Çözüldü✓ Yeni topladığım pcyi calistiramiyorum

Hocam ramde sorun var diye slotları degisince isiklar ve fanlar calismamaya başladı eski slota taktık gene yok. Sadece psudan bip sesi geliyor açınca psuyu o kadar. Bide anakart kısmında 24 pin kabloya değince vs ramin açılma rgbsi geliyo sonra gidiyo bide gpuda kirmizi led yaniyo. İslemcide yamulma vs olsa bunlar olur mu ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve bu fotodaki işaretli 4 pin kısmına bi kablo takmadık onunla alakası var mıdır?
Hayır yine de çalışır 8 pinle diğer 4 pin destek amaçlı güç veriyor. PSU değiştirerek deneme şansın varsa dener misin. Sistemi anakartdaki HDMI veya Display porta takip dahili ekran kartıyla çalıştırmayı dene birde. Kabloya temas halinde gitmesi sistemin zaten çalışsa da sağlık çalışmayacak bu sistem

İşlemcinin modeli ve anakart modelini söyler misin belki bios güncellemesi gerekiyordur

Hayır yine de çalışır 8 pinle diğer 4 pin destek amaçlı güç veriyor. PSU değiştirerek deneme şansın varsa dener misin. Sistemi anakartdaki HDMI veya Display porta takip dahili ekran kartıyla çalıştırmayı dene birde. Kabloya temas halinde gitmesi sistemin zaten çalışsa da sağlık çalışmayacak bu sistem
7500f işlemci hocam psu değişme şansım yok şuan.

İşlemcinin modeli ve anakart modelini söyler misin belki bios güncellemesi gerekiyordur
Colorful battle-ax b650m white v15 wifi anakart

7500f işlemci hocam psu değişme şansım yok şuan.

Colorful battle-ax b650m white v15 wifi anakart
Ram bozulması en zor parçalardan. PSU gibime geliyor sorun. Onunda modelini paylaşır mısın anakart işlemci çıkmaz umarım sorun

Ram bozulması en zor parçalardan. PSU gibime geliyor sorun. Onunda modelini paylaşır mısın
Psu daha dün elimize geldi enermax revolution 1200w 80+ gold

Direkt 24 pin kablosunda bir sorun olabilir diye düşünüyorum ben ama

Uzay montaj temiz bir kurulum deneme şansın var mı tek ram ile. Anakart işlemci pinlerini ve işlemcide bir sorun var mı yamukluk vs gibi onlarıda kontrol et

Rami hangi slota takıyorsun?
Her slotu denedim. İlk fanlar çalıştığında slot 2 deydi sonra tek tek hepsini denedik turuncu dimm ışığı yanıyor diye ve pc hiç ışık vermemeye başladı artık. 2 ye geri taktık biz de tekrar fanlar dönsün vs diye ama artık 2 de de yanmıyor

Hocam ramde sorun var diye slotları degisince isiklar ve fanlar calismamaya başladı eski slota taktık gene yok. Sadece psudan bip sesi geliyor açınca psuyu o kadar. Bide anakart kısmında 24 pin kabloya değince vs ramin açılma rgbsi geliyo sonra gidiyo bide gpuda kirmizi led yaniyo. İslemcide yamulma vs olsa bunlar olur mu ki

Ve bu fotodaki işaretli 4 pin kısmına bi kablo takmadık onunla alakası var mıdır?
8 pin bağlantıyı taktınız mı ?

ben sorunun kablo temassızlığından kaynaklığını düşünüyorum

İlk boot zaman alıyor bence gerçekten 5 dakika beklesiniz görüntü gelecekti diye düşünüyorum, o sıra f2 spamlıyabilirsiniz, aslında bir soru soruyor ama bazen ekranda göremiyorsunuz.

Akşama eve gidince aticam hocam foto. Kafamı şey karıştırıyor ilk başta hiç açılmıyordu. Sonra arkadan kablolarla vs biraz oynadık çoklu priz kapalı olmasına rağmen ram gidip geldi böyle ekran kartının kırmızı ışık gidip geldi. Ardından onlar sönünce çoklu prizi açtık fanlar vs dönmeye başladı ışıklar her şey vardı ama ekran gelmiyordu monitöre ve anakartta turuncu bir ışık vardı. Ram kaynaklıdır diye yerleri değiştirdik 2.slottan 1 e taktık hiç açılmayınca pc 4 e taktık, yine açılmayınca eski yerine taktık ve yine açılmıyor. 24 pin kablonun anakartla bağlantı yapan kısmına değince vs gene ışıklar gidip geliyor üstte tam düzgün yazamadım da sorunu.
Bu videodan bahsediyor, burada PSU'nun elektrik ile bir bağlantısı yokken ışıklar yanıyordu. Sonradan farkettik ki pcie kablosu gpu'ya takılı değilmiş, taktık ama durum dediği gibi, şuan direkt hayat yok pcde

Tüm güç kabloların tam oturduğundan emin olun. 24 pin ve CPU.

Rami Soldan 2. Slota tak.

USB HD audio gibi kabloları çıkar.

SSD takılı ise çıkar.

Açılışta 5dk bekle. Bazen çok uzun sürüyor ilk açılış.

Front panel sadece Power on Switch bağlantısı yap.

power switch ini kontrol et takılı kalmasın. Bırakınca geri gelmesi lazım.

Bunlar ilk akla gelenler.

Anakartı takarken pirinç yükseltme parçalarına dikkat ettiniz mi? Arada fazla kalan varsa anakartı kısa devre yapabilir.
.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,868
Üyeler
186,255
Son üye
bilaldrsngl
Geri