Yardım Ryzen 5 5600ve Asus B550MK OC Nasıl yaparım?

Uslust

80+
Reaksiyon skoru
12
Ryzen 5 5600 işlemcime phantom spirit soğutucu aldım. Asus B550mk anakartım var ve bütün çekirdeklere overclock yapmak istiyorum. Hwinfo64 ile sıcaklıkları kontrol edip prime95 ile stres testi yapacağım. Bu programları kullanmak yeterli olur mu ve overclock nasıl yapacağım anlatabilir misiniz?

Ryzen 5 5600 işlemcime phantom spirit soğutucu aldım. Asus B550mk anakartım var ve bütün çekirdeklere overclock yapmak istiyorum. Hwinfo64 ile sıcaklıkları kontrol edip prime95 ile stres testi yapacağım. Bu programları kullanmak yeterli olur mu ve overclock nasıl yapacağım anlatabilir misiniz?
frekansı ve voltajı ayarlayarak en basitiyle amd master kullan 4.7ghz 1.182 v dene

voltaj verme olayı kalmadı PBO menüsünden frekansı +200 mhz ve voltajı -30 v yapın.

anakartın modeliyle beraber geminiye at adım adım anlatır
Sağ olun, son olarak bir sorum daha var neden 4.8ghz üstü gereksiz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

voltaj verme olayı kalmadı PBO menüsünden frekansı +200 mhz ve voltajı -30 v yapın.
Anladım ama redditte gördüğüm manuel oc yapanlar pbo ya göre sağ iyi performans aldıklarını söylüyorlar o yüzden manuel yapmak istedim.

fark yaratmayacak ve işlemciyi gereksiz fazla yoracak zaten oc sana extra 50-100fps sağlamaz darboğaz oranını azaltmak için vs vs

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anladım ama redditte gördüğüm manuel oc yapanlar pbo ya göre sağ iyi performans aldıklarını söylüyorlar o yüzden manuel yapmak istedim.
Anladım, ben o konuda yardımcı olamam maalesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,159
Üyeler
185,228
Son üye
cordelio1912
Geri