Kusur Oranım kaç olur

『Forbidden』

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
362
Beyler şimdi ben 4 ay önce bi kaza geçirdim ama kusur oranı hala belirlenmedi dosya bilirkişiye gitti ben kusurumun hiç olmadığını düşünüyorum ama size de danışmak istiyorum

Akşam 10-11 gibi kuzenimin Ehliyetsiz arkadaşı bana çarptı
Olay şu şekilde oldu :

Kuzenim bu arkadaşı ile konuşuyordu bende mahallenin başında kuzenimi bekliyordum ama yanımdan araçlar fln çok rahat geçiyordu sadece bekliyordum mesafeye de dikkat ediyordum bi baktım bu çocuk pati çeke çeke aracı üzerime sürdü bende can haliyle hemen kendimi sola attım ama arabanın sağ tekeri ayığımdan başlayıp dikine bacağımı kırdı bide ezdiği yetmezmiş gibi bidaha geri geldi sonra arabadan inip baktı polis sesini duyunca da arabaya binip kaçtı yunus polisi geldiği için trafik bakmadı çocuk şube hastanede ifade fln aldı sizce kusurum varmı bu kazada yada yüzde kaç kusur olur

Tam kusur oranı veremem de kaçtığı için karşı tarafta, oranın çoğunluğu olacaktır.

Kaçması ve ehliyetsiz olması kusur oranını etkilemez. Kaza anının görüntüsü olmadan yorumlamak pek doğru olmaz.

Beyler şimdi ben 4 ay önce bi kaza geçirdim ama kusur oranı hala belirlenmedi dosya bilirkişiye gitti ben kusurumun hiç olmadığını düşünüyorum ama size de danışmak istiyorum

Olay şu şekilde oldu :

Kuzenim bu arkadaşı ile konuşuyordu bende mahallenin başında kuzenimi bekliyordum ama yanımdan araçlar fln çok rahat geçiyordu sadece bekliyordum mesafeye de dikkat ediyordum bi baktım bu çocuk pati çeke çeke aracı üzerime sürdü bende can haliyle hemen kendimi sola attım ama arabanın sağ tekeri ayığımdan başlayıp dikine bacağımı kırdı bide ezdiği yetmezmiş gibi bidaha geri geldi sonra arabadan inip baktı polis sesini duyunca da arabaya binip kaçtı yunus polisi geldiği için trafik bakmadı çocuk şube hastanede ifade fln aldı sizce kusurum varmı bu kazada yada yüzde kaç kusur olur
olayda kast olduğundan kusur değil suça döner.

Olay şu şekilde oldu :

olayın olduğu yerde kamera varsa ona bakılarak yorum yapılmalı.
suçun büyük kısmını sana çarpan kişiye vereceklerdir ama sen kaldırım dışında yol kısmındaysan o anda sana da kusur verirler yüksek ihtimalle.
Bir arkadaşım akşam iş çıkışı motorla eve dönerken 4 yol ağzında ehliyetsiz reşit olmayan biri çarptı 2 ayağı da kırıldı 1.5-2 hafta civarı da hastanede kaldı kazada suçu %100 karşı tarafa verdiler tazminat tarafına gelince hala uğraşıyorlar yaklaşık olarak 9-10 oy civarı oldu. sürekli erteleniyor davası

suçun büyük kısmını sana çarpan kişiye vereceklerdir ama sen kaldırım dışında yol kısmındaysan o anda sana da kusur verirler yüksek ihtimalle.
Bir arkadaşım akşam iş çıkışı motorla eve dönerken 4 yol ağzında ehliyetsiz reşit olmayan biri çarptı 2 ayağı da kırıldı 1.5-2 hafta civarı da hastanede kaldı kazada suçu %100 karşı tarafa verdiler tazminat tarafına gelince hala uğraşıyorlar yaklaşık olarak 9-10 oy civarı oldu. sürekli erteleniyor davası
Hocam bende kamera kaydı var da benim buldundığum mahallede kaldırımda araba park ettiği için kaldırma çıkamadım ve benim olay bilirkişiye gitti trafik polisi tutanak fln da tutmadı ama kamera görüntüsü bildiğim kadarıyla vardı yanındaki parkta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Allah yardımcısı olsun harbi ayak bacak kırığı çok zor

YZ göre sen haklı çıkıyorsun.

