🔥İndirim Sinerji PCH Wind V1 ₺30.499,21₺

artık güncel oyunlarda 1080pde bile vram yetmeyebiliyor 5060ti 8 gb versiyonu satmamış satıştan kaldırılıyor

5 yıl önce 3060 12 GB çıkaran zihniyet neden 4060-5060'ı 8 gb çıkarıyor kaldıki bu kartlar 4k'da 60 fps verir adam tvye bağlayacak vram yetmiyor diye sorun yaşayacak. 8 sene önce 8 gb ekran kartları standart hale gelmişti aradan 8 sene geçmiş hala 16 gb standart halde değil. 8 GB ram telefonlarda bile standart oldu

Kaldıki RTX 5070 Mobile bile 8 gb bu cimri zihniyetten ekran kartı alınmaz. Kaldıki vram'de nvidia'ya giren çıkan yok o gpuyu satıyor diğerleri vrami gene alıyor. çünkü 3060ti ve üstü 16 gb olsaydı kimse ekran kartına ihtiyac duymayacaktı.

Zaman gösterecek kimin haklı olduğunu. Genç ve heyecanlısınız, tek konuya odaklanmanız normal. 2-3 ay sonra görüşürüz.
Birader üstten üstten konuşup asap bozma, sen kaç yaşındasın da bana laf çarpıyorsun neyin genci neyin heyecanı? Ben bilmiyor muyum bu memlekette her gün her ürünün fiyatının yükseldiğini? Sistemin bütün parçalarını kendim topladım, kasa-psu-ssd-soğutucu dörtlüsünü kafama göre daha iyi ürünlerle değiştirdim 36000TL civarı tuttu. Hepsi de 3 ila 6 ay taksitli. Bu sistem 3 taksit 33244TL, 4 taksit 34159TL, 6 taksit 35684TL. Elinde nakit 30500TL olan adam gidip şu sistemi mi alır? 2-3 ay sonrasından bahsediyorsun 8GB VRAM ekran kartlı sistem aldırmaya çalışıyorsun. Mantığın 2-3 aydan sonrasını değerlendiremiyor herhalde.

facebook grubunda da paylaştım

evet firmalar bazen hazır sistemde tüketicilerin isteklerine %100 cevap veremeyebiliyorlar
her istenilen fiyat performans ürünü koyamayabiliyorlar

lakin

şu ürüne bakıyorum 30500

bir de 5070 li ürünlerine göz gezdireyim dedim
650w psu lu kasa kullanılmış
stok amd fan bile kullanılmış

bu sisteme gelince
neden 700w kasa
nede 7500f e 800-1000 tl bandında bir soğutucu bile yeterken 1000-1250 tl lik ürünleri gayet ideal bulurken 1800-1900 bandında bir soğutucu demekten alıkoyamıyorum kendimi

stok fan mı konulsun hayır
ama gidelim bakalım rakip firmalarda
segotep fI14 olması lazımdı yanılmıyorsam veya segotep lumos başka bir rakip firmada enermax 40 la biten 50 ile biten ürünü
bu ürünler perakendede 1300 tl üstü değil ki
bu da zaten 500 tl avantaj demek

gelelim kasaya
tabii ki de bu sistemi alan illaki 600-650 watt değerinde kasa alacak değil
adam ilerisini düşünür 750w alır ama
bu güncelleştirme seçeneğinde alternatif sunulmalıydı

bunu derken aynı sitede başka markanın 750w lık ürünü bu sistemdeki 700w lık üründen daha ucuza satılıyor sitelerinde
onu koyamadın yeterli stok bulamadın başka bir ürün bul
750w bulamadın 650w koy güncellemeye koy 700-750w ı istedikten sonra illaki iş gören daha uygun fiyatlı bir alternatif koy

bu sistemi 30 lu rakamlarda gösterme
29999 çok mu avantajlı olur bu konu da tartışılırdı burada ama
en azından bazı ürünler de aradığımız psikolojik fiyat sınırını geçmezdi

