WraithEsports Kış indirimleri

ben iade olması gerekiyor diyorum zaten bozuk ürünlerde. ama objektif ve kendi perspektifinden bakamyı dene. 2. el sağlam diye adama ekran kartı satsan adam bu kart bozuk ben paramı istiyorum dese seve seve geri alıcakmısın? belki adam bozdu nerden bileceksin. ondan dolayı zaten kanıt olduğu zaman para iadesi zorunlu olarak oluyor. yapmasan bile kanıtın olduğunda THH güzelce yaptırımını uyguluyor.
2. el ile e ticaret başka bir olay tekrardan.

2. el ile e ticaret başka bir olay tekrardan.
Thh kanununda 14 iş günü eğer site kabul ediyorsa 30 iş gününe kadar iade durumu kabul olmakta. ama eğer şirket ürünlerimiz test ederek gönderiyoruz ürünün kargoda hasar gördüğüne dair kanıtınız varmı dediğinizde iki seçeneğiniz bulunuyor. ya kanıtı atacaksınız yada teknik servis muhabbetlerine girişiceksiniz. teknik servisinde ne kadar baş ağrıtıcı bi durum olduğunu herkes biliyordur. eğe teknik servirse ürün "Kullanıcı hatası" olarak gözükürse tüm iade koşulları ve garanti kapsamından muaf oluyorsunuz. bu her sitede bu şekildedir. Genelde incehesap, itopya gibi yetkili satıcılar direk iade ve değişim kabul etmektedir. ama distrübitor garantili sitelerden alışveriş durumunda iade kapsamı kullanıcı hatasına göre işliyor. wraithden aldığınız ürünlerin çoğusu distrübitor garantili olarak satılmakta. iade kapsam sözleşmesi hatta direk sattıkları ürünün altında Kullanıcı hatası olmaması durumunda 2 sene garanti ve birebir değişim uyguladıkları yazmakta. bu şirketler kâar amacıyla satış yapan şirketler.

Thh kanununda 14 iş günü eğer site kabul ediyorsa 30 iş gününe kadar iade durumu kabul olmakta. ama eğer şirket ürünlerimiz test ederek gönderiyoruz ürünün kargoda hasar gördüğüne dair kanıtınız varmı dediğinizde iki seçeneğiniz bulunuyor. ya kanıtı atacaksınız yada teknik servis muhabbetlerine girişiceksiniz. teknik servisinde ne kadar baş ağrıtıcı bi durum olduğunu herkes biliyordur. eğe teknik servirse ürün "Kullanıcı hatası" olarak gözükür tüm iade koşulları ve garanti kapsamından muaf oluyorsunuz. bu her sitede bu şekildedir. Genelde incehesap, itopya gibi yetkili satıcılar direk iade ve değişim kabul etmektedir. ama distrübitor garantili sitelerden alışveriş durumunda iade kapsamı kullanıcı hatasına göre işliyor. wraithden aldığınız ürünlerin çoğusu distrübitor garantili olarak satılmakta. iade kapsam sözleşmesi hatta direk sattıkları ürünün altında Kullanıcı hatası olmaması durumunda 2 sene garanti ve birebir değişim uyguladıkları yazmakta. bu şirketler kâar amacıyla satış yapan şirketler.

Tüketici mesafeli sözleşmede on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart üstlenmeksizin cayma hakkına sahiptir. Bu süre eğer “mal” satın alınacak ise malın tesliminden itibaren; “hizmet” satın alınacak ise hizmet sözleşmesinin kurulduğu andan itibaren başlar. Bunun yanı sıra sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de tüketici her zaman cayma hakkını kullanabilir.

Cayma hakkı yazılı olarak veya kısa mesaj, e-posta, internet, CD, DVD, hafıza kartı gibi araç veya ortamları ifade eden kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla kullanılabilir.
İspat açısından sıkıntı yaratabileceğinden ve mevzuatta da yer almadığından mesafeli sözleşmelerde telefon ile cayma hakkı kullanılamamaktadır.

Mesafeli sözleşmelerde cayma hakkı hangi durumlarda kullanılamaz?
Cayma hakkı kullanılamayan başlıca mal ve hizmet örnekleri aşağıda sayılmıştır:

• Fiyatı piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcının kontrolünde olmayan altın, mücevherat gibi mallar,
  • Özel istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan mallar,
  • Çiçek, yaş pasta gibi çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi çabuk geçebilecek mallar,
  • Ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması kaydıyla; iç çamaşırı, küpe gibi iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanlar mallar,
  • Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması kaydıyla; CD, DVD gibi dijital içerikli mallar ile toner, kartuş gibi bilgisayar sarf malzemeleri ve kitap
  • Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınlar,
  • Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, otel rezervasyonu gibi konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve nişan, düğün organizasyonu gibi eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler,
  • Uzaktan eğitim gibi elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler,
  • Bilgisayara veya telefona indirilen müzik, film, programlar gibi tarafınıza anında teslim edilen gayri maddi mallara ilişkin sözleşmeler,
  • Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
şartlar ve istisnalar belli. mouse, klavye, kulaklık buna girmiyor.

Kutu açıldıktan sonra iade kabul etmiyorlar. Ben gamepad aldım, hemen test ettim jiroskobu takılarak çalışıyordu ve kafasına göre hareket ediyordu, ertesi gün iade etmek istedim, ancak arızayı video kaydıyla ispat edersen garanti servisine sorunu aktarırız dediler, uğraşmak istemiyorum siz alın testinizi yapın ben yasal hakkımı kullanmak ve para iadesi almak istiyorum dedim, kutusu açılmış ürünü geri almıyoruz dediler gerisini umursamadılar.

test mest hikaye. direk cayma hakkı. kullanırım beğenmem iade ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

E-Ticarette Ürün İadesi Süreci

E-ticaret siteleri üzerinden yapılan alışverişlerde, mesafeli satış sözleşmeleri yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
Bu durumda:

• Tüketici, ürünü teslim aldığı andan itibaren 14 gün içinde iade talebinde bulunabilir.
  • Satıcı, cayma hakkı bildiriminden sonra en geç 10 gün içinde ürünün iadesini kabul etmek zorundadır.
  • Ürünün orijinal kutusu veya ambalajının açılmış olması cayma hakkını ortadan kaldırmaz; ürünün temel özelliklerini etkilemeyecek şekilde denenmiş olması mümkündür.

swarcow grupta herkes connectgameye sövüyordu iade edilmiyor diye wraithe bir şey demiyordu :D

swarcow grupta herkes connectgameye sövüyordu iade edilmiyor diye wraithe bir şey demiyordu :D
Swarcow direkt olarak Wraith'in elemanı, sonuç şaşırtmıyor yani.

• Beğen
Reaksiyonlar: ANYA
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,310
Üyeler
186,869
Son üye
bartubskr1
Geri