Sistem önerisi (Görseldeki özelliklere göre)

HDogus

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
667
İyi akşamlar arkadaşlar, diş kliniğimize bilgisayar lazım. Bende masaüstü bilgisayardan pek anlamıyorum. Alacağımız cihazı ağız tarayıcı bir makine için kullanacağız bu yüzden özellikleri görsellerde yazanın altında olmamalı. İşlemci Amd olabilir yalnız 13700'den performansı düşük olmamalı. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekler

• 232c7ab6-cf71-411f-8f74-3db133d81d0d.webp
    232c7ab6-cf71-411f-8f74-3db133d81d0d.webp
    29.9 KB · Hit: 58
İyi akşamlar arkadaşlar, diş kliniğimize bilgisayar lazım. Bende masaüstü bilgisayardan pek anlamıyorum. Alacağımız cihazı ağız tarayıcı bir makine için kullanacağız bu yüzden özellikleri görsellerde yazanın altında olmamalı. İşlemci Amd olabilir yalnız 13700'den performansı düşük olmamalı. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
bütçe ney

Hacım bende sistem toplamaya karar verdim kafamdaki sistem bu : https://www.itopya.com/phoenix-5060...60-ti-oc-edition-16gb-16gb-ddr5-500gb-_h30007

Özelleştirilmiş hali :

Ayrıca kendin ve diğer insanların yorumlarına göre hareket edebilirsin.
Sistem 32GB RAM barındırıyor CL değeri biraz daha düşük bir sistem arıyorum.
Anakart daha dolu bir parça
Ekran kartı da 5060Ti 16GB Gaming versiyon bulabilirsem yapıştırırım ama bu haliyle gayet iyi. Yine de araştır.

Ekler

• 1765822073290.webp
    1765822073290.webp
    46.3 KB · Hit: 16
Hacım bende sistem toplamaya karar verdim kafamdaki sistem bu : https://www.itopya.com/phoenix-5060...60-ti-oc-edition-16gb-16gb-ddr5-500gb-_h30007

Özelleştirilmiş hali :

Ayrıca kendin ve diğer insanların yorumlarına göre hareket edebilirsin.
Sistem 32GB RAM barındırıyor CL değeri biraz daha düşük bir sistem arıyorum.
Anakart daha dolu bir parça
Ekran kartı da 5060Ti 16GB Gaming versiyon bulabilirsem yapıştırırım ama bu haliyle gayet iyi. Yine de araştır.
Hocam öneri için teşekkür ederim. R5 7500f in çekirdek sayısı az galiba bize görsel oluşturma için lazım üzmesin ?

Hocam öneri için teşekkür ederim. R5 7500f in çekirdek sayısı az galiba bize görsel oluşturma için lazım üzmesin ?
ryzen 9700x li bi sistem bakın o zaman ama 50k ya bi tık zor

7900X gibi bir şey olabilir de ryzen niye bakıp duruyorsunuz? App gpu desteklemiyor bile işlemcide de sıkıntı olabilir.

Hazır sistemlerde cpu dengesine dikkat etmen lazım hocam. Genelde liselilere sattıkları için gpu chipset max ne gözükecekse onu koyup dengeleyecek bir cpu koyarlar ama sizin cpu'a yüklenmeniz lazım. Intel i7-13700K seviyesinde yani recommended üstü gerekli. Gpu da 5060 olur, 4070 olur yukarı gitmeye gerek yok. 30k ile karşılanmaz ama bu program. 16 ram 10k oldu zaten :D Onu da 32 yapmak gerekebilir. Programı daha iyi bilsek yorum yapabiliriz de recommended üstüne çıkman gerekli kesinlikle.

dostum uygulama medit link ise 4050 li, yüksek wattage değerli laptoplar da turbo modda işini görüyor. 4060 lar çok pahalı oluyor haberin olsun. Bizim kliniğe 4050 li aldım çalıştırıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7900X gibi bir şey olabilir de ryzen niye bakıp duruyorsunuz? App gpu desteklemiyor bile işlemcide de sıkıntı olabilir.

Hazır sistemlerde cpu dengesine dikkat etmen lazım hocam. Genelde liselilere sattıkları için gpu chipset max ne gözükecekse onu koyup dengeleyecek bir cpu koyarlar ama sizin cpu'a yüklenmeniz lazım. Intel i7-13700K seviyesinde yani recommended üstü gerekli. Gpu da 5060 olur, 4070 olur yukarı gitmeye gerek yok. 30k ile karşılanmaz ama bu program. 16 ram 10k oldu zaten :D Onu da 32 yapmak gerekebilir. Programı daha iyi bilsek yorum yapabiliriz de recommended üstüne çıkman gerekli kesinlikle.
app işlemci olarak da intel gerektiriyor.

masa üstü düşünüyorsanız daha ucuza halledersiniz.
Net bir bütçemiz yok ama 30/50 arası diyebilirim. Ne kadar uyguna çözersek o kadar işimize gelir.
2. el daha iyi olur sizin için, piyasada satılan çok i7 13. nesil ve 4060 lı laptoplar var. 30-40 k bandında. 1 den fazla unit varsa dolaştırması daha rahat olur.
Masaüstü için de 2. el daha uyguna bulursunuz diye düşünüyorum. 0 dan toplayacaksanız da inteller hem ddr4 hem ddr5 desteklediğinden daha uyguna halledebilirsiniz de

ÖRNEK LİNK

örnek2

dostum uygulama medit link ise 4050 li, yüksek wattage değerli laptoplar da turbo modda işini görüyor. 4060 lar çok pahalı oluyor haberin olsun. Bizim kliniğe 4050 li aldım çalıştırıyor.

app işlemci olarak da intel gerektiriyor.

masa üstü düşünüyorsanız daha ucuza halledersiniz.

2. el daha iyi olur sizin için, piyasada satılan çok i7 13. nesil ve 4060 lı laptoplar var. 30-40 k bandında. 1 den fazla unit varsa dolaştırması daha rahat olur.
Masaüstü için de 2. el daha uyguna bulursunuz diye düşünüyorum. 0 dan toplayacaksanız da inteller hem ddr4 hem ddr5 desteklediğinden daha uyguna halledebilirsiniz de
Hocam cevap için teşekkür ederim. Bizim abi yenilerde klinik satın aldı dijital ağız tarayıcılı bi cihaz almış. Ağız içini taratıp teknisyenlere yönlendirecek bende sizden sonra laptopa kaydım biraz daha önerdiğin marka (sıfır) model var mı ?

yeni modellerde amd işlemcilere kaydılar hep ondan sana uymaz, intellerde 70*80 den başlıyor. bi araştırman lazım

4070 li laptop bulabiliyorsun 2. elde senin bütçede

sen bir uygulamayı sor yine de yanılmayalım, medit link'te minimum gereksinimler böyle çünkü:
benim i5 12. nesil de çalıştırıyor sıkıntısız
1765879533030.webp

Son düzenleme:
yeni modellerde amd işlemcilere kaydılar hep ondan sana uymaz, intellerde 70*80 den başlıyor. bi araştırman lazım

4070 li laptop bulabiliyorsun 2. elde senin bütçede
Aslında taksit imkanı olursa bütçeyi biraz yukarı kaydırırz ya sorun olmaz. Monster Tulpar T6 v3.3 (i7-13700hx ve 5060) işimiz fazlasıyla görür ama 70k fiyatı var.

yani fikrimi sorarsan 2. el daha makul, hele ki 4070 alabiliyorken. gamegarajın laptoları biraz daha uygun kıyasalarsan ama onlarda da ryzen işlemci var

Geri