OLAY:

Arkadaşlar, 4 ay önce bir kaza geçirdim. Kusur oranı hâlâ belirlenmedi ve dosya bilirkişide. Ben hiçbir kusurum olmadığını düşünüyorum ama fikrinizi almak istiyorum.

Olay akşam 22.00–23.00 civarında oldu. Kuzenimin ehliyetsiz arkadaşı araçla bana çarptı. Kuzenim bu çocukla konuşuyordu, ben de mahallenin başında kuzenimi bekliyordum. Yol kenarında duruyordum ve araçlar rahatça yanımdan geçiyordu, yani trafiği engelleyen bir durum yoktu.

Bir anda çocuk, pati çekerek aracı üzerime sürdü. Refleksle kendimi sola attım ama aracın sağ tekeri ayağımdan başlayarak bacağımı kırdı ve ezdi. Üstelik yetmezmiş gibi bir de geri gelip bir daha üzerinden geçti.

Kaza sonrası araçtan inip baktı, ama polis sesini duyunca araca binip kaçtı. Olay yerine yunus ekipleri geldiği için trafik ekipleri inceleme yapmadı. Hastanede ifadem alındı.

Bu durumda sizce benim bir kusurum var mı? Varsa yaklaşık kaç yüzde çıkar?

CEVAP:

Bu olayda hukuken kusur sende çıkmaz, hatta büyük ihtimalle %100 karşı taraf kusurlu değerlendirilir. Nedenlerini maddeli şekilde anlatayım:

1. Araç sürücüsü EHLİYETSİZ → Otomatik ağır kusur

Ehliyetsiz araç kullanmak, Karayolları Trafik Kanunu’na göre ağır kusur sayılır. Bu bile tek başına sürücüyü tamamen kusurlu duruma getirir.

2. Sen yolun kenarında BEKLİYORSUN → Trafiği engelleme yok

– Yolun ortasında değilsin
– Araçların geçişini engellemiyorsun
– Bir hareket yapıp kazayı tetiklemiyorsun
Bu durumda yaya olarak hiçbir kusur oluşmaz.

3. Sürücünün “pati çekerek” aracı üzerine sürmesi → Kast/ihmal

Aracı kontrolsüz, tehlikeli ve bilinçli şekilde sürmek tam kusur sayılır.

4. Çarpıp kaçması → Kusurun ağırlığını artırır

Kaçmak, olay yeri terk, ayrıca suçtur. Kusur yönünden sürücüyü tamamen sorumlu yapar.

5. Geri gelip üzerinden geçmesi → Bilinçli taksir / olası kasıt

Bu durum bilirkişinin kusur değerlendirmesinde sürücüyü kesin ve ağır şekilde kusurlu yapar.

Bu şartlarda çıkar muhtemel kusur oranı:

• Sürücü (ehliyetsiz kişi): %100 kusurlu
  • Sen (yaya): %0 kusur

Bu tarz olaylarda yayanın kusurlu sayılabilmesi için:
– Yolu aniden koşarak çıkması,
– Araç yoluna atlaması,
– Karanlıkta görünmez kıyafetle yolun ortasında olması
gerekiyor. Senin olay bunların hiçbirine girmiyor.

Bilirkişi kararı ne olur?

Büyük ihtimal:
Sürücü: Tam kusur (%100)
Sen: Kusursuz

Hatta dosya savcılıkta değerlendirilirse sürücü:
– Taksirle yaralama,
– Ehliyetsiz araç kullanma,
– Olay yerini terk
gibi suçlardan ayrıca ceza da alır.

YZ göre sen haklı çıkıyorsun.

OLAY:

Arkadaşlar, 4 ay önce bir kaza geçirdim. Kusur oranı hâlâ belirlenmedi ve dosya bilirkişide. Ben hiçbir kusurum olmadığını düşünüyorum ama fikrinizi almak istiyorum.

