İşlemci İçin Hangi Termal Macunu Tercih Etmeliyim

Reaksiyon skoru
137
Merhaba arkadaşlar 5 5600 işlemcim var sistemi 2023 ekim başında aldım açıkçası teste vesaire sokmadım ısı değerleri ne durumda bilmiyorum oyunlarda öyle donma takılma yaşamıyorum fakat işlemci fanının alt kısmı vesaire tozlandı söküp temizlemek gerekiyor hazır onu yapacakken işlemci macunu da yenileyim dedim. Konu açmadan önce önceki konulara baktım TF8 ve MX-6 üzerinde durulmuş ama hangisi mantıklı hangisi ne açıdan daha iyi anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

mx 4 - mx 6 arasında 1 derece farkediyor kardeş, boşa para harcamana gerek yok 8 grmlık bir mx 4 5*6 sene işini görür

mx 4 - mx 6 arasında 1 derece farkediyor kardeş, boşa para harcamana gerek yok 8 grmlık bir mx 4 5*6 sene işini görür
Hocam bu pump out mevzusu tam olarak ne oluyor ürünler için öyle yorumlar yapılmış da hepsinde var bu yorum nerdeyse

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu pump out mevzusu tam olarak ne oluyor ürünler için öyle yorumlar yapılmış da hepsinde var bu yorum nerdeyse
taşıp kenarına akması, çok fazla koyduklarından, mx6 - grizzly kryonaut gibi macunların ya spatula (içinden çıkıyor ) ile ince tabaka olarak sürülmesi veya az macun kullanılması gerekiyor.

videoda nasıl sürdüğünü göreceksin zaten

mx-4 biraz daha akışkan

benim laptoba grizzly kryonaut sürdüm o katran gibiydi 2 dakika sıvamaya uğraştım.
Isınan laptoplarda kryonaut öneririm gerisinde mx-4 bence yeterli.

videoda mesela mx-4 ün düşük sıcaklıklarda daha iyi olduğunu söylüyor, yani idle halinde daha iyi, sıcak durumlarda da max 1 derece fark.

Son düzenleme:

taşıp kenarına akması, çok fazla koyduklarından, mx6 - grizzly kryonaut gibi macunların ya spatula (içinden çıkıyor ) ile ince tabaka olarak sürülmesi veya az macun kullanılması gerekiyor.

videoda nasıl sürdüğünü göreceksin zaten

mx-4 biraz daha akışkan

benim laptoba grizzly kryonaut sürdüm o katran gibiydi 2 dakika sıvamaya uğraştım.
Isınan laptoplarda kryonaut öneririm gerisinde mx-4 bence yeterli.

videoda mesela mx-4 ün düşük sıcaklıklarda daha iyi olduğunu söylüyor, yani idle halinde daha iyi, sıcak durumlarda da max 1 derece fark.
Fark ettim hocam ben şey düşünmüştüm mx4 300 4gr mx6 4gr 429 tl almışken mx6 alayım zaten çok uzun süre götürür diye ama mx4 daha iyi gibi duruyor. Birde şöyle bir durum var hocam benim fanım stok amd fanı bunun etkisi ne olur

vallahi biraz araştırdım da bulamadım hiç stok fanıyla kullanan. iki türlü de çok farkedeceğini düşünmüyorum. max edeceği 1-2 derece.

vallahi biraz araştırdım da bulamadım hiç stok fanıyla kullanan. iki türlü de çok farkedeceğini düşünmüyorum. max edeceği 1-2 derece.
Hocam tf8 hakkında ne diyorsunuz o da çok pahalı gramajı az ama sanırım referans verilen değerleri çok iyiymiş forumlarda okuduğum kadarıyla.

ya mx-4 mx-6 mx-8 thermalright grizzly , tf8 hepsi aynı. aralarında max 1-2 derece oynuyor optimal testlerde masaüstünde.

laptop için ben en iyi performansı Thermal Grizzly Kryonaut'ta aldım.

Sundukları farklı bir şey yok kağıtta, formül aynı ufak ayarlamalar yapıyorlar sadece

zaten göreceğin max 80 derece desek o da zararlı değil yani

mx4 al geç dostum ben öyle yaptım hayet okey

mx4 al geç dostum ben öyle yaptım hayet okey
ya mx-4 mx-6 mx-8 thermalright grizzly , tf8 hepsi aynı. aralarında max 1-2 derece oynuyor optimal testlerde masaüstünde.

laptop için ben en iyi performansı Thermal Grizzly Kryonaut'ta aldım.

Sundukları farklı bir şey yok kağıtta, formül aynı ufak ayarlamalar yapıyorlar sadece

zaten göreceğin max 80 derece desek o da zararlı değil yani
mx4 4gr alıyorum hocam o zaman 305 tl ye dediğiniz gibi aynı hepsi hemen hemen.

Direkt Dark Freezerx123 al bence hem stok soğutucudan daha iyi soğutur hem de kutusundan pek kaliteli bir şey olmasa da macun çıkıyor zaten.

Direkt Dark Freezerx123 al bence hem stok soğutucudan daha iyi soğutur hem de kutusundan pek kaliteli bir şey olmasa da macun çıkıyor zaten.
yok hocam ya biraz para ayarlayıp fp bi sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum zaten. Fan değiştirmek başka macun başka :D

hepside daha ucuz
Hocam bu 4gr mesela kaç kullanımlık olur attığınız videodaki ayarda kullansam

Geri