Gravewormszr
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 2,630
....... ...... hop
Son düzenleme:
Bellek miktarı 4GB ve üstüyse 64 Bit yükleyin. Genel olarak 64-Bit daha performanslı ve güvenlidir. Tabii desteği bitmiş bir işletim sistemi ne kadar güvenlidir bilemem. Ayrıca uygulamaların da 64-Bit sürümleri daha iyi çalışır. Ama galiba tarayıcıların artık Win10 altına desteği yok diye biliyorum.
Dxdiag da yazınca Windows kısmının sağında ne yazıyor? Ayrıca CPU-Z about sekmesine de bakabilirsiniz.
Opera yüklenmeme sebebi yukarıda bahsettiğim sebepten olabilir. Dediğim gibi Chromium ve Gecko tarayıcıların güncel sürümleri artık eski işletim ssitemlerinde çalışmıyor. Firefox ESR sürümü diyor, belki o denenebilir.
Firefox support for Windows 7, 8 and 8.1 | Firefox Help
Firefox version 115 ESR will be the last supported release for Windows 7, 8 and 8.1.support-mozilla-org.translate.goog
Linux karmaşık olsa da güncel yazılımları destekliyor. Yani eski dizüstüyü canlandırmak istiyorsanız tek seçenek Linux. Belki başka bir dağıtım tercih edebilirsiniz. Ama dizüstü olduğundan bir tık akıcı çalışmayacaktır. Linux'un en büyük sorunlarından biri de bu. Genelde detaylı araştıran kullanıcı bunları umursamasa da, basit kullanıcı Windows akıcılığı istiyor.
Dün kullanırken belki eski sürümdeydiniz ve bunun farkında değildiniz. Dediğim gibi bu tarayıcıların artık Win7 destekleri yok. Normalde Firefox bu desteği uzun süre devam ettirirdi. O bile temel sürümlerinde saldı. Opera indirme sayfasında aşağı kaydırınca Win7, 8 ve 8.1 için Opera 95 sürümü öneriyor.Hocam o dediğiniz eski sürüm 1 günde mi oldu?dün kullanıyordum Opera, şimdi kuramıyorum bile. Pc başına geçeyim de dediklerine bakarım. Umarım CPU-Z kurulur.
![]()
Dün kullanırken belki eski sürümdeydiniz ve bunun farkında değildiniz. Dediğim gibi bu tarayıcıların artık Win7 destekleri yok. Normalde Firefox bu desteği uzun süre devam ettirirdi. O bile temel sürümlerinde saldı. Opera indirme sayfasında aşağı kaydırınca Win7, 8 ve 8.1 için Opera 95 sürümü öneriyor.
![]()
Download the Opera browser for computer, phone and tablet | Opera
Download the Opera browser for computer, phone and tablet. Opera for Mac, Windows, Linux, Android and iOS. Free VPN, Ad Blocker, built-in messengers.www.opera.com
Alıntıyı görüntüle
Google'dan arındırılmış bir sürüm gibi duruyor. Windows 7 desteği varsa kullanılır. Opera'dan her türlü daha az kaynak tüketecektir.
Opera varsayılan hali çok şişmiş durumda. Biraz kullanıcıyı oyuncu, iş(air olan), kripto tarayıcısı ile moda sokarak kullandırmaya alışıyor. İnsanlar da bir tık odamı bari beyaz falan yaptım tarayıcım da Opera Air olsun veya oyuncuyum RGB ışıklı, ses içeren bu tarayıcı iyi diye kullanıyorlar. Chromium içerisinde tek kullanmayacağım tarayıcıdır.
Windows ile gelen media player denenebilir.
Ben genelde VLC kullanıyorum. Gerçi indirip bir şey izlemeyi çok yapmıyorum. VLC alternatiflerine bağlantıdan bakabilirsiniz.
X32 yazıyorsa 32 bit. Ram i 3gb gösterir. Üstünü kullanmaz. X64 kurman lazım.