Kuranda geçen ilginç cümle hatası !

“Ayetlerin tamamını okumadım, sadece bir göz gezdirdim. Araf Suresi Kur’an’ın 7. suresi, Şu’ara Suresi ise 26. suresidir. İlk olayda, yani Araf Suresi’nde Hz. Musa bir delil ile gelir ve Firavun’un kavminden ileri gelenler ‘Doğrusu bu usta bir sihirbazdır’ der. Eğer okursanız, devamında Firavun en iyi sihirbazları getirip Hz. Musa ile yarıştırmaya çalışır. Hz. Musa’nın mucizelerine kavmi ikna olur, ama Firavun ikna olmaz. Daha sonrasında, Şu’ara Suresinde Hz. Musa tekrar gelir ve yeni bir mucize gösterir; bu sefer ikna olmayan Firavun ikna olur ve Firavun, kavmindeki ileri gelenlere ‘Doğrusu bu usta bir sihirbazdır’ der (Şu’ara Suresi, 34). Araf Suresi’nin 107. ayetinde asasını vurunca ejderha çıkar; fakat Şu’ara Suresi’nin 32. ayetinde de yılan çıkar. Zaten ayetlerin öncesine ve sonrasına bakarsak, aynı olay değildir.”
Demissinki araf suresi ilk olaydır devamında büyücüleri getirip yarıştırmaya calıstırır.Hocam şüara yani size göre ikinci olayda da büyücüleri getirip yarıştırıyor onu görmediniz sanırım.Yani kurulan cümleler yaşanan olaylar bile aynı BAKINIZ;

İleri gelenler dediler ki, “Onu ve kardeşini alıkoy! Şehirlere haberciler sal! Bütün usta büyücüleri çağırsınlar.” Büyücüler, belli bir günün tayin edilen vaktinde bir araya getirildi.( Şüara 36-37)

İleri gelenler:
“Onu, kardeşiyle beraber burada alıkoy. Şehirlere de haberciler sal, sihirbazları davet etmeye adamlar gönder" dediler.(araf 111)

(Firavun): "Eğer bir mucize getirdiysen; doğru sözlülerden isen, onu ortaya koy" dedi. (araf 106)
(Firavun“Eğer doğru sözlü biriysen,mucize getirdiysen haydi,o delilini ortaya koy !” dedi. (Şüara 31)

Yapay zekâ ile iletişim kurmayı denemeni öneririm; metinlerden alıntılar yaparak kapsamlı açıklamalar verebiliyorlar. Ayrıca, bazı konuları yalnızca kişisel bir açıdan değil, çeşitli bakış açılarıyla da ele alabiliyorlar.

Yapay zekâ ile iletişim kurmayı denemeni öneririm; metinlerden alıntılar yaparak kapsamlı açıklamalar verebiliyorlar. Ayrıca, bazı konuları yalnızca kişisel bir açıdan değil, çeşitli bakış açılarıyla da ele alabiliyorlar.
Hocam yapay zeka çok gelişmiş evet ama taraf tutulması açık konularda siyasi ve dini konularda hep bi savunma yapıyor evet haklısın demiyor asla.İstediğiniz partiyi tutun ve onu olumlu anlatın chatgptye destekler,olumsuz anlatın oda olumsuz anlatır.Yani nabza göre şerbet veriyor kullanıcı deneyimi için sanırım.Sizin fikriniz nedir bu ayet hakkında ?

Fikir ve düşünceleriniz nedir bu ayet hakkında.Sizde daha yeni zamanında dinden soğuyorum diye konu açmıştınız ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
hocam evet bende oyle bir konu açmıştım hala da öyleyim ama benim soğuma sebebim müslüman olan kişilerin dine uygun yaşamamaları ibadetlerimin cok vakit alması ve hiç bir ibadeti yapmayınca yavaş yavaş soğumaya başlıyor ve bu ayet de çelişki söz konusu değil olayın farklı yönlerinin anlatılmas

hocam evet bende oyle bir konu açmıştım hala da öyleyim ama benim soğuma sebebim müslüman olan kişilerin dine uygun yaşamamaları ibadetlerimin cok vakit alması ve hiç bir ibadeti yapmayınca yavaş yavaş soğumaya başlıyor ve bu ayet de çelişki söz konusu değil olayın farklı yönlerinin anlatılmas
Kurulan cümleler bile aynı yaşanan olaylar aynı.Olayın hangi farklı yönünü anlatıyor hocam.?

Hz. Musa asasını yere atıyor, yılan/ejderha oluyor
.Bunu gören Firavun’un yanındaki “ileri gelenler” (vezirler, yöneticiler) şaşırıp kendi aralarında:
Bu adam usta bir sihirbaz.

