Yardım Ryzen 7 3700x overclock

Reaksiyon skoru
1
Amd ryzen 7 3700x işlemcim var ve overvlock yapmak istiyorum hiç bir bilgim yok araştırdım ve voltaj ve frekans ayarlarını yapmam gerekiyormuş ama işlemciyi yakma ihtimalim olduğu için sormak istedim

Not; bilgin yoksa yapma demeyin lütfen işlemci frekansım düşük olduğu için darboğaz yaptığını fps düşürdüğü düşünüyorum.

Sistemim: b-450ma asus anakart
Ryzen 7 3700x (soğutucu wraith prism stok)
16 gb crucial ram (3000mhz)
Msı gtx 1650 süper ekran kartı

Amd ryzen 7 3700x işlemcim var ve overvlock yapmak istiyorum hiç bir bilgim yok araştırdım ve voltaj ve frekans ayarlarını yapmam gerekiyormuş ama işlemciyi yakma ihtimalim olduğu için sormak istedim

Not; bilgin yoksa yapma demeyin lütfen işlemci frekansım düşük olduğu için darboğaz yaptığını fps düşürdüğü düşünüyorum.

ne darboğazı kardeşim ryzen 7 1700 bile gtx 1650 süpere fazla bir işlemci

Öyle düşünmen bile neden yapmaman gerektiğini açıklıyor bence.

ne darboğazı kardeşim ryzen 7 1700 bile gtx 1650 süpere fazla bir işlemci
düşük çözünürlüklerde sorun olmuyor yüksek çözünürlükte sıkıntı yaratıyor fc25 gibi oyunlarda özellikle drop tarzında otomatik overclock yaptım ve denedim droplar büyük ölçüde azaldı ama tamamen kalkması ve manuel yaparak sağlıklı olması için konuyu açtım zaten yazmak için yazmayın lütfen

Az çok biliyorum ama aynı işlemciyi bilen ve yapan arkadaş varsa stabil çalıştırarak çözerim diye düşünmüştüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçe 🥲
Sorunun işlemci ile hiçbir alakası yok işlemcin zaten bir ayarını bozmadıysan boşta yatıyor olmalı onu demek istiyorum. Büyük ihtimalle VRAM yetmiyordur.

Sorunun işlemci ile hiçbir alakası yok işlemcin zaten bir ayarını bozmadıysan boşta yatıyor olmalı onu demek istiyorum.
Öyle ama 4.3-4.4 gibi frekanslar varken 3.6’da çalışması gözüme batıyor sorunumu çözsün veya çözmesin yine de denemek istiyorum o yüzden
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorunun işlemci ile hiçbir alakası yok işlemcin zaten bir ayarını bozmadıysan boşta yatıyor olmalı onu demek istiyorum. Büyük ihtimalle VRAM yetmiyordur.
Hayır ayarlarını ona göre yapıyorum ama yine de küçük küçük droplar giriyor oyunlarda zaten darboğaz yapıyor sistemim çözünürlüğüm yüksek ekran kartım düşük

Öyle ama 4.3-4.4 gibi frekanslar varken 3.6’da çalışması gözüme batıyor sorunumu çözsün veya çözmesin yine de denemek istiyorum o yüzden
Zaten o işlemcinin Turbo hızı 4.4GHz oraya kadar çıkıyor kendisi 3.6 da çalışmaz ki normal ayarlarda?

1080P PUBG oynuyorum 4.07 volta çıkıyor . Yüzde 60 - 70 işlemci kullanıyor.

Geri