Öneri Fan rgb baglantısı nasıl yapmam lazım

Reaksiyon skoru
278
3 pinli fanlarım var ve molex fanlı kasama donusturucu alarak baglamyı dusunuyorum donusturucu sıpariş ettim ve bu fanların rgblerı var onları molexle kontrol edemem buyuk ıhtımalle onun ıcın nasıl bırsey almam lazım

3 pin 5v kontrolcu alcaksın minimum 300tl bişi, birde bluetoothlu olanları var ondan takarsan efektler daha iyi olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca gösterdiğin splitterda argb kontrolcusu değil yani renkleri kontrol edemezsin onda bilgin olsun

2 seçenekten birini kullanabilirsin

3 pin 5v kontrolcu alcaksın minimum 300tl bişi, birde bluetoothlu olanları var ondan takarsan efektler daha iyi olur.

ayrıca gösterdiğin splitterda argb kontrolcusu değil yani renkleri kontrol edemezsin onda bilgin olsun
evet konttol edemeyecegımı bılıyorum o yuzden konuyu actım
lınk atabılırmısın

2 seçenekten birini kullanabilirsin

bu degıl mı benmı yanlıs anlamısım

lınk atabılırmısın
bu genelde çok kullanılan içinde ışık kısma yükseltme efetler birkaç ve tek renklerle kontrol etme var. ben 300tlye almıştım işim bitince kaldırdım.

https://bilgisayarmodifiye.com/gamepower-argb-kontrolcu-5v-3pin/

Bu ise kumanda kontrolcülü olan aşşağıdaki muhtemelen daha çok işine yarar.

lınk atabılırmısın

bu degıl mı benmı yanlıs anlamısım
onunla kontrol etmiyorsun o splitter çoklayıcı ışıkları bir huba bağlıyorsun sonra kontrol için anakart 3 pin yerine yada bu attğım linketine bağlıyorsun.

bu genelde çok kullanılan içinde ışık kısma yükseltme efetler birkaç ve tek renklerle kontrol etme var. ben 300tlye almıştım işim bitince kaldırdım.

her fan ıcın bır tane mı almam lazım kumanda cokta onemlı degıl hatta ısıklarının yanması da aslında onemlı degılde ıste goze kotu gozukmemesı

onunla kontrol etmiyorsun o splitter çoklayıcı ışıkları bir huba bağlıyorsun sonra kontrol için anakart 3 pin yerine yada bu attğım linketine bağlıyorsun.
yine de anakarttan kontrol edebılıyorsam benım ısımı buda gorur

şöyle yapabilirsin. her ışık için birtane almak yerine o bana attığın hubu alırsın bir tane de kontrolcu benim attığım kiti alırsın hepsini huba bağlar hubdan da bir kablo ile kontrolcuya bağlarsın tüm ışıkları tek bir hattan rengini değiştirirsin.

her fan ıcın bır tane mı almam lazım kumanda cokta onemlı degıl hatta ısıklarının yanması da aslında onemlı degılde ıste goze kotu gozukmemesı

yine de anakarttan kontrol edebılıyorsam benım ısımı buda gorur
anakartında 5v 3 pin girişin varmı

şöyle yapabilirsin. her ışık için birtane almak yerine o bana attığın hubu alırsın bir tane de kontrolcu benim attığım kiti alırsın hepsini huba bağlar hubdan da bir kablo ile kontrolcuya bağlarsın tüm ışıkları tek bir hattan rengini değiştirirsin.

anakartında 5v 3 pin girişin varmı
evet var

tamam ozaman o senin bana attığın republic of gamers hubu al tüm argb 3 pin kabloları ona bağlarsın. ordan da bir tane 3 pin kablo ile anakarta bağlarsın hepsini tek hattan anakarttan kontrol edersin.
kontrol ıcın uygulama onerın varmı asus aura sync kullanabılırmıyım mesela

komtrol ıcın uygulama onerın varmı asus aura sync kullanabılırmıyım mesela
ben kontrolcu için mystic light kullanıyorum ama bazı programlar aura sync gibi programlar tabii ki parçaların neyse uyumluysa kullanırsın. mystic light da güzel iş yapıyor.

ben kontrolcu için mystic light kullanıyorum ama bazı programlar aura sync gibi programlar tabii ki parçaların neyse uyumluysa kullanırsın. mystic light da güzel iş yapıyor.
bırsey daha sorucagım
ben o attıgım hubu aldıgım zaman fanların 3 pın taktım dıyelım anakarta takacagım 3 pın yerıne bır tane daha 3 pın kablo bulsam bu molexlerıde 3 pın seklınde donustursem butun fanlarımı anakarta baglayabılırım bıraz karısık anlattım umarım anlarsın

uzatmaya uzatma baglayıp anakarta takmak gıbı

bırsey daha sorucagım
ben o attıgım hubu aldıgım zaman fanların 3 pın taktım dıyelım anakarta takacagım 3 pın yerıne bır tane daha 3 pın kablo bulsam bu molexlerıde 3 pın seklınde donustursem butun fanlarımı anakarta baglayabılırım bıraz karısık anlattım umarım anlarsın

kablolar anakarta yetişmiyor mu hocam.

bırsey daha sorucagım

eğer 3 pin fan kablo girişin fazla yoksa splitter 3 pin fan kablosu alır onları uzatırsın ve de çoğalttığın splitterden tüm fanları 1 adet 3 pin kablo ile anakarta bağlayabilirsin. hem girişin azsa tek bir 3 pinden fanları kontrol edersin hemde uzatma yapabilirsin fanların kabloları anakarta yetişmiyorsa.

kablolar anakarta yetişmiyor mu hocam.

eğer 3 pin fan kablo girişin fazla yoksa splitter 3 pin fan kablosu alır onları uzatırsın ve de çoğalttığın splitterden tüm fanları 1 adet 3 pin kablo ile anakarta bağlayabilirsin. hem girişin azsa tek bir 3 pinden fanları kontrol edersin hemde uzatma yapabilirsin fanların kabloları anakarta yetişmiyorsa.
hocam daha ortada kablo yok kasamda molex fanlar takılı ben madem almısken 4 fanı kasaya baglıyorum bagrı dıyerlerınıde baglayım dıye sormak ıstedım

Geri