Hafta sonu mesaileri

Cheazy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
604
merhabalar, bir depoya girdim. Pazartesiden beri çalışıyorum. Geçen sene yaz ayında çalıştığım bir depoydu. O yüzden işi biliyorum. İş mantıkta kolay ama Sabah 6 da kaldırıp, 7.30 da iş başı 5.45 çıkış olup eve varış 18.30 olunca çok bozuyor. 12 buçuk saat harcıyor insan.

Verdiği para şu anlık asgari ücret, 2 ay sonra primde geliyor. 1 ayda hafta içlerini ful devamsızlık yapmadan gidenlere 6000 tl para veriyorlar.

Cumartesi pazarlarıda mesai oluyor ama cumartesinşn parasını biliyorum sadece. Cumartesi gidenlere x2 veriyor yane 1400 dediler. 1400 den kasıt 1466 dır. Asgari günlük 733 den hesapladım ben. Chatgpt ye sordum mantıkten 1466x4 alırsın (ayda 4 kez cumartesi gitsem) dedi. 733x4 ise eğer gitmeye hiç gerek yok böyle 2800 tl para yapıyor, gitmesem daha iyi.

Şimdi sol omzum çok ağrıyor. Onun dışında hem ilk hafta diye hem ful ayaktayız diye ayaklarım özellikle topuklarım ağrıyor. İşi bildiğim iş ama buraya senelerimi bağlama gibi bir şeyim yok. Bu tarz berbat işleei görünce insanın okuyasu geliyor namusuma.

Bu yıl para yapıp seneye üniye gitmek gibi bi amacım var. Sözün sonu sizce cumartesi mesaiye kalmak mantıklı mı? Yoksa gerek yok mu?

Dip not: Bilmeyen arkadaşlar için cmt pazar gitmesemde işliyo para asgariden 733 tl

Harbi civil depomu? Çık kral boşuna yorma kendini. Kış geldi gö*** donar. Trendyol depoya fln başvur. Bir kaç ayda bir alim açılıyor.
geçen sene gıtmıstım 1 ay yevmıyecı olarak gırdıydım ortam on numaraydı ama şimdi sarmıyo hocam trendyol falan için kariyer kasayım biraz, 10 saat adam öldüğrüyorlar +asgari

Bu arada prim 2 ay sonra verilmiyor. Ne zaman başladın bilmiyorum ama ayın 1. Günü sigortali başladığın ay alırsın primi. Yani diyelim Aralık ayında başladın işe. Aralığın 1 i pazartesi. 1 ay boyunca sigortali olduğun için prim alırsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

geçen sene gıtmıstım 1 ay yevmıyecı olarak gırdıydım ortam on numaraydı ama şimdi sarmıyo hocam trendyol falan için kariyer kasayım biraz, 10 saat adam öldüğrüyorlar +asgari
Ben 5 ay kadar çalıştım. Şuan ki aklım olsa asla girmezdim. Illa depoya gireceksem trendyola girerdim. Trendyol depoda sözleşmeli çalışıp sözleşmesi bitenler gelirdi. Burası berbat diyip 1 haftaya çıkarlardı.

Seneye ünide olup bu işe devam etmeyeceksen gitme. Tabii haftai içi gitmek seni kurtarıyorsa ama bunu sorduğuna göre kurtarıyor. Onun yerine cumartesi, pazar dinlenip sınava çalışsan gireceğin okulun 3-5 üstüne bile girsen uzun vadede çok daha kârlı bir şey yapmış olursun.

Ha üniyi boş okuyacaksan üni diploması lazım polis olacağım vb. gib bir şeyse uğraşmadan işine bakabilirsin. Ya da üni dönemi hayatın günlük aldığın bin lirayla değişecekse bu sene kastırayım gözüyle bakabilir. Yine de ayık kafa kalmak daha hayırlı. Örnek verdiğim gibi 4 sene sonra polissin diyelim günümüz parasıyla 60-70k para alırken bu paralara bu zulümü niye çektim ki diyeceksin. Bir senede fazladan biriktirdiğin parayı 2 haftada kazanınca anlamsız olacak.

Verimli kullanacaksan zamanını gitme yani. Evde oturup 10 saat oyun oynayacaksan veya manitayla kahve içeceksen git.

Seneye ünide olup bu işe devam etmeyeceksen gitme. Tabii haftai içi gitmek seni kurtarıyorsa ama bunu sorduğuna göre kurtarıyor. Onun yerine cumartesi, pazar dinlenip sınava çalışsan gireceğin okulun 3-5 üstüne bile girsen uzun vadede çok daha kârlı bir şey yapmış olursun.

Ha üniyi boş okuyacaksan üni diploması lazım polis olacağım vb. gib bir şeyse uğraşmadan işine bakabilirsin. Ya da üni dönemi hayatın günlük aldığın bin lirayla değişecekse bu sene kastırayım gözüyle bakabilir. Yine de ayık kafa kalmak daha hayırlı. Örnek verdiğim gibi 4 sene sonra polissin diyelim günümüz parasıyla 60-70k para alırken bu paralara bu zulümü niye çektim ki diyeceksin. Bir senede fazladan biriktirdiğin parayı 2 haftada kazanınca anlamsız olacak.

Verimli kullanacaksan zamanını gitme yani. Evde oturup 10 saat oyun oynayacaksan veya manitayla kahve içeceksen git.
üstteki arkadaşla işleri konustuk adam 5 ay calısmıs gecmısı sağlam dızmıs, mesai her hafta cıkan bır sey degılmıs oluyoz zaten hafta sonlarınıda kullancam hocam, yazdıklaarın cok değerli saolasın, seneye hardcore kasmak lazım üni için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,008
Üyeler
186,830
Son üye
spezy
Geri