İ5 14400F 100 derece oluyor

Seloware

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar sistemim Öncelikle en baştan alıyım sistemim rtx 4060 , i3 13100F idi anakart H610m K DDR 4 1.5 sene kullandım 2 gün önce işlemciyi i5 14400f aldım kendim değiştirdim sorun şu işlemci çok çabuk ısınıyor 100 derece oluyor oyunda boşta 50 derecelerde sorun nedir termal macun zalman marka 8.5 iletkenlik var

Macunu güzelce sürdüysen montajında hata olabilir. Bunun dışında stok fan ile bu sıcaklıklar fazla. Hiç uğraşmak istemezsen bütçene göre bir soğutucu alıp sorununu çözebilirsin.

Macunu nasıl sürdün tam oturdu mu islemciye soğutucu onlarda var ne kadar sürdün

Arkadaşlar sistemim Öncelikle en baştan alıyım sistemim rtx 4060 , i3 13100F idi anakart H610m K DDR 4 1.5 sene kullandım 2 gün önce işlemciyi i5 14400f aldım kendim değiştirdim sorun şu işlemci çok çabuk ısınıyor 100 derece oluyor oyunda boşta 50 derecelerde sorun nedir termal macun zalman marka 8.5 iletkenlik var
Stok fanı ise yetmiyordur. 13400f in overlocklu halı. Isınma normal ama 100 derece değil. Fanin vidalarini iyi gecirememissindir. Soktuktan sonra tiz bi ses gelmesi lazım bastirip

2 -3 kere taktım denedim oturuyor yerine aynı işlemci arkadaşımda var oyunda maksimum 60 -70derecede

2 -3 kere taktım denedim oturuyor yerine aynı işlemci arkadaşımda var oyunda maksimum 60 -70derecede
Takılmış gibi gözükür. Ama tam oturmamistir. 100 derece imkansız. Yada termal macunu surememissinizdir. Stokfanı kilidini açıp çevirip kilitleyip , sonrada teker teker bastırıp çıt sesi gelmesi lazım.

Ses geliyor çıt diye macunu da düzgün sürdüm , şöyleki aynı işlemci arkadaşta var ama onda öyle bir sorun yok başka neden kaynaklı olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Stok fan var ondada

Ses geliyor çıt diye macunu da düzgün sürdüm , şöyleki aynı işlemci arkadaşta var ama onda öyle bir sorun yok başka neden kaynaklı olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Stok fan var ondada
4 ayağın hepsinde geldiyse sorununu bilemem. Ama ben bir ayak oturmadigi için 90 kusur derece görmüştüm 13400f ile

Sorun o değilse ne olabilir 2 gün önce aldım işlemcıyj sıfır daha darboğaz falan olabilirmi yada psu 600 w

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,367
Üyeler
183,106
Son üye
78alihan78
Geri