R5 3500x oc vs r5 3600

Reaksiyon skoru
29
Arkadaşlar ben r5 3500x alıp overclocklarsam r5 3600 ün verdiği değerlere ulaşıyor artan paraya abdullah abinin 70tl dediği cpu fandan alsam ve yüksek kalıte bir macub alır isem sıcaklığını düşürebilir ve kar edebilir miyim?
Ayrıca 1 tık da r5 3600 ün ısınmasından korkuyorum stok sogutucusuyla turbo f. Kapatmayı da düşünmrdiğim için sizce hangisi daha mantıklı.

3500x alıp overclock yaparsan tekli çekirdekte ulaşır.
Hatta geçebilir fakat çokluda asla.
2 tane 3500x overclock yapsan bile 3600'e anca yetişir.

Dostum Ryzen 5 3600'ün çoklu çekirdek performansına yetişmen epey zor.
Eğer Ryzen 5 3600'ü sırf ısındığı için almaktan korkuyorsan yanlış yapıyorsun.
Stok fan yetersiz değil, hiçbir zaman throttle yaptıracak kadar ısınmıyor işlemci.
Benim sistemimde de Ryzen 5 3600 var ve stok soğutucu ile kullanıyorum.
Eğer almadıysan Ryzen 5 3600 al dostum, soğutucuyu da ileride düşünürsün.

Dostum Ryzen 5 3600'ün çoklu çekirdek performansına yetişmen epey zor.
Eğer Ryzen 5 3600'ü sırf ısındığı için almaktan korkuyorsan yanlış yapıyorsun.
Stok fan yetersiz değil, hiçbir zaman throttle yaptıracak kadar ısınmıyor işlemci.
Benim sistemimde de Ryzen 5 3600 var ve stok soğutucu ile kullanıyorum.
Eğer almadıysan Ryzen 5 3600 al dostum, soğutucuyu da ileride düşünürsün.
İnsanların aklına öyle bir sokmuşlarki şu işlemciyi ısınıyor diye, millet almaktan vazgeçiyor. Gir Bios a GHZ sabitle ısınmasın. Bu kadar basit ve zaten dediğin gibi throttle yaptıracak kadar ısınmıyorda.

İnsanların aklına öyle bir sokmuşlarki şu işlemciyi ısınıyor diye, millet almaktan vazgeçiyor. Gir Bios a GHZ sabitle ısınmasın. Bu kadar basit ve zaten dediğin gibi throttle yaptıracak kadar ısınmıyorda.
Sana yemin ediyorum bu forumda "Ryzen 5 3600'e yayında soğutucu gerekli" kavramını ben bitirdim, herkese yazmaya başladım işlemci throttle olacak kadar ısınmıyor diye, onu diyenler hep kayboldu bak :D.

Sana yemin ediyorum bu forumda "Ryzen 5 3600'e yayında soğutucu gerekli" kavramını ben bitirdim, herkese yazmaya başladım işlemci throttle olacak kadar ısınmıyor diye, onu diyenler hep kayboldu bak :D.
Kraaal. :D

Yayında gereklı bu arada :D. (GHz ve voltaj sabitlenmezse)

@crazyreign atmayın şu kızgın ifadesini reaksiyon düşüyor(!) :D

Isınmasa daha iyi olur. Tabi %100 yüke girmiyor yayında. %50 60 falan olsa gerek yokmuş aslında :D.

Arkadaşlar ben r5 3500x alıp overclocklarsam r5 3600 ün verdiği değerlere ulaşıyor artan paraya abdullah abinin 70tl dediği cpu fandan alsam ve yüksek kalıte bir macub alır isem sıcaklığını düşürebilir ve kar edebilir miyim?
Ayrıca 1 tık da r5 3600 ün ısınmasından korkuyorum stok sogutucusuyla turbo f. Kapatmayı da düşünmrdiğim için sizce hangisi daha mantıklı.
2010sus kodlu bi işlemci bulsan bi yersen ort %90 bu voltaj aralıgında calıstıra bilirsin + stock sogutucu kullansan
enfazla 10 15 derece farkeder oyunlarda

Ekler

• 1.png
    1.png
    1.5 MB · Hit: 78
  • donanım arşivi.PNG
    donanım arşivi.PNG
    99.4 KB · Hit: 48

Throttle ney?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,506
Üyeler
192,736
Son üye
mscofieldd
Geri