NoctuaFanBoyu
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 2,580
Hala tepki var o zaman. BIOS sıfırlamayı deneyin. PC yi güçten çıkarıp BIOS pilini sökün 10-15 saniye sonra takın
CLR-CMOS deneyelim önce. Düzelmezse Bios a Flashback yapalım.MSI pro h810m-b anakart
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kapa ac yaptım ekran siyah şuanda
Mavi ekran geldi şimdi
Flashback yok anakartta.CLR-CMOS deneyelim önce. Düzelmezse Bios a Flashback yapalım.
Anakartının sağ alt tarafında CLR Cmos yazan bir bölüm vardır. 2 tane pin vardır. MSI anakartlarda JBAT diye geçiyor sanırım. Power tuşuna uzun basarak pc yi kapat. Ama PSU dan elektriği kesme. Sadece kasa kapansın. Tornavidanın ucu ile 2 pine temas ettir. Bu kadar sonra tekrar Power dan aç
Anakartı çözmeye çalışıyorum, CMOS pin i göremedim. Flashback düğmesi ve USB alanı görmedim. Arkadaşın dediği gibi BIOS pilini çıkartıp 5-10 dk bekletmekten başka ne yapılabilir bilemedimCLR-CMOS deneyelim önce. Düzelmezse Bios a Flashback yapalım.
Anakartının sağ alt tarafında CLR Cmos yazan bir bölüm vardır. 2 tane pin vardır. MSI anakartlarda JBAT diye geçiyor sanırım. Power tuşuna uzun basarak pc yi kapat. Ama PSU dan elektriği kesme. Sadece kasa kapansın. Tornavidanın ucu ile 2 pine temas ettir. Bu kadar sonra tekrar Power dan aç
Pili çıkaramadım metal pin gibi bir şey var basıyorum çıkmıyor küçük tornavida ile de denedim olmadı
Onu çıkarmayıp CMOS da resetleyebilirsin. Önce anakartın üzerinde CMOS yazan 2 pinli bir soket olcak. Tornavida yardımı ile ikisine de aynı anda 5-6saniye değdir. Sonra 1-2 dakika bekledikten sonra sistemi tekrar aç.Pili çıkaramadım metal pin gibi bir şey var basıyorum çıkmıyor küçük tornavida ile de denedim olmadı
Eeeee Windows yüklüyse kaydet çık yapıp windowsa girmeyi dene.Jbat1 sen bahsediyorsunuz galiba solunda olan iki pine basıyorum
Ekran geldi
Şimdi ne yapmam gerek
Aklen geri bir hareket yapmak istemiyorum birisi beni yonlendirebilse iyi olur
evetDirek çıkış yapıyorum bu ekran geldi ok diyorum