Kuranda geçen ilginç cümle hatası !

Bende ateizmde açık buldum yoktan var olmuyorsa nasıl evren oluşmuş
Bilimin günümüzdeki sınırları yüzünden bilmiyorum.Ama bunu bilmemem onu allahın yarattığı manasına gelmiyor.Laf ebeliği yapacağına tartıştığımız soruya cevap sun

1) Firavun'un kavminden, İLERİ GELENLER ;'Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'dedi. (Araf suresi 109)

2) FİRAVUN, kavminde ki İLERİ GELENLERE ,'Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'dedi”. (Şüara suresi 34)

- Arkadaşlar Hz musa sopasını yere atınca ejderhaya dönüşmüş.Bunu görenlerde şaşırıp 'bu usta bir sihirbazdır' demiş.Ama iki farklı ayette de
aynı olay aynı zaman tekrar anlatılmasına rağmen o cümleyi söyleyen kişi kim karar verilememiş ? Sizce bu çelişki hatası değil midir ?

1) = Firavunun kavminden ileri gelenler ''...
2) =Firavun , kavminden ileri gelenlere ''....
Susun artık

Senin allahın yarattığını söylediğini iddia etmedim ki.Fikrini merak ediyorum ayrıca paylastıgım ayetler hakkında hocam.
Düzgün üslubun için teşekkür ederim aslına bakarsan ben şu anda ne Allaha tam anlamıyla inanıyorum ne de ateizm bana mantıklı geliyor genelyorum yapmak gerekirse dinde açık bulmak için uğraşmak yerine müslüman olup gerekliliklerini yerine getireceksin ya da benim gibi din ve dinsizliğin mantık dışı olduğunu düşüneceksin. Yanlış anlama bunları yapmak zorundasın anlamında söylemiyorum, din konusunda eninde sonunda varacağın kararların neye benzeyebileceğini söylüyorum.

Bu bilgiye nerden vardınız.Hiçbir ayette öncesinde sonrasında firavunun onların sözünü duyarak tekrar ettiği yazmıyor ki.İki farklı surede farklı sayfalarda sadece aynı olayı baştan tekrar anlatıyor farkettiyseniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
A’râf 109’da geçen ifade (ayetin başında) şuna benzer bir yapı taşır:
قَالَ الَّذِينَ فِي شِيعَتِهِ مِن قَوْمِ فِرْعَوْنَ
— Bu, kelime kelimesine: “Firavun’un kavminden, şî‘atında (yanında) olanlar dedi ki…” demektir. Yani burada sözün fail(konuşan)ı ileri gelenler / çevresindekilerdir.

Şuarâ 34 (ve benzeri anlatımlarda) ise açıkça قَالَ فِرْعَوْنُ biçiminde başlar; yani:
“Firavun dedi ki…”
— Burada sözün faili doğrudan Firavun’dur.

A’râf 109’da geçen ifade (ayetin başında) şuna benzer bir yapı taşır:
قَالَ الَّذِينَ فِي شِيعَتِهِ مِن قَوْمِ فِرْعَوْنَ
— Bu, kelime kelimesine: “Firavun’un kavminden, şî‘atında (yanında) olanlar dedi ki…” demektir. Yani burada sözün fail(konuşan)ı ileri gelenler / çevresindekilerdir.

Şuarâ 34 (ve benzeri anlatımlarda) ise açıkça قَالَ فِرْعَوْنُ biçiminde başlar; yani:
“Firavun dedi ki…”
— Burada sözün faili doğrudan Firavun’dur.
İşte bende onu diyorum.Aynı olayı bir ayette doğrudan firavundur manası çıkıyor diğer ayette çevresindekiler manası.İşte buda çelişki olmuş oluyor bak kendinde diyorsun.Olay aynı yani

Öyle bi konusuyorsun ki sanki kötü birsey yapıyormusum gibi.Alt tarafı ayetleri düşünüp sorguluyorum başlıkta ta bir sıkıntı yok kimisi kuranda mucize var diye başlık atar kimisi hata var diye..Senin mantıklı bir cevabın varmı şimdi bu ayetlere.Ayrıca kendi doğup büyüdüğüm ana dilim olan dilde kuranı okumak niye yanlış olsun
"cumle" (grammar) hatasi yaziyorsun ama meal uzerinden yaziyorsun. Daha dencek bir sey yok.

"cumle" (grammar) hatasi yaziyorsun ama meal uzerinden yaziyorsun. Daha dencek bir sey yok.
Dostum tabii ki meal üzerinden yazıcam arapça bilmediğimiz için bunda ne gibi bir sıkıntı var.Sen tevratın gerçek ilahi kitap olmadığına karar verirken ibranice öğrendin mi ?.İnternetten gir bak 17 tane çevirmen,onlarca yıldır bu işle uğraşan alimler tefsirciler hatta birbirine küs olanlar bile ayeti aynı çevirmiş.?

Anlaşılan kaos ortamı seviyorsun, açtığın konularda dönen tartışmaları okurken zevk alıyorsundur muhtemelen. Açtığın başlıkların yeri bu forum değil.

Fikret Çetine sormak lazım Ülkede Arapçası iyi olan nadir insanlardan

Geri