bazen anlam veremiyorum şu sitelerin yaptıkları sistmlere

facebook grubunda da paylaştım

evet firmalar bazen hazır sistemde tüketicilerin isteklerine %100 cevap veremeyebiliyorlar
her istenilen fiyat performans ürünü koyamayabiliyorlar

lakin

şu ürüne bakıyorum 30500

bir de 5070 li ürünlerine göz gezdireyim dedim
650w psu lu kasa kullanılmış
stok amd fan bile kullanılmış

bu sisteme gelince
neden 700w kasa
nede 7500f e 800-1000 tl bandında bir soğutucu bile yeterken 1000-1250 tl lik ürünleri gayet ideal bulurken 1800-1900 bandında bir soğutucu demekten alıkoyamıyorum kendimi

stok fan mı konulsun hayır
ama gidelim bakalım rakip firmalarda
segotep fI14 olması lazımdı yanılmıyorsam veya segotep lumos başka bir rakip firmada enermax 40 la biten 50 ile biten ürünü
bu ürünler perakendede 1300 tl üstü değil ki
bu da zaten 500 tl avantaj demek

gelelim kasaya
tabii ki de bu sistemi alan illaki 600-650 watt değerinde kasa alacak değil
adam ilerisini düşünür 750w alır ama
bu güncelleştirme seçeneğinde alternatif sunulmalıydı

bunu derken aynı sitede başka markanın 750w lık ürünü bu sistemdeki 700w lık üründen daha ucuza satılıyor sitelerinde
onu koyamadın yeterli stok bulamadın başka bir ürün bul
750w bulamadın 650w koy güncellemeye koy 700-750w ı istedikten sonra illaki iş gören daha uygun fiyatlı bir alternatif koy

bu sistemi 30 lu rakamlarda gösterme
29999 çok mu avantajlı olur bu konu da tartışılırdı burada ama
en azından bazı ürünler de aradığımız psikolojik fiyat sınırını geçmezdi

bazen anlam veremiyorum şu sitelerin yaptıkları sistmlere
Yanlışınız şurada hocam, sizin fiyatını 1800-1900TL diye gördüğünüz soğutucu ile 1200TL'ye satılan soğutucunun Türkiye'ye girdikleri fiyat aynı. 700W kasa diyorsunuz ama içerisindeki PSUnun seviyesi yerlerde. Mesele daha ucuz parça koyup fiyat düşürmek değil zaten, firmaların klasiği şudur; bir üründen 1000 tane getirirler, 700 tanesini 2000TL'den perakende sattıktan sonra 300 tane kalan stok için fiyat indirmeye başlarlar, satışlar iyiyse fiyatı ilk fiyata yaklaştırıp 1000 tane daha getirtirler ve satmaya devam ederler, bir süre sonra ürün eskir göze hitap etmemeye ve fanlarını kaybetmeye başlar, ellerinde kalan stokları önce baştaki fiyata getirir sonra da bu tarz hazır sistemlerde değerlendirerek potansiyel alıcıya '' Bakın millet 1200 liralık kule soğutucu takıyor ama ben kaliteden kaçmayıp 1800 liralık kule soğutucu taktım.'' argümanını empoze etmeye çalışırlar.
https://pcpartpicker.com/product/jg...ectrum-v3-7193-cfm-cpu-cooler-rr-s4na-17pa-r1 Cooler Master Hyper 212 Spectrum yurtdışı fiyatı 14.99$ Türkiye fiyatı 1688TL
https://pcpartpicker.com/product/q6...20-refined-se-6617-cfm-cpu-cooler-ax120-se-d3 Thermalright Assassin X 120 yurtdışı fiyatı 17.89$ Türkiye Fiyatı 949TL

