Yardım Harddisk bağlantım devamlı kopup duruyor?

Reaksiyon skoru
1
1 TB Seagate Barracuda 3.5 diskim var bunları oyun için kullanıyorum Windows ise NVMe M.2 üstünde kurulu. Fakat bu diskim bir türlü dikiş tutturmuyor aldığımdan beri yüzüm gülmedi yani başlarda böyle sorun yoktu sonradan çıktı ama neyden sebep çıktı anlamadım Sata kablosunu değiştirdim Güç kablosunu değiştirdim ekli bir güç kablosu vardı bantlı gittim temiz kabloya bağlantı sağladım bir türlü düzelmiyor problem şu disk kendisini sanki beklemeye alıyor örnek bilgisayar açıldı disk görünüyor sağ tık özellikler atıyorum disk çalışma sesi geliyor ondan sonra sağ altta tekrar D diski bağlandı diye bildirim geliyor öyle kendine geliyor bu o kadar sinir bozucu ki bazende durduk yerde oyun ortasında şak disk çıkma sesi geliyor hemen peşine takma sesi geliyor D diski bağlandı diye yine bildirim geliyor ama o sıra açık oyun falan ne varsa kapanıyor doğal olarak bunun sebebi nedir niye yapıyor olabilir kafayı yemek üzereyim.

Hocam anlattığınız belirti %90 mekanik diskin kendi içindeki park/geri dönüş (spin-down + spin-up) sorunundan kaynaklı. Disk resmen “uyku moduna girip çıkıyor” gibi davranıyor ve bu, Seagate Barracuda’larda sık görülen bir arıza. Ben böyle düşünüyorum ama araştırmanda fayda var.

Disk kaç yıllık?

Harddisk sentinel ile hdd sağlığını ss at.

CrystalDiskInfo indir sarı yada kırmızı göreceksin. İnternetten bakabilirsin sesine
Seagate clicking, reconnecting, spin up down issue”

Hocam anlattığınız belirti %90 mekanik diskin kendi içindeki park/geri dönüş (spin-down + spin-up) sorunundan kaynaklı. Disk resmen “uyku moduna girip çıkıyor” gibi davranıyor ve bu, Seagate Barracuda’larda sık görülen bir arıza. Ben böyle düşünüyorum ama araştırmanda fayda var.

Bunu nasıl çözebiliriz peki bir çözümü yok mu yoksa bu diski sinirden kırıp atıcam az kaldı.

Disk kaç yıllık?

Harddisk sentinel ile hdd sağlığını ss at.

Çok yıllık değil ss aşağıdaki gibi.
1764601245009.webp

CrystalDiskInfo indir sarı yada kırmızı göreceksin. İnternetten bakabilirsin sesine
Seagate clicking, reconnecting, spin up down issue”

Bakıyorum hemen bunun bi çözümü var mı peki.

burdan diske ait firmware güncellenerek bir denenebilir, regeditte bi kac ayarla uyku moduna sokma devre dısı alınabilir o denenebilir

Diske ait güncelleme yapılabilen bişey mi ki hocam araştırıyorum hemen teşekkür ederim.

APM ayarını CrystalDiskInfo üzerinden kapattım böyle çözüleceği söyleniyor umarım çözülür.

Bunu nasıl çözebiliriz peki bir çözümü yok mu yoksa bu diski sinirden kırıp atıcam az kaldı.

Çok yıllık değil ss aşağıdaki gibi.
Alıntıyı görüntüle

Bakıyorum hemen bunun bi çözümü var mı peki.

Diske ait güncelleme yapılabilen bişey mi ki hocam araştırıyorum hemen teşekkür ederim.
400 gün çalışmış. Bu disk 2 yıllık mı 5 yıllık mı 9 yıllık mı buna göre çözüm önereceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok yıllık değil diye cevap veriyorsunuz...

400 gün çalışmış. Bu disk 2 yıllık mı 5 yıllık mı 9 yıllık mı buna göre çözüm önereceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok yıllık değil diye cevap veriyorsunuz...

Hocam disk eski değil daha 1 yıl anca olacak bunu kastetmiştim. APM kapadığımdan beri bi bağlantı kopması olmadı olursa buradan tekrar bildiricem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,065
Üyeler
186,836
Son üye
methcnnbs
Geri