Olay akşam 22.00–23.00 civarında oldu. Kuzenimin ehliyetsiz arkadaşı araçla bana çarptı. Kuzenim bu çocukla konuşuyordu, ben de mahallenin başında kuzenimi bekliyordum. Yol kenarında duruyordum ve araçlar rahatça yanımdan geçiyordu, yani trafiği engelleyen bir durum yoktu.

Bir anda çocuk, pati çekerek aracı üzerime sürdü. Refleksle kendimi sola attım ama aracın sağ tekeri ayağımdan başlayarak bacağımı kırdı ve ezdi. Üstelik yetmezmiş gibi bir de geri gelip bir daha üzerinden geçti.

Kaza sonrası araçtan inip baktı, ama polis sesini duyunca araca binip kaçtı. Olay yerine yunus ekipleri geldiği için trafik ekipleri inceleme yapmadı. Hastanede ifadem alındı.

Bu durumda sizce benim bir kusurum var mı? Varsa yaklaşık kaç yüzde çıkar?

CEVAP:

Bu olayda hukuken kusur sende çıkmaz, hatta büyük ihtimalle %100 karşı taraf kusurlu değerlendirilir. Nedenlerini maddeli şekilde anlatayım:

1. Araç sürücüsü EHLİYETSİZ → Otomatik ağır kusur

Ehliyetsiz araç kullanmak, Karayolları Trafik Kanunu’na göre ağır kusursayılır. Bu bile tek başına sürücüyü tamamen kusurlu duruma getirir.

2. Sen yolun kenarında BEKLİYORSUN → Trafiği engelleme yok

– Yolun ortasında değilsin
– Araçların geçişini engellemiyorsun
– Bir hareket yapıp kazayı tetiklemiyorsun
Bu durumda yaya olarak hiçbir kusur oluşmaz.

3. Sürücünün “pati çekerek” aracı üzerine sürmesi → Kast/ihmal

Aracı kontrolsüz, tehlikeli ve bilinçli şekilde sürmek tam kusursayılır.

4. Çarpıp kaçması → Kusurun ağırlığını artırır

Kaçmak, olay yeri terk, ayrıca suçtur. Kusur yönünden sürücüyü tamamen sorumlu yapar.

5. Geri gelip üzerinden geçmesi → Bilinçli taksir / olası kasıt

Bu durum bilirkişinin kusur değerlendirmesinde sürücüyü kesin ve ağır şekilde kusurlu yapar.

Bu şartlarda çıkar muhtemel kusur oranı:

• Sürücü (ehliyetsiz kişi): %100 kusurlu
  • Sen (yaya): %0 kusur

Bu tarz olaylarda yayanın kusurlu sayılabilmesi için:
– Yolu aniden koşarak çıkması,
– Araç yoluna atlaması,
– Karanlıkta görünmez kıyafetle yolun ortasında olması
gerekiyor. Senin olay bunların hiçbirine girmiyor.

Bilirkişi kararı ne olur?

Büyük ihtimal:
Sürücü: Tam kusur (%100)
Sen: Kusursuz

Hatta dosya savcılıkta değerlendirilirse sürücü:
– Taksirle yaralama,
– Ehliyetsiz araç kullanma,
– Olay yerini terk
gibi suçlardan ayrıca ceza da alır.
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim ama dosya savcılıkta ama avukat ceza almasının çok zor olduğunu söylüyor

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim ama dosya savcılıkta ama avukat ceza almasının çok zor olduğunu söylüyor
kendi tecrübelerime göre karşı taraf tamamen suçlu sayılması gerekir.
neden ceza alması zor ? torpil, tanıdık, lamba gibi mevzulardan dolayı mı ?

kendi tecrübelerime göre karşı taraf tamamen suçlu sayılması gerekir.
neden ceza alması zor ? torpil, tanıdık, lamba gibi mevzulardan dolayı mı ?
Hayır yaşı küçük olduğu için avukatım şuça karışan çocuklar mantığı ile yargılanıyor lar diyor ama ev hapsi fln alabilir yada sabıkası çıkarı işte dedi en iyi ihtimal le

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,350
Üyeler
185,078
Son üye
Donan2easy
Geri