok soru çözebileceğin kaynak var. Soruları çözerek mantığına ve ezberine oturtabilirsin. Direksiyon sınavı için ise rotayı ezberledikten sonra görsel hafızan iyiyse evde uyumadan önce ya da dinlenirken vs. kafanda rotayı hayali olarak tekrarla. Çok faydası olacaktır.
Kemere dikkat etmanuel ehliyet için kursa başvurucam bu ay kurs seçerken dikkat etmem gereken şeyler var mı ve direksiyon ve yazılı sınav için dikkat etmem gereken şeyler var mı.
teşekkür ederim bide her türlü şu ayna ve koltuğu kontrol etmeliyim dimi uygunsa bana göreyse bile kontrol edeyim.Kemere dikkat etZaten biliyorum diye rahat rahat girdim az kalsın kemeri unutuyordum.
Ona bakmazlar ama evet sen kendin nasıl rahat ediyorsan aynaları nasıl görebiliyorsan o şekil ayarlayacaksın.teşekkür ederim bide her türlü şu ayna ve koltuğu kontrol etmeliyim dimi uygunsa bana göreyse bile kontrol edeyim.
Aynadan, koltuktan kalmazsın. İstiyorsan arkana bakmadan bitir ama kesinlikle kalacağın şeylere dikkat et. Sinyal, kesik-düz çizgi. Kırmızı ışık gibi. Bunlara dikkat ettiğin sürece sıkıntı olmaz.teşekkür ederim bide her türlü şu ayna ve koltuğu kontrol etmeliyim dimi uygunsa bana göreyse bile kontrol edeyim.
Kardeşim daha 1 1.5 ay önce aldı yanlış hatırlamıyorsam. 16 ders verildi. Kurstan kursa değişiyordur tabii ki. Clio'lar iyi bana kalırsa ama yeni modelse iyi olur.yani büyükşehirde sayılırım tanıdık bi kurs var sanırım babam sahiplerini tanıyor oraya gitmek mantıklı mı tanıdık diye daha ilgili davranırlar mı araçları sanırım Renault clio iyi mi onu sorucaktım ve kaç ders veriliyor yazılı ve direksiyon olarak sizce ne kadar verilmesi gerekiyor?
Aynen özellikle sinyale çok dikkat et bir elin sürekli sinyalde olsun şerit değişirken bile sinyal vermezsen direk indirirler, en çok parktan çıkarken unutuluyor sinyal ona dikkat etAynadan, koltuktan kalmazsın. İstiyorsan arkana bakmadan bitir ama kesinlikle kalacağın şeylere dikkat et. Sinyal, kesik-düz çizgi. Kırmızı ışık gibi. Bunlara dikkat ettiğin sürece sıkıntı olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kardeşim daha 1 1.5 ay önce aldı yanlış hatırlamıyorsam. 16 ders verildi. Kurstan kursa değişiyordur tabii ki. Clio'lar iyi bana kalırsa ama yeni modelse iyi olur.
Ben son zamdan önce 8 ders 8000'e kayıt olmuştum ondan sonra baya zamlanmıştı galiba fiyatlardan haberim yok şuan. Araba kullanmayı biliyorsan bile bilmiyorum de hocana fazla üstüne düşmez yoksa.
10 ders için bi kurs 11 bin bi kurs 12 bin dedi 14 ders için bi kurs 14 bin dedi sizce kaç ders yeterlidir arabalar hyundai i20 ve reno clioBen son zamdan önce 8 ders 8000'e kayıt olmuştum ondan sonra baya zamlanmıştı galiba fiyatlardan haberim yok şuan. Araba kullanmayı biliyorsan bile bilmiyorum de hocana fazla üstüne düşmez yoksa.