Çözüldü✓ Monıtorumde hdr var ama acılmıyor

HDR da Mini led ve oled harici kötü gözükecektir.

Yine de OSD menüsünde HDR adı altında hangi seçenekler var? Eco modunda belki HDR kilitleniyordur, ona bakın.
sadece gorsel olarak merak ettım hocam osd menusunde gamayı 2.4e alınca daha ıyı gozuktugnu bılıyorum 2.2ye gore o yuzden konuyu actım
osd menusunde hdr secenegı var otomatık ya da kapalı seklınde ıkı secenek var otomatıge aldım ama ayarlardan acamıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende de aynı sorun vardı renk derinliğini 8bite çekince düzeldi. bende 10bitte hdr açılmıyor sende dene istersen
hocam sen 8 bıt cekınce duzelıyor dedıgın drıverda oyun menusunde ekran kartının altındakı ayarlardan mı 8 bıte cekmemı soyluyorsun yoksa ayarlar kısmından ekran ayarlarında mı

sadece gorsel olarak merak ettım hocam osd menusunde gamayı 2.4e alınca daha ıyı gozuktugnu bılıyorum 2.2ye gore o yuzden konuyu actım
osd menusunde hdr secenegı var otomatık ya da kapalı seklınde ıkı secenek var otomatıge aldım ama ayarlardan acamıyorum

hocam sen 8 bıt cekınce duzelıyor dedıgın drıverda oyun menusunde ekran kartının altındakı ayarlardan mı 8 bıte cekmemı soyluyorsun yoksa ayarlar kısmından ekran ayarlarında mı
direkt amd ayarlarından

direkt amd ayarlarından
Ekran görüntüsü 2025-12-29 210911.webp

bu mu ?

bende de aynı sorun vardı renk derinliğini 8bite çekince düzeldi. bende 10bitte hdr açılmıyor sende dene istersen
Bende 10 bit de açılıyor, ilginçmiş.

Eco modunu kurcalayın; ayrıca mprt, MBR, elmb, ulmb, dyac vb isimlendirmeye sahip hareket bulanıklığı azaltma ayarı açık olabilir. Bu ayar diğer ayarları kilitleyebiliyor. Gamepower da ne diye geçiyor bilmiyorum. Eğer yine de düzelmezse monitör ayarlarını sıfırlayıp tekrar deneyin.

evet

buydu sanırım pcde değilim bakamıyorum. bu değilse de renk derinliği seçme kısmı vardı bunun gibi açılıp kapanan değildi 8bpc 10bpc yazıyordu hatta

tam olarak nasıl açıyoruz bende deneyeyim 10 bitte
amd gpu ise direkt softwareden nvidiayı bilmiyorum

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Bende 10 bit de açılıyor, ilginçmiş.

Eco modunu kurcalayın; ayrıca mprt, MBR, elmb, ulmb, dyac vb isimlendirmeye sahip hareket bulanıklığı azaltma ayarı açık olabilir. Bu ayar diğer ayarları kilitleyebiliyor. Gamepower da ne diye geçiyor bilmiyorum. Eğer yine de düzelmezse monitör ayarlarını sıfırlayıp tekrar deneyin.
amd ıcınde 10 bıtte calıstıramıyormuyuz hocam

adaptive sync acık bırtek

evet

buydu sanırım pcde değilim bakamıyorum. bu değilse de renk derinliği seçme kısmı vardı bunun gibi açılıp kapanan değildi 8bpc 10bpc yazıyordu hatta

Ekran görüntüsü 2025-12-29 215727.webp

hocam senın dedıgın bpc bende 10 zaten bunu 8e cekersem de acılmıyor

Nvidia denetim masasından 10 bit yap sonra win+ alt + b tuşlarına birlikte bas.
evet

su resımde ısaretledıgım ayarı actım yenıden baslattı sonra bunu gerı kapattım yenınden baslattı ve 10bpc sekılde suan 2.4 gama ayarında hdr acabılıyorum deney yoluyla cozduk hocam tesekkur ederım

amd ıcınde 10 bıtte calıstıramıyormuyuz hocam

adaptive sync acık bırtek

Alıntıyı görüntüle
hocam senın dedıgın bpc bende 10 zaten bunu 8e cekersem de acılmıyor

su resımde ısaretledıgım ayarı actım yenıden baslattı sonra bunu gerı kapattım yenınden baslattı ve 10bpc sekılde suan 2.4 gama ayarında hdr acabılıyorum deney yoluyla cozduk hocam tesekkur ederım
hocam benim 2 monitörümde de 8bitte açılıyor 10 yapınca hdr desteklenmiyor yazıyor galiba üründen ürüne değişiyor o yada bende anormallik var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,286
Üyeler
189,822
Son üye
dogan4445
Geri