Bu fiyata 5060ti olması lazımdı
Bence 5090 olmalı. Az bile söylemişin.
Bu fiyata 5060 Ti sistem toplayıp atsana bi. Bakalım toplayabiliyor musun? 5060 sistem bile en dandik parçalarla 33K-34K yapıyor.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birader üstten üstten konuşup asap bozma, sen kaç yaşındasın da bana laf çarpıyorsun neyin genci neyin heyecanı? Ben bilmiyor muyum bu memlekette her gün her ürünün fiyatının yükseldiğini? Sistemin bütün parçalarını kendim topladım, kasa-psu-ssd-soğutucu dörtlüsünü kafama göre daha iyi ürünlerle değiştirdim 36000TL civarı tuttu. Hepsi de 3 ila 6 ay taksitli. Bu sistem 3 taksit 33244TL, 4 taksit 34159TL, 6 taksit 35684TL. Elinde nakit 30500TL olan adam gidip şu sistemi mi alır? 2-3 ay sonrasından bahsediyorsun 8GB VRAM ekran kartlı sistem aldırmaya çalışıyorsun. Mantığın 2-3 aydan sonrasını değerlendiremiyor herhalde.
Sistem alınmaz deyip 5060 sistemi 36K fiyata toplamışsın. Bu fiyata daha iyi bir sistem atsana alalım. Topladığın 5060 sistemle bu sistem arasında 5.5K var halen sağa sola salça olup ahkam kesiyorsunuz. Yok böyleydi yok şöyleydi deyip durmayın. Daha ucuza daha iyisini toplayın atın.

Forum iyice çingene kaynamaya başladı. Yok geçmişte şöyleydi yok böyle sistemler satıldı deyip zırvalıyorlar. Burası Türkiye her şeye her gün zam geliyor. Konudaki sistemin pek kaliteli parçaları olmasa da uçuk bir rakam değil. 30K altına satılsa daha iyiydi tabi... Konuda atlayan zıplayan arkadaşlar daha iyisini toplayın alalım hadi hep beraber...

Son düzenleme:
Bu fiyata 5060 Ti sistem toplayıp atsana bi. Bakalım toplayabiliyor musun? 5060 sistem bile en dandik parçalarla 33K-34K yapıyor.

Sistem alınmaz deyip 5060 sistemi 36K fiyata toplamışsın. Bu fiyata daha iyi bir sistem atsana alalım. Topladığın 5060 sistemle bu sistem arasında 5.5K var halen sağa sola salça olup ahkam kesiyorsunuz. Yok böyleydi yok şöyleydi deyip durmayın. Daha ucuza daha iyisini toplayın atın.

Forum iyice çingene kaynamaya başladı. Yok geçmişte şöyleydi yok böyle sistemler satıldı deyip zırvalıyorlar. Burası Türkiye her şeye her gün zam geliyor. Konudaki sistemin pek kaliteli parçaları olmasa da uçuk bir rakam değil. 30K altına satılsa daha iyiydi tabi... Konuda atlayan zıplayan arkadaşlar daha iyisini toplayın alalım hadi hep beraber...
Değerli Dostum,
Evet Belki de 30K'ya bu 5060'lı sistem toplayamayız doğrudur. Fakat Kronik ısınma sorunu olan ve Fan ve rulman sesleriyle bir eser kazımış olan Windforce Ekran kartlı sistem mi önerelim arkadaşlara?
33 35 K bandına 500 gb ssd koyup daha güzel bir sistem dizebilirsin. En azından ekran kartı yönünden sorun çekmezsin.
Ekran kartı sistem içerisindeki en pahalı parça zaten bana kalırsa düzgün bir ekran kartı koyulması önemli.
Ayrıca GIGABYTE'ın sorunlu biosunu çekmek zorunda kalacak arkadaş bunları da burada açık açık konuşmak gerekli. Net ve objektif bir yorum yapmalıyız. Olaylara tek taraflı bakmamak gerek.
Zaten konunun en başında da bu sistemi atmıştım. 3.5 K fazla verip aynı ram aynı işlemci daha iyi bir ekran kartlı modele sahip olabiliyorsunuz.
SSD 500GB kalıyor fakat kullanıcı isterse taksitle ayrı bir yerden m2 ssd alabilir.
Bana kalırsa bu sistem f/p bir sistem sayılmaz. 3 k az vereyim daha kötü bir ekran kartına sahip olayım diyen insanlar varsa veya benim bütçem tam 30k beklemek istemiyorum ekran kartının bu sorunlarını görmezden geleceğim diyorsa alabilir.

