Çözüldü✓ Windows 10 mu Windows 11 mi?

Evet şu anda 4.5 - 6 GB arası ram kullanımı mevcut. Çok fazla yan servis var, kapatsam da yeniden açılıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ederim. Güvenlik güncellemeleri açısından düşününce fikriniz çok mantıklı. Ancak asıl soru şu; Microsoft ne kadar güvenilir acaba? :)

+ olarak biliyormusunuz bilmem ama söyliyim.

Windows 11 yapısı tamamen farklı olduğu için Başlat menüsü bile Webview arayüzüyle çalışıyor.

Nerede o işletim sisteminin kendi arayüzü?

Başlatı her açtığınızda bir browser açılıyor aslında.

Windows 10 LTSC tercihimdir. 2027'ye kadar hala güncelleme desteği alıyor ve lüzumsuz bloatware yok denecek kadar az. LTSC sürümlerine alıştıktan sonra Standart Windows görünce mide bulantısı başlıyor, emin olun :D

7500f ve 5060ti 16gb DDR5 sistemim 3 gün önce geldi, Windows 11 Pro kurulu olarak.

- 2010-2020 arası oyunları çok yoğun oynayacağım ve hepsini mağazalarda bulmak imkansız, alternatif çözümlere mecbur kalıyorum.
- Her yıl format atmayı seven biri değilim, genelde yavaşlama bariz olmadıkça devam ediyorum.
- Tavsiyeniz nedir? Sistemi tam oturtmadan önce seçim yapmak istiyorum.
11 , 10 kullanmayın artık güncelleme gelmiyor artık

Bilgi için teşekkür ederim. İki farklı sorum daha olacak arkadaşlar.
1. Disk yönetimi ile ilgili getirdiklerini iddia ettikleri yeniliklerin SSD ömrüne ya da hızına bir faydası olduğuna tanık oldunuz mu W11'de?
2. LTSC ibaresini çok görüyorum ancak ne olduğunu anlayamadım tam olarak. Avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Ek Bilgi: i5-2300 DDR3 sistemimde Windows 10 çok stabil çalışmıştı şaşırtıcı şekilde. 6 yıl kullandım sadece 2 format ile.

Özellikle sık format atmadığım senaryo için evet, bu mantıklı gibi.

Windows 11 daha iyi.

Kurulu, güncellemeleri yapılmış W11'den de devam edebilirim hocam bakalım. Ürün etkinleştirme konusunda güvenli bir yöntem var mı? Orijinal key anormal bir fiyatta, key satan siteler de ne derece güvenilir bilmiyorum.

+ olarak biliyormusunuz bilmem ama söyliyim.

Windows 11 yapısı tamamen farklı olduğu için Başlat menüsü bile Webview arayüzüyle çalışıyor.

Nerede o işletim sisteminin kendi arayüzü?

Başlatı her açtığınızda bir browser açılıyor aslında.
Başlat mı yoksa arama kısmı mı?

Arkadaşlar kullanım amacınıza göre windows kurulum dosyanızı sadeleştirip kullanmadığınız servislerin kurulumunu silebilirsiniz. Bunu yaptığınızda (örneğin windows defenderi kapatmak) sistem ram tüketimi azalıyor.
Nasıl yapıldığını merak ediyorsanuz nasıl yapılır yazısına tıklayın.

Güncel bir işlemci ve 32 gb ram varsa bunların hiç bir önemi yok. Arkada ne kadar uygulamanın, hizmetin çalıştığının bir önemi yok kafa çok rahat ediyor. Güncel sistemlerde win11 kullanılmalı.

win11 stabil güncellemeler geldi ve üstüne amd nin yeni chipset driverını kurdum kesinlikle artış var hem %1fps olarak hem normal fps olarak

linux c:
lol valo oynamıyorsan geç

şaka maka win 11 de daha fazla fps alıyorsun 11 e geç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,441
Üyeler
186,335
Son üye
Equelta
Geri