Alihanyilmaz
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,129
Önceden araştırmadan her indirim yazan şeye daldığınız için indirim var sanmıştınız. Maymun uyandı, yemiyor artık. Başka değişen bir şey olmadı.
Hocam hep merak ettiğim bir şey vardı.Mesela biz bedava gelen hepsiparalarla ürünü alınca satıcıya normalde gidrn ücret mi gidiyor yoksa satıcıya zarar mı oluyor?Satıcılar olarak biz Kasım ayında ürünleri neredeyse ekim ayında hesaba ne kadar kalıyorsa aynı fiyata göre açıyoruz. Kasım ayının tek farkı Pazaryerleri olan Hepsiburada,Trendyol,Amazon gibi firmaların aldığı komisyonları düşürmesi ve müşteri sepetine ek destek girmesiyle oluşan bir normal kampanya günüdür.
Bazen bazı ürünlerde dip fiyatlara indiğimiz oluyor buda sizin için değil tabii ki rakip olan firmaların altına inmek için. Pazaryerlerinde buybox'da 1. olmadığın sürece o ürün satmaz.
Amazon bence en iyi gerçek indirimi yapan yerdi.Yani benim için.Masa tenisi raketlerinde indirim yazmadan baya fiyatlarını indirdiler.Başka yerlerde 1200-1300 avrupada 400 euro olan şey amazonda 700 e düştübu haftayıda bi bekleyelim. normalde black friday 28 kasım da. ben amazonda falan güzel indirimler olabileceğini düşünüyorum hala
40bine baya uyguna gelmiş. Rica etsem özele bakabilir misinizAl sat yapıyorum, burayı ve çoğu indirim sayfasını takip ederim. Sadece 4 tane adam akıllı ürün denk getirdim.
Biri geçen ay itopyada 14600k + 5070 li beyaz sistemdi 40 bine 5 taksitle aldım. Şuan en ölüsünü 60 binden satıyorlar.
Biri pazaramada strong 55 inc qled google tv 10.625 TL ya aldım 4 taksit. En ölüsü 18 binden başlıyor.
Biri msi 32 inc 170 hz 1 ms gaming monitör. 7 bine 5 taksitli aldım şuan 13 bin en düşük.
En sonda hepsiburadada gamegaraj hazır sistem aldım 77 bine 12 taksit. Fiyat ahım şahım indirim değildi ama 12 taksit olması güzel. 7800x3d + 5070 ti + 32 gb ram + 360mm sıvı soğutma + akvaryum kasa vs. dolu bir sistem. şuan 90 bini yılbaşından sonra 110-120 bandında olur fiyatı muhtemelen.
Hepsiburada nın Hepsiparası n11 parapuanı gibi şeyler satıcılara yansıtılmaz. 500'e ürün satıyorsam kategorisne göre % lik komisyonunu düşerim stopajını düşerim pazaryeri hizmet bedelinini düşerim. Kargo ücretini düşerim hesabıma o şekilde kalır. Kampanya veya kupon oluşturursam bunlarıda tabii ki düşüyorum. "Çok daha iyi hesap yapan olacaktır ben sadece genel bahsediyorum."Hocam hep merak ettiğim bir şey vardı.Mesela biz bedava gelen hepsiparalarla ürünü alınca satıcıya normalde gidrn ücret mi gidiyor yoksa satıcıya zarar mı oluyor?
En güzel analiz bu olmuş, asgariye zam gelicek herşeyin fiyatı artacak enflasyonla o zamlı fiyattan satmak istiyolar, ve bu zam harici ekstra olarak ramler fırladı, ekran kartlarının vramleri de ram krizinden zamlanacağı için ekran kartı fiyatları da artıcak o yüzden indirimi geç bindirim yapıyolar.Adamlar her şeye zam gelecek diye hiçbir ürüne indirim yapmıyorlar yılın başında ki fiyata bile çekilen çok az ürün var
İllaki devasa indirimler olacak diye bir şey yok ki aga kim dedi sana onuTamam dedik 11 kasımda da bir şey yok dün black friday di black friday olduğunu bile unutmuşum.Bu kasım nedense adam akıllı inidirim yok 2 3 ay önce bu kasımdan daha çok indirim vardı.Aksine bindirim var neredeyse hbdeki çoğu üründe bindirim var.
Bu satıcılardan müslüman olan var mı acaba?Stok yapmak günah değil mi?En güzel analiz bu olmuş, asgariye zam gelicek herşeyin fiyatı artacak enflasyonla o zamlı fiyattan satmak istiyolar, ve bu zam harici ekstra olarak ramler fırladı, ekran kartlarının vramleri de ram krizinden zamlanacağı için ekran kartı fiyatları da artıcak o yüzden indirimi geç bindirim yapıyolar.
Eskiden bir sürü Gainward, PNY, Palit ekran kartı olurdu 5070 ti, şimdi bak bakalım akakcede kac tane buluyosun ve kaç paralar.
Kısacası ellerindeki ekran kartlarını satmıyolar depoda tutuyolar zamlı fiyattan satmayı bekliyolar