Kasa fisi prizdeyken elektrik saliselik gitti geldi

Berat4123

80+
Reaksiyon skoru
38
şimdi arkadaşlar normal bir şekilde valorant oynuyodum bi anda odanin isigi yanip sondu ve klimanin motoru falan tamamen durdu yani elektrik saliselik gitti geldi ama pc de hic bir sekilde kapanma olmadi bende sasirdim bu duruma(akım korumalı prizim yok) daha sonra bilgisayarı kapadığımda her zaman fişini çekerdim kapadım yatmak için bir kaç şey yapacaktım ve elektrik yine saliselik gitti geldi bilgisayarda fişteydi ama çalışmıyodu daha öncesinde kasa fisi prizdeyken elektrik gidip gelmisti ve psu tamamen cop olmustu bundada ayni sey olmusmudur sizce?

OVP (Aşırı Gerilim Koruması) ve UVP (Düşük Gerilim Koruması):

OVP ve UVP her kanaldaki voltajları sürekli olarak kontrol eder ve bu voltajlar bir tetikleme noktasını aştığında veya altına düştüğünde devreye girer.

OCP (Aşırı Akım Koruması):

Aşırı Akım Koruması (OCP), birden fazla 12V kanalı bulunan (multi-rail) tüm PSU'larda bulunan popüler bir korumadır ve çoğu durumda küçük kanalları (3.3V, 5V) da korur. Kanallardaki akım belirli bir sınırı aştığında OCP devreye girer.

OPP (Aşırı Güç Koruması):

Aşırı Güç Koruması (OPP), bir PSU'dan aldığımız güç maksimum kapasitesini aştığında devreye girer. Genellikle üreticiler, PSU'yu güçlendirmek için biraz yer verirler, bu nedenle OPP eşiği, PSU'nun maksimum W değerinin 50W-100W (bazı durumlarda daha da fazla) üstü olarak ayarlanır.

OTP (Aşırı Sıcaklık Koruması):

Aşırı sıcaklık koruması (OTP) mevcut olduğunda, genellikle ikincil soğutucuya bağlı bir termistör bulunur. Termistör, koruma devresine ısı emicinin sıcaklığı hakkında bilgi verir ve bu belirli bir eşiği aşarsa, PSU kapanır. Aşırı sıcaklık, aşırı yükleme veya soğutma fanının arızalanmasının bir sonucu olabilir, bu nedenle OTP, PSU'nun (daha fazla) hasar görmesini önler.

SCP (Kısa Devre Koruması):

Kısa devre koruması (SCP), çıkış kanallarını sürekli olarak izler ve 0,1?'den daha düşük bir empedans bulursa, hemen güç kaynağını kapatır. Kısaca, çıkış kanalları bir şekilde kısa devre yaparsa, bu koruma devreye girer ve hasarı önlemek için PSU'yu kapatır
Bunlardan 4 'ü genelde olur varsa normal, tabii ampulden kaynaklanmıyorsa

sonuçta sallisellik gitmiş gelmiş fazla kurcalama

O yüzden güç kaynaağında 80+ plus gold veya üstü alıyoruzya babayiğit 80 + gold varsa takma kafaya bunları

O yüzden güç kaynaağında 80+ plus gold veya üstü alıyoruzya babayiğit 80 + gold varsa takma kafaya bunları
valla hocam pc acikken saliselik gitti geldi klima kapanip acildi pc sapasaglam oyunuma devam ettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

valla hocam pc acikken saliselik gitti geldi klima kapanip acildi pc sapasaglam oyunuma devam ettim
neden gitmediğini hala anlayamadım ama😀

şimdi arkadaşlar normal bir şekilde valorant oynuyodum bi anda odanin isigi yanip sondu ve klimanin motoru falan tamamen durdu yani elektrik saliselik gitti geldi ama pc de hic bir sekilde kapanma olmadi bende sasirdim bu duruma(akım korumalı prizim yok) daha sonra bilgisayarı kapadığımda her zaman fişini çekerdim kapadım yatmak için bir kaç şey yapacaktım ve elektrik yine saliselik gitti geldi bilgisayarda fişteydi ama çalışmıyodu daha öncesinde kasa fisi prizdeyken elektrik gidip gelmisti ve psu tamamen cop olmustu bundada ayni sey olmusmudur sizce?
Psu lar bunlara dayanıklı fazlasıyla 80+ sertifikası varsa kafaya takma

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,640
Üyeler
183,866
Son üye
oguzleyla
Geri