Sonra Firavun da onların sözünü duyuyor ve aynı şeyi onların önünde tekrarlıyor
Evet, bu usta bir sihirbaz

Yani bu, aynı cümlenin iki farklı kişi tarafından söylenmesi, iki ayrı anın aktarımıdır.
Kur’an burada bir çelişki değil, olaydaki diyalog akışını iki ayrı yerde vurguluyor.

Sonra Firavun da onların sözünü duyuyor ve aynı şeyi onların önünde tekrarlıyor
Evet, bu usta bir sihirbaz
Bu bilgiye nerden vardınız.Hiçbir ayette öncesinde sonrasında firavunun onların sözünü duyarak tekrar ettiği yazmıyor ki.İki farklı surede farklı sayfalarda sadece aynı olayı baştan tekrar anlatıyor farkettiyseniz.

Senin derdin ne lan? Olm niye sürekli böyle konular açıyorsun kafan mı iyi
Önce terbiyeni üslubunu takın ondan sonra gel buraya yaz.Senden izin alacak değiliz açacağımız konuları.Demekki bu konuları tartışmayı seviyoruz ilgide görüyor forumda niye açmayalım hakaret etmeden ?

Bu bilgiye nerden vardınız.Hiçbir ayette öncesinde sonrasında firavunun onların sözünü duyarak tekrar ettiği yazmıyor ki.İki farklı surede farklı sayfalarda sadece aynı olayı baştan tekrar anlatıyor farkettiyseniz.

Önce terbiyeni üslubunu takın ondan sonra gel buraya yaz.Senden izin alacak değiliz açacağımız konuları.Demekki bu konuları tartışmayı seviyoruz ilgide görüyor forumda niye açmayalım hakaret etmeden ?
Ebu bekir sayfaları heralde yanlış dizdi yani ne diyelim hocam bu kadar sorgulamayın ben daha öncede demiştim isteyen istediği kitaba , taşa hatta ineğe inansın onun diğer insanlara nasıl davrandığı ve çevresine nasıl bir etki bıraktığı çok daha önemli . En basiti araplar Kitap bize indi derler ama ilk indiği gibi hala pisliğin ve açgözlülüğün içindeler kısaca boşverin

Ebu bekir sayfaları heralde yanlış dizdi yani ne diyelim hocam bu kadar sorgulamayın ben daha öncede demiştim isteyen istediği kitaba , taşa hatta ineğe inansın onun diğer insanlara nasıl davrandığı ve çevresine nasıl bir etki bıraktığı çok daha önemli . En basiti araplar Kitap bize indi derler ama ilk indiği gibi hala pisliğin ve açgözlülüğün içindeler kısaca boşverin
Dediğiniz doğru isteyen istediğine inansın ama burada ciddi bir risk var aslında.Eğer atıyorum bu kitap doğruysa ve inanmassak cehenneme gidicez yok eğer doğru değilse kandırılmış olucaz.Gerçeği bilmemiz lazım.Hiç merak etmiyor musunuz aklınıza takılmıyor mu bu kadar fazla değişik çelişkili ayetler olması.Boşvermek kaçmaktır bi nevi

kardesim ciddi bak boyle seyler yapman sana bir sey kazandirmaz. 1400 yildir curutmek icin ugrasan debelenen adamlar bulamadi mi? Zaten "Turkce Meali" uzerinden bir degerlendirme yapmak daha da yanlis. Ayrica lutfen boyle "mantik disi" basliklar koyma.

Allah hidayet eylesin.

kardesim ciddi bak boyle seyler yapman sana bir sey kazandirmaz. 1400 yildir curutmek icin ugrasan debelenen adamlar bulamadi mi? Zaten "Turkce Meali" uzerinden bir degerlendirme yapmak daha da yanlis. Ayrica lutfen boyle "mantik disi" basliklar koyma.

Allah hidayet eylesin.
Öyle bi konusuyorsun ki sanki kötü birsey yapıyormusum gibi.Alt tarafı ayetleri düşünüp sorguluyorum başlıkta ta bir sıkıntı yok kimisi kuranda mucize var diye başlık atar kimisi hata var diye..Senin mantıklı bir cevabın varmı şimdi bu ayetlere.Ayrıca kendi doğup büyüdüğüm ana dilim olan dilde kuranı okumak niye yanlış olsun

Bende ateizmde açık buldum yoktan var olmuyorsa nasıl evren oluşmuş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,365
Üyeler
187,664
Son üye
jamesscarterr
Geri