Her iki sisteminde birbirine karşı artı ve eksisi var. Ayrıca attığınız sistem 3 bin TL daha fazla. Ve 5060 sistem ile devam ediyoruz. BIOS sorunu çözülebilir bir sorun. ASUS deyip sırtımı direkt yaslamam. ASUS B650 serisi anakartlarında çöp gibi uyumluluk sunuyordu daha sonra düzeltti. Hatta Reddit forumlarında denediği yeni RAM teknolojisi sebebiyle RAM veri yollarında sorun olduğunu söyleyen kullanıcılar bile vardı. Gigabyte AM4 ve AM5 anakartlarını kullandım sorun yaşamadım hiç. Özellikle AM4 anakartlarında çok iyiydi bana göre. Sizde ASUS ile sorun yaşamamış olabilirsiniz. Kullanıcı deneyiminin etkisi bu. Bu fiyat bandında o kadar ince eleyip sık dokursanız sistemi alamazsınız.

Her iki sistemdeki kasa ve güç kaynağı birbirine yakın ürünler. XPG Pylon serisi PSU daha iyi ama kasa küçük. İki kasayı da kullandım. XPG'nin kasası DeepCool'un kasasına göre küçük. Kablolama eziyet haline gelebiliyor. Zaten ikisi de yakın fiyattaki ürünler. Kasa materyali olarak da arasında kalite farkı yok. Konudaki arkadaşlardan birisi Deepcool kasayı gömmüş. Sanki bütçe 50K biz Deepcool önermişiz. Bu zırvalayan arkadaştan 30K bütçe ile daha iyi performanslı ve daha iyi kasa bulmasını halen bekliyorum :cool: Koskoca kendi fabrikası olan DeepCool kasa üretmeyi bilmiyor bu arkadaş biliyor nedense :ROFLMAO:

Ayrıca konudaki sistemin RAM'i çok daha iyi. Sizin attığınız Lexar RAM 2x8 GB şeklinde ve Micron çip kullanıyor. Tabiri caizse leş gibi çipleri var. Konudaki ise tek modül Hynix çip kullanıyor. Konudaki sistemin RAM'i ileriye yönelik. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Aradaki fiyat farkına rağmen performans artısı yok sizin attığınız sistemin.

Sizin attığınınız sistemin 500 GB SSD depolaması da eksi yönü. Daha fazla para koyup SSD alın diyorsunuz bütçe 35K oldu. Eeee ne anladım ben bu işten? Ardaki fark 5K olduktan sonra? İkisi de DRAM bulunmayan SSD. Lexar Silicon Motion SM2263XT kontrolcüsünü Kingston ise Phison PS5027-E27T kontrolcüsünü kullanıyor. Hemen hemen ikisi de aynı segmentte kontrolcüler. Daha çok para verip PCIe 3.0 arayüze sahip 500 GB daha az bulunan SSD'yi neden alayım?

Konuda bulunan kötü şeyler Sinerji Bilgisayar ve GigaByte'ın Windforce serisi ekran kartı. Ama sistemin bana göre Kasa-RAM ve SSD avantajı var. Bu bütçede daha iyisini toplayamayan arkadaşlar sağa sola salça olmazsa sevinirim. Kötü ekrana kartına daha az para bu kadar basit... Çingeneliğin ve 5-6K koy deyip bunu alırım demenin anlamı yok. Ben 5-6K ile ayrı bilgisayar alırım neyi anlatıyorsunuz... Bu işte her şey bütçeye bağlı. Eleştiriyorsan aynı fiyatta daha iyisini bulacaksın. Ne kadar ekmek o kadar köfte...

