taksimdayi
80+
- Reaksiyon skoru
- 48
- Bütçe
- 50000
İyi akşamlar, birkaç konuda fikir almak için konu açıyorum.
Kısacası:
1080p’de uzun süre götürecek bir ekran kartı, 32 GB RAM, 2 M.2 slotlu anakart ve fiyat/performans dengeli bir sistem arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
- Ekran kartı seçimi
5060 Ti 16GB ile 5070 12GB arasında kaldım. 5070 daha güçlü ama VRAM konusu soru işareti yaratıyor. Nvidia olması önemli çünkü local llm çalıştırmak istiyorum ve cuda çekirdekleri bu iş için çok iyi. 1080p kullanıyorum uzun süre götürecek bir kart arıyorum. Sizce hangisi daha mantıklı? - Mevcut sistemim
CPU: R5 3500X
GPU: Rtx 2060 6G
RAM: 16 GB (2x8) DDR4 3200Mhz
SSD: NVMe 512Gb
PSU: 650W - Hazır sistem mi tek tek toplama mı?
Hazır sistemler bazen uygun oluyor ama anakart/PSU genelde zayıf oluyor. Tek tek toplamak daha güvenli ama bütçeyi yükseltiyor. Hangisini tercih etmek daha mantıklı? - Tavsiye kaynakları
Donanım Arşivi ve PC Hocası gibi kanalların öneri sistemlerine bakıyorum ama başka daha iyi kaynaklar varsa önerilere açığım. - RAM fiyatları
32 GB RAM'e geçmek istiyorum ama fiyatlar uçtu. Beklemek mantıklı mı (ki hiç sanmam) yoksa daha da artma ihtimali var mı? - Kullanım amacı
Genelde oyun + kodlama yapıyorum. En çok kaynağı oyunlar tüketiyor. Kodlama tarafı için özel bir şeye gerek yok ama uzun ömürlü GPU ve güçlü bir işlemci istiyorum. - NVMe SSD
Şu anki NVMe SSD’yi yeni sisteme taşımak istiyorum. Bu yüzden anakartta en az 2 adet M.2 slotu olması benim için önemli. Hazır sistemde anakart seçemediğim için dikkat etmem gerekecek.
Kısacası:
1080p’de uzun süre götürecek bir ekran kartı, 32 GB RAM, 2 M.2 slotlu anakart ve fiyat/performans dengeli bir sistem arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.