Sizce hangi sistem daha iyi ? ( Knight Online )

Reaksiyon skoru
45
Knight online için sizce hangisi daha iyi performans verir ?
Aralarındaki fark ne kadar olur ?

1. sistem
b450m s2h
ryzen 5 5600
8x2 16 gb ram
1050 ti

2. sistem
b460m - a pro
i3 10100f
8x2 16 gb ram
1050ti

Knight online için sizce hangisi daha iyi performans verir ?
Aralarındaki fark ne kadar olur ?

1. sistem
b450m s2h
ryzen 5 5600
8x2 16 gb ram
1050 ti

2. sistem
b460m - a pro
i3 10100f
8x2 16 gb ram
1050ti
1. sistem

intel daha iyi diyenler var da o yüzden arada kaldım peki neden 1 sence ?
Ryzen 5 5600 ün L3 önbelleği daha yüksek, işlemci performansı gerektiren oyunlarda fps e doğrudan etki ediyor. i3 10100f daha iyi diyen kimse hiçbir şey bilmiyor, bir daha ondan fikir alma :D

Ryzen 5 5600 ün L3 önbelleği daha yüksek, işlemci performansı gerektiren oyunlarda fps e doğrudan etki ediyor. i3 10100f daha iyi diyen kimse hiçbir şey bilmiyor, bir daha ondan fikir alma :D
Teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O "Knight için Intel daha iyi" muhabbeti 2017 öncesinde kaldı, şu an durum çok farklı. Tartışmasız 1. Sistem fersah fersah önde.
Yıl 2025 ve hala aklımı kurcalıyorlar 1.sistemi kullanıyorum normalde evet ama 2. sistemde yan pc olarak bu bileşenlerde mevcut change edip denemesem mi diye bilemedim. Yan pc b460m-a pro i3 10100f 8gb ram 1030 ekran kartı var ana pc 1. sistem dediğim gibi sadece tak çıkar ile bir denesem mi bilemedim :confused:

Teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yıl 2025 ve hala aklımı kurcalıyorlar 1.sistemi kullanıyorum normalde evet ama 2. sistemde yan pc olarak bu bileşenlerde mevcut change edip denemesem mi diye bilemedim. Yan pc b460m-a pro i3 10100f 8gb ram 1030 ekran kartı var ana pc 1. sistem dediğim gibi sadece tak çıkar ile bir denesem mi bilemedim :confused:
Hiç sök-tak işine girip amelelik yapma, çünkü sonuç hüsran olur.
Ryzen 5 5600, i3 10100F'in içinden geçer
Denememen için en büyük sebep L3 Önbellek farkıdır:
  • Elindeki Ryzen 5 5600'de 32 MB önbellek var.
  • Diğer i3 10100F'te sadece 6 MB önbellek var.
Knight Online, Maradon ve CZ gibi kalabalık yerlerde veriyi işlemek için bu önbelleğe muhtaçtır. Eğer i3 sisteme geçersen, Maradon'da yürürken karakterin takıldığını, FPS dropların arttığını görürsün. O "Intel daha iyi" lafı, AMD'nin eski işlemcileri içindi. Şu an R5 5600, Knight için o i3'ten kat kat üstündür.

Hiç sök-tak işine girip amelelik yapma, çünkü sonuç hüsran olur.
Ryzen 5 5600, i3 10100F'in içinden geçer
Denememen için en büyük sebep L3 Önbellek farkıdır:
  • Elindeki Ryzen 5 5600'de 32 MB önbellek var.
  • Diğer i3 10100F'te sadece 6 MB önbellek var.
Knight Online, Maradon ve CZ gibi kalabalık yerlerde veriyi işlemek için bu önbelleğe muhtaçtır. Eğer i3 sisteme geçersen, Maradon'da yürürken karakterin takıldığını, FPS dropların arttığını görürsün. O "Intel daha iyi" lafı, AMD'nin eski işlemcileri içindi. Şu an R5 5600, Knight için o i3'ten kat kat üstündür.
Peki tek çekirdek için sanal çekirdekleri iptal edip farklı bir performans alabilir miyim ? Tek çekirdek de daha iyi dedikleri için soruyorum bilgim yok yanlış anlamayın beni belki biraz da macera şuan benim için bu :D

Peki tek çekirdek için sanal çekirdekleri iptal edip farklı bir performans alabilir miyim ? Tek çekirdek de daha iyi dedikleri için soruyorum bilgim yok yanlış anlamayın beni belki biraz da macera şuan benim için bu :D
Hocam estağfurullah, macera güzeldir ama sonuç değişmez :)
Tek çekirdek performansı dediğimiz şey, işlemcinin mimari kas gücüdür. Diğer çekirdekleri kapatmak, çalışan tek çekirdeğe ekstra bir güç veya performans yüklemez.
Zaten Windows, Knight Online exe'sini otomatik olarak en güçlü fiziksel Çekirdeğe atıyor. Sanal çekirdekleri kapatsan da oyun aynı yerde, aynı hızda çalışmaya devam edecek.
Sadece işlemcinin 1-2 derece daha serin çalışmasını sağlarsın ama R5 5600 zaten Knight oynarken ısınmadığı için buna gerek yok. Oyunun motoru limitli olduğu için sen NASA bilgisayarı da kursan Maradon'da FPS düşer, sorun senin işlemcinde değil oyunun 20 yıllık kodlarında.

Yani R5 5600 ile yola devam, ayar kurcalamana gerek yok.

Geri