ELEKTRİK GİDİP GELDİ BİLGİSAYAR AÇILMIYOR

psuyu çıkarıp test et belirli 2 pine değdirince çalışıyordu sanırım adını unuttum o pinlerin , ana kartın yanması gibi bir durumda olabilir en sorunsuz sonuç psu olur çünkü ana kart yandıysa ramler , ssd , işlemci de gitme riski oluyır.
Kontrol kalemi ile anakartı veya psu test etsem zararı olur mu

Kontrol kalemi ile anakartı veya psu test etsem zararı olur mu
Nasıl test edeceğine bağlı değişir , ana kartın yüzeyine ve etrafına bak yanık veya patlama yoksa psu bozulmuştur.

Nasıl test edeceğine bağlı değişir , ana kartın yüzeyine ve etrafına bak yanık veya patlama yoksa psu bozulmuştur.
Hocam psu denedim kontrol kalemi ile elektrik geliyor. Anakarta da elektrik geliyor onda da sıkıntı yok, fakat güç tuşuna bastığımda açılmıyor

Hocam psu denedim kontrol kalemi ile elektrik geliyor. Anakarta da elektrik geliyor onda da sıkıntı yok, fakat güç tuşuna bastığımda açılmıyor
bilgisayarı pinlerinden çalışması dener misin ? bir ihtimal bağlantıları yanmış olabilir.

Elektrikler gitti ve geri geldiğinde çat diye bir ses duydum ve sonra bilgisayarın açma düğmesine bastığımda hiçbir ışık gelmedi
PSU anlık: "Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için."

O nasıl olucak hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biraz öyle oldu :)
Üzülecek hiç bir şey yok sıkma canını, psunun kendini feda etmesi beklenir zaten ki diğer componentler zarar görmesin, görevini yerine getirmiş.

Elektrikler gitti ve geri geldiğinde çat diye bir ses duydum ve sonra bilgisayarın açma düğmesine bastığımda hiçbir ışık gelmedi
dostum anakarta takılı psu kablosu var 24 pinli büyük olan onu çıkar kısa devre mantığı onu çalıştır ataç filan varsa bi tel olsa yeter elektrik ileten youtube dan hangi pinler olduguna bak teli yerleştir psu ya elektrik ver çalışırsa başka bir şey bozulmuştur muhtemelen anakart

O nasıl olucak hocam

Biraz öyle oldu :)
bilgisayarın tuş bağlantısını yaptığın yerdeki kabloyu çıkar ve oraya iletken bir şey ile dokundur ana kartında olması gerek.

dostum anakarta takılı psu kablosu var 24 pinli büyük olan onu çıkar kısa devre mantığı onu çalıştır ataç filan varsa bi tel olsa yeter elektrik ileten youtube dan hangi pinler olduguna bak teli yerleştir psu ya elektrik ver çalışırsa başka bir şey bozulmuştur muhtemelen anakart
Çalışmadı hocam dediğiniz gibi YouTube dan baktım ama çalışmadı yarın servise veya bi bilgisayar mağazasına gideceğim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim herkese, elinize sağlık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,889
Üyeler
184,243
Son üye
hsushsjs
Geri