45 Bin Liralık Yeni Sistemim ve PSU Önerisi

zadey

80+
Reaksiyon skoru
11
Aşşağıdaki Sistemi 45 bine dizdim sistemde tek dandik parça psu ve oda oyunlarda coil whine yapıyor modüler beyaz psu arıyorum önerisi olan var mı ve bilgisayar hakkında görüşlerinizi bekliyorum;

Yeni Sistem dizdim, uygun fiyata kapatmaya çalıştım tabi ancak 45 bin gibi bir rakamla kapatabildim.
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Ram: Corsair Vengaence 2x16 RGB DDR5
Ekran Kartı: Sapphire RX 6900 XT Nitro+ Se 16gb
Anakart: MSI PRO B650-A WIFI AM5
Soğutucu: MSI Coreliquid I240
Kasa: NZXT H6 Flow
SSD: MLD 500GB GEN4 M2
PSU: İsimsiz dandik 1800w psu

1763843812083.webp

@Nafta 1800w sanırım mining den kalma psu, 8 ekran kart besler ama oyunda bobin seslerini duduyom psunun coil whine yapması aşırı rahatsız edici, sanırım gidip yeni modüler bişi alcam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@da4141 teşekkür ediyorum yani bu fiyata full beyaz dizilmiyor sadece ram 10 bin tuttu bu kadar oldu, daha iyilerini Allah size nasip etsin. tek sorun psudan gelen cızırtı sesi o da mining den kalma psu :d

@Nafta 1800w sanırım mining den kalma psu, 8 ekran kart besler ama oyunda bobin seslerini duduyom psunun coil whine yapması aşırı rahatsız edici, sanırım gidip yeni modüler bişi alcam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@da4141 teşekkür ediyorum yani bu fiyata full beyaz dizilmiyor sadece ram 10 bin tuttu bu kadar oldu, daha iyilerini Allah size nasip etsin. tek sorun psudan gelen cızırtı sesi o da mining den kalma psu :d
Mining güç kaynaklarının 12v hattı sağlam oluyor genelde. Coil whine'da normal şansa bağlı bir etken. Ucuza kaçılmış bir üniteden çıkma olasılığıda fazla tabii. Ne kadar blop kullanıldığına sarım sayısına bobin kalitesine tonla şeye bağlı ama dediğim gibi kaliteyi belirlemez.

Yeni PSU için bütçe ne kadar?

6 bin tl bütçem var @yusuf7878 https://www.hepsiburada.com/msi-psu...w-80-gold-power-supply-beyaz-pm-HBC00005TZBKF bu psuyu 2. el 4 aylık kullanılmış birinden 6 bine almayı düşünüyorum çok bobin sarımı filan anlamam ama bir bakarmısınız 6 bin tl verip 4 aylık yeni satın alınmış bu psuyu elden birinden alsam sorun olur mu kalitesi nasıldır bu modelin içindeki malzeme yapısı filan
Hayır, o fiyattan alınmaz. 2. eli bile pahalı. İç bileşenleri iyi değil.

Bu ikili daha iyi olur. Bütçe o kadar çıkmazsa başka seçenek sunayım.

@yusuf7878 bu sleeve kitini internette aradım bir saat türk satıcı bulamadım bu şekilde satanı valla tam aradığım ürünü atmışssın banada 3 adet gpu 2 adet cpu 1 adet 24 pin lazımdı :D aslında peşin fiyata taksitle alabilirim ama bu cratos psu hiç duymadım akıbeti nedir bunun malzeme yapısı iyi mi bu 6 bine almayı düşündüğüm msi psu dan

@yusuf7878 bu sleeve kitini internette aradım bir saat türk satıcı bulamadım bu şekilde satanı valla tam aradığım ürünü atmışssın banada 3 adet gpu 2 adet cpu 1 adet 24 pin lazımdı :D aslında peşin fiyata taksitle alabilirim ama bu cratos psu hiç duymadım akıbeti nedir bunun malzeme yapısı iyi mi bu 6 bine almayı düşündüğüm msi psu dan
İç bileşeni MSI'dan çok daha üstün. O sleeve kablolarda 16AWG yani gayet iyi.

@yusuf7878 vakit ayırdığın için öncelikle teşekkür ediyorum hocam. bu modeli o halde değerlendireceğim öncelikli, daha alternatif uygun fiyata peki seçeneğim var mı peki bildiğiniz, bütçem bu psuya da yeter lakin daha uyguna kapatabilsem benim için daha iyi olabilir en azından seçeneklerimi değerlendirmiş olurum.

@yusuf7878 vakit ayırdığın için öncelikle teşekkür ediyorum hocam. bu modeli o halde değerlendireceğim öncelikli, daha alternatif uygun fiyata peki seçeneğim var mı peki bildiğiniz, bütçem bu psuya da yeter lakin daha uyguna kapatabilsem benim için daha iyi olabilir en azından seçeneklerimi değerlendirmiş olurum.

Biraz daha uygun bu model var ama dediğim gibi cratos daha üstün iç bileşen olarak.

@yusuf7878 teşekkür ettim hocam tavisyeni değerlendireceğim, şuanki psu da sorun çıkarmıyor ama bazı oyunlarda psudan gelen coil whine sesi biraz sinirimi bozdu, eski sistemde iken ses gelmiyordu sanırım bu sistemden kaynaklı güç aşırı çekince bobinler ses yapıyor yanlışım yoksa çözümüde yok bu sesi kesmenin

@yusuf7878 teşekkür ettim hocam tavisyeni değerlendireceğim, şuanki psu da sorun çıkarmıyor ama bazı oyunlarda psudan gelen coil whine sesi biraz sinirimi bozdu, eski sistemde iken ses gelmiyordu sanırım bu sistemden kaynaklı güç aşırı çekince bobinler ses yapıyor yanlışım yoksa çözümüde yok bu sesi kesmenin
Yani azaltmak için GPU'ya ve CPU'ya UV yapabilirsin. Ama tamamen kesilmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,995
Üyeler
185,011
Son üye
Sleepyhead12957
Geri