7500f oyunlarda fazla güç çekiyor ve ısınıyor

çok fazla -lersen sistem gücü yetmediği için sıkıntı çıkarmaya başlar anlarsın şuan kaçtan kaça düştü ısı :D
Hocam işlem yamadan önce aynı sahnede 76 da takılı kalmıştı. Şu an 59-60 😁
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynı işlemciyi kullanıyorum. Cinebench R23'te 87 dereceye çıkıyor. TLOU ve KCD gibi işlemciyi çok kullanan oyunlarda 80 dereceyi görebiliyorum. Soğutucu olarak Peerless Assassin 120 Se kullanıyorum. 3-4 kez söküp tekrar montajladım, farklı farklı macunlar denedim ama 1 derece bile düşüremedim. Blok yerine oturmuyor diyecem ama daha fazla sıkarsam vidalar yalama olacak. Amd mühendislerine göre 95 dereceye kadar güvenliymiş. Ya bizdeki ürünlerde bir problem var ya da internetteki incelemeler fake.
Hocam ben de anlamadım. Mesela aynı işlemci bendeki soğutucudan daha kötü bi soğutucu ile izliyorum mesela pc hocası işlemci 48-50 derecelerde (7500f) ve adamın yaptığı ayarlamaları yapıyorum her şey aynı işlemci aynı ana kart aynı ekran kartı aynı ama sıcaklıklar arasında 10 derece oynuyor hayret bişey

Hocam ben de anlamadım. Mesela aynı işlemci bendeki soğutucudan daha kötü bi soğutucu ile izliyorum mesela pc hocası işlemci 48-50 derecelerde (7500f) ve adamın yaptığı ayarlamaları yapıyorum her şey aynı işlemci aynı ana kart aynı ekran kartı aynı ama sıcaklıklar arasında 10 derece oynuyor hayret bişey
Çok grafikli bir oyun açarsan 65i görür 70i geçmez gibi bende de öyle çünkü :D

Anakarttan anakarta değişiyor o ya dümdüz takınca o ısıya ulaşmak bazen olmuyor

Öyle görünüyor. Teşekkür ederim tekrar hocam
Rica ederim "Aynı sahnede 15fps fazla aldım sıcaklık 12 derece düştü 😁" FPS düşer diyen arkadaşa şu mesaj kapat olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,019
Üyeler
184,872
Son üye
Ofluiso
Geri