Yardım İ5 14400 f 100 derece

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar merhaba i5 1400 f işlemcim var ve bu işlemci stok fanı 3100 rpm'ye almama rağmen hala 100 dereceden düşmüyor MSI afterburner 100 derece olarak gösteriyor ama bilgisayar kendini kapatmıyor kasa marka modeli zalman Z10 plus

Bilgisayarın performansında bir sıkıntı yok sadece işlemci sıcaklığı şu anlık bir zararını da göremedim bu sıcaklığın ama bilgisayar kendini kapatmıyor ve BİOSU 7 8 ay boyunca güncellemedim güncellemem lazım mı

Arkadaşlar merhaba i5 1400 f işlemcim var ve bu işlemci stok fanı 3100 rpm'ye almama rağmen hala 100 dereceden düşmüyor MSI afterburner 100 derece olarak gösteriyor ama bilgisayar kendini kapatmıyor kasa marka modeli zalman Z10 plus
sogutucudan dolayı buyuk ıhtımalle
butce soylersen onerıde bulunalım
bılgısayarı kapatmak zorunda degıl demekkı o lımıte gelmemıs

Sıvı soğutma almayı düşünüyorum ama şu an değil 3000 TL 3.500 TL gibi bir bütçem var sorun çıkarmayacak güzel bir sıvı soğutma olur

stokla normal değilmi en son ne zaman termal değiştin ne sürdün

Stokta normal. Bence en yakın zamanda işlemci soğutucu al. Bende i7 10700F var. 104-105 derece bile gördüm. Ki hemen kendini kapatıyor pc. Alev alıyor resmen. En yakın zamanda soğutucu almam lazım..

stokla normal değilmi en son ne zaman termal değiştin ne sürdün
Bilgisayarı kuzenim topladı temel macunu falan orta segment olarak sürdü bilgisayarı toplayalı da böyle 9-10 ay oldu bildiğim kadarıyla BiOS güncellemesi yapmadım sence ne yapabilirim soğutucu da almayı düşünüyorum sıvı soğutucu

amd yaniyooo diye intelciler gelin buraya :kekw:
şaka maka yüksek ihtimalle macun pump-out yapmış, adam akıllı bişi sürün yeniden

Bilgisayarı kuzenim topladı temel macunu falan orta segment olarak sürdü bilgisayarı toplayalı da böyle 9-10 ay oldu bildiğim kadarıyla BiOS güncellemesi yapmadım sence ne yapabilirim soğutucu da almayı düşünüyorum sıvı soğutucu
kanka 9 10 ay mx4 sürdüğünü varsaysak normal o işlemci için stok fanla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

macunu değişsen bile etkisi olur epey tahminimce 85lere düşer
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

uzun süre 100 derecede kullanma eline alırsın işlemciyi

Yeni nesil işlemciler 100 derece sıcaklığa dayanıklı ama değer fazla yüksek. İdeal olarak oyunlarda 80 derecenin üstüne çıkmamalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,266
Üyeler
187,018
Son üye
eacnatas
Geri