Mahmut Koçyiğit
80+
- Reaksiyon skoru
- 4
Aşağıdaki sistem kurmayı düşünüyorum sizce uygun mudur yoksa değiştirmem gereken bileşenler varmıdır?
yani 1 2k düşük oluyor ama sizin attığınız sistem b650 anakartlı, fakat kasa ve psu yeteri kadar kaliteli olmadığı düşüncesindeyim.hemen hemen aynı sistem olmuyor mu hocam peki
Anakartın vrm soğutuculu olup olmadığını nasıl anlarım hocam 610 620 gibi anakartlarda mevcutmudur yada biraz daha uygun bi anakart varmıdır vrm soğutuculuKasa konusunda bir şey diyemem. Ama alacaksanız anakartı önerdiğim şekilde alın.
Diğer arkadaş o konuda daha bilgili gibi yardımcı olacaktır. Veya bu kasa için ayrı konu açıp, kasa yükseltmesi için öneri istenebilir.
VRM soğutucu olmayan anakartla sıcak havalarda, hatta kışın oyuna göre bile garip stutter yaşadım. Şu an mosfetlere kendim soğutucu alıp taktım, ortalama ₺300 tuttu. Yani anakart firmaları da artık şu VRM'leri soğutucusuz göndermese olmaz herhalde. Çinli firmalar yavaştan o tarafta en ucuz ürününde bile soğutucu olan anakart üretmeye başladı. Halen marka olarak yaygınlaşamadılar, ama batılı ve tayvanlı firmaların bu fiyat şişirmeleri ile, bir ara Gigabyte dandik marka gibi anılırken nasıl MSI, Asus kadar değer gördüyse, Çin firmaları da giriş seviyesinde Biostar, Asrock seviyesine gelecektir diye düşünüyorum.