Yardım İslemci Yukseltme Onerisi

Reaksiyon skoru
25
Mevcut sistemde islemciyi i5 14600k ya yukseltmeyi dusunuyorum. İ7 14700k zorlamayi dusundum ama gereksiz yatirim gibi geldi. Oyun ve gundelik amacla kullanacagim. Yayin render gibi amacim yok. Siz ne yapmami onerirsiniz?

Mevcut sistemim;
4060ti 16gb
32gb ram ddr5 6000mhz
İ5 13400f
Msi mag z790 tomahawk wifi
Thermaltake h570tg 750W 80+

kanka bu işlemci neyine yetmiyor ki

Mevcut sistemde islemciyi i5 14600k ya yukseltmeyi dusunuyorum. İ7 14700k zorlamayi dusundum ama gereksiz yatirim gibi geldi. Oyun ve gundelik amacla kullanacagim. Yayin render gibi amacim yok. Siz ne yapmami onerirsiniz?

Mevcut sistemim;
4060ti 16gb
32gb ram ddr5 6000mhz
İ5 13400f
yükseltmemeni
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ilerde amd tarafına geçersin yavaşlamaya başlarsa şuan yükseltme isteyecek bi durum yok bi 2 sene daha bu işlemci kafadan götürür gibi işlemci anakart ram alırsın psu da güçlü zaten x3d işlemcilerine bakarsın vs tabi o zaman neler olur bilemeyiz teknoloji hızlı ilerliyor

kanka bu işlemci neyine yetmiyor ki
yükseltmemeni

ilerde amd tarafına geçersin yavaşlamaya başlarsa şuan yükseltme isteyecek bi durum yok bi 2 sene daha bu işlemci kafadan götürür gibi işlemci anakart ram alırsın psu da güçlü zaten x3d işlemcilerine bakarsın vs tabi o zaman neler olur bilemeyiz teknoloji hızlı ilerliyor
Ya aslında gerek var mı yoksa yükseltirsem daha mı verimli olur olayına çok takıldım kararsız kaldım. Mevcut sistemde islemci biraz altta kalmış gibi hissettim ama yorumlarınıza göre gerek yok o zaman.

Ya aslında gerek var mı yoksa yükseltirsem daha mı verimli olur olayına çok takıldım kararsız kaldım. Mevcut sistemde islemci biraz altta kalmış gibi hissettim ama yorumlarınıza göre gerek yok o zaman.
devam et bence ddr6 da değiş :)

Ya anakartı yeni degistirdim bi oncekinin pimini bozdum diye bu seferde islemciyi yukseltsem daha verimli mi olur diye kafaya taktim ama icimi rahatlattiniz. Cok tesekkurler.
r5 5600 kullanıyorum şeytan dürtüyor 5800x3d vex570 anakart al diye alsam 14 15k tutuyor ne gerek var abi ya

r5 5600 kullanıyorum şeytan dürtüyor 5800x3d vex570 anakart al diye alsam 14 15k tutuyor ne gerek var abi ya
Haklısın benide durtuyor iste i7 14700kf ye mi zorlayim dedim sonra i5 14600k bile yeter derken suan sizin yorumunuzla "ne gerek var" dusuncesine ikna oldum. 😂 Ya birazda online oyunlarda bu kalabalik ortamlarda ani fps drop oluyor ya onun onune falanda gecer diye dusundum bu %1 low fps muhabbeti mi ne

Haklısın benide durtuyor iste i7 14700kf ye mi zorlayim dedim sonra i5 14600k bile yeter derken suan sizin yorumunuzla "ne gerek var" dusuncesine ikna oldum. 😂 Ya birazda online oyunlarda bu kalabalik ortamlarda ani fps drop oluyor ya onun onune falanda gecer diye dusundum bu %1 low fps muhabbeti mi ne
Yani daha akici daha stabil fps alirim diye dusunmustum. Suanda da pek sorun yokta hic olmasin mantigi iste

Son düzenleme:

Yani daha akici daha stabil fps alirim diye dusunmustum. Suanda da pek sorun yokta hic olmasin mantigi iste
illaki yaşarsın boşver akışa bırak ilerde sağlam yükseltme yaparsın

Mevcut sistemim;
4060ti 16gb
32gb ram ddr5 6000mhz
İ5 13400f
Am5 x3dye geçmeni öneriyorum :D

Anakartı yeni aldım 😅

Tamamdır tesekkur ederim
O zaman konuyu anakartı almadan açmalıydın amacın oyun ve gündelik ise amd alırsın iş istasyonu için intel alırsın gibi saçma bir şey söylemeyeceğim ama x3dler özellikle fps oyunu oynuyorsan baya iş görüyor intelde yükseleceğin bir yer kalmamış zaten çıksan çıksan 14900e çıkarsın anakartın z790 diye değer mi tartışılır

Bunun sonu yok yenisi çıktıkça değiştiresin gelir. Sıkıntı çıkarsa değişmekte fayda var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,792
Üyeler
186,374
Son üye
İbrahim-k
Geri