Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce GameGaraj’dan hazır sistem olarak aşağıda belirttiğim donanımlarda bir PC satın aldım:
• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
• Anakart: ASUS PRIME B650M-R
• Bellek: 2x TwinMOS VOLTX DDR5 16GB 5600MHz CL36
• Ekran Kartı: Palit RTX 5070 Ti GAMINGPRO-S 16GB GDDR7
• Depolama: Crucial E100 1TB NVMe M.2 SSD
• Kasa & PSU: AIGO DS900 Siyah 750W 80+ Bronze ARGB
Yakın zamanda forumda bir arkadaşın tavsiyesi üzerine PSU’yu yükseltmek istedim ve MSI MAG A850GL modelini sipariş ettim.
Montaj sırasında, modüler PSU’lara fazla aşina olmadığım için bir hata yaptım:24-pin anakart güç kablosunun PSU tarafındaki 18+10 pin yapısının sadece 18 pinlik kısmını PSU’ya taktım, 10 pinlik kısmı ise boşta kaldı.
Bu şekilde sistemi açmayı denedim ancak doğal olarak çalışmadı. Ardından hatamı fark edip iki kabloyu da PSU’ya taktım ve tekrar denedim. Fakat bu sefer de sistem hiçbir tepki vermedi (fanlar, LED’ler, anakart ışığı vs. tamamen ölü). PSU arızalı olabilir diye düşündüm ve paperclip testi yaptım — PSU tek başına çalıştı.
Ardından farklı denemeler yaptım(bildiğimden değil chatgpye soruyorum hep

):
• Ek kabloları söktüm,
• CMOS sıfırladım,
• Eski PSU’yu yeniden taktım,
• RAM, GPU ve fanları çıkarıp sadece 24-pin + CPU kablosu ile denedim.
Sonuç değişmedi, sistem tamamen tepkisiz. Şu an anladığım kadarıyla anakart güç almıyor olabilir.Sizce bu durumda doğrudan GameGaraj ile mi iletişime geçmeliyim, yoksa önce ASUS teknik servisine mi yönelmeliyim(sanırım büyük ihtimal anakartı cortlattım)? Veya emin olmak adına anakartı bir bilgisayarcıya test ettirmek mantıklı olur mu?
Her türlü yönlendirme ve tavsiyeniz benim için çok değerli olur.
Teşekkür ederim şimdiden.