Son düzenleme:
Go get some papatya çayı. Bu kadar kin ve sinir iyi değil ❤️

Uzun zaman parasını biriktirip, zar zor toparlayıp, babasını zor ikna eden, aylardır doğru pc nin denk gelmesini bekleyen arkadaşlara yazıyorum:
Markalarla bire bir çalışan birisi olarak şundan emin olabilirsiniz DDR5 sistem fiyatları yakın zamanda çok yükselecek. 1-2 bin tl daha aşağı alacağım diye sabırla bekleyen arkadaşlar, hedef fiyatınıza dikkat edin.

RAM fiyatları şişmeye başladı zaten. SSD’ler için zamlar bekleniyor. Çip fiyatları dolayı yoldan ekran kartı ve anakart fiyatlarını etkileyecek…

RAM fiyatları şişmeye başladı zaten. SSD’ler için zamlar bekleniyor. Çip fiyatları dolayı yoldan ekran kartı ve anakart fiyatlarını etkileyecek…
Hem ram, hem anakart, hem işlemci, hem ekran kartı fiyatları yükselecek.

sinerji bu deepcool kasasından stok yapmış herhalde.

Bu kasayı kesinlikle değiştirin 1 yıl falan kullandım rezaletti.

Uygunsuz Dil
Go get some papatya çayı. Bu kadar kin ve sinir iyi değil ❤️

Uzun zaman parasını biriktirip, zar zor toparlayıp, babasını zor ikna eden, aylardır doğru pc nin denk gelmesini bekleyen arkadaşlara yazıyorum:
Markalarla bire bir çalışan birisi olarak şundan emin olabilirsiniz DDR5 sistem fiyatları yakın zamanda çok yükselecek. 1-2 bin tl daha aşağı alacağım diye sabırla bekleyen arkadaşlar, hedef fiyatınıza dikkat edin.
Kin ve sinir yapan ben miyim sen misin? Millete akıllı olun falan yazıp üstten konuşacak adam sen misin ki millete akıl vermeye devam ediyorsun? Anca herkesin bildiği şeyleri konuşuyorsun, zam gelecek şu olacak bu olacak. Böyle çöp sistemleri millet alsın diye yırtınırsanız tabii zam gelir. Niye Vatan her akşam indirim üstüne indirim yapıyor? Niye itopya ve incehesap 5060ti 16GB sistemleri 34500-35000TL'ye sattı? 8GB VRAM 5060 A620 anakart sistemi 30binTL'ye millete aldırmaya çalışıp bir de ahkam kesiyorsun, tepki görünce go get some papatya çayı. U R SO COOL MAN, PEACE !

Kendileri bile kalitesiz olduğundan bahsettikleri ve 30k altında olsa daha iyi olacağını beyan ettikleri sistemleri millete aldırmaya çalışıp aynı zamanda buna tepki gösteren insanları çingenelik ve zırvalamak gibi ithamlarla yargılıyorlar.

Son düzenleme:
İşlemcisi 7600, ramleri Lexar Thor OC 32GB (2x16GB) ile değiştirin, kasayı XPG Valor Mesh Siyah RGB Mid Tower 750W 80+ Gold Gaming Kasa ile değiştirin ortaya çıkan fiyat 35.913TL. Daha iyi işlemci, daha iyi ekran kartı, daha iyi kasa+psu, daha iyi soğutucu, daha fazla bellek ve sadece 1TB yerine 500GB SSD. Fazladan verdiğiniz para 5400TL ama bazı arkadaşlar tarafından sanki bedavaymış gibi gösterilen sistemin işlemcisini 7600 ramini de 32GB yapmaya kalktığınızda ortaya çıkan sonuç 34.783TL. Aldığınız ürün deepcool c tier ve bronz sertifikası dahi olmayan bir psu, bios sorunlarıyla nam salmış Gigabyte anakart, tek bir olumlu yorum bulamayacağınız Windforce ekran kartı. Ama çok pardon, sımokinlihozammmmın sisteminin ramleri hynix çipli ve 1TB ssdsi var. Yemişim 80+ gold sertifikalı psuyu, windforce modelinden daha iyi sonuçlar veren Asus ekran kartını. SSD'si 500GB, yani sistem komple çöp. Bu sımokinlihozammmm mı babaları yoksa sinerji babalarının firması mı belli